Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. sunshinebabe

sunshinebabe Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    7.227
    Здраво,
    Имам акни и црнки во предлот на брадата и образите.
    Повеќе имам флеки од акните.
    Користев само пена за лице и еден спреј.
    Дали ќе можете да ми препорачате нешто? :)
    Ќе ви пуштам и слика во ЛП доколку сакате :$
    Благодарам однапред:f:

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763
    @Mazegin ако не си правела некое испитување за акните, испитај тоа прво зошто ако имаш некој др проблем, џабе е се што ќе мачкаш. Јас сега акни немам баш напротив лицето е кристално чисто, ама порано имав цело време акни и кога увидов дека проблемот е со хормоните, пиев соодветна терапија и поминаа. Не знам колкав е проблемот.

Ако се имаш испитано, пробај со салицилна. За пената, сакаш стрикно да е пена или? Јас би ти го препорачала гелот на береза од НС тој е баш за кожа со акни. :)

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    Види ги производите што ги препорачав погоре на Ла рош, мене доста ми помагаат.

4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Мене за црнки многу ми помогна ова Screenshot_20220301-161118_Chrome.jpg
    Еден период имав кренато раце од црнките, и го користев редовно како чистач наутро, па кога се видов после некој период, на брадата и образите ми се исчистиле. Само од овие на нос што ми се не можам никако да се спасам. За флеки од акни имаш поназад мислења а и низ другиве теми разбарај.

На Ladysimona, DaisyDream, lovemme и 2 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Наназад пишав дека тоник со салицилна киселина + серум со салицилна киселина се одлична комбинација во борба против акните. Ти можеш да ја вметнеш салицилната киселина во вечерната рутина и да ставиш хујалуронска киселина после неа па крема. Можеш да го земеш спрејот од цинк на Novexpert
    Епа не е доволно, пена и спреј што би помогнало?
    Ти треба и крема за лице.
    За флеки од акни најмногу помага витамин Ц

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Слична сум и јас како тебе. Имам рутина и сум задоволна.
    За почеток добра хидратација на кожата
    Ако сакаш можеш да го земеш овој сет има супер цена.
    20220301_220830.jpg
    Сетов има крем за миење на лице кој ќе го ставаш на мокра кожа, крем за под очи и крема која ќе ја користиш на вечер прво ќе ја нанесуваш на раце па потоа на лице.
    Секој втор ден ќе ставаш од овој лосион само на вечер пред хидра. крема.
    Еден ден на цело лице после два дена пауза ќе ставаш на местата каде што имаш акни па после два дена пак на цело лице ...
    Screenshot_20220301-221308_Gallery.jpg
    Исто така можеш да ја земеш и оваа крема и да ја користиш како ноќна рутина но мене ми е малку поскапа пошо најпрво сакам да лечам акни. За месец ипол би ја земала.

После 3 недели го воведуваш во рутина и овој гел за миење на лице.
    AirBrush_20220301221645.jpg
    Преку ден после кремот за миење на лице обавезно крема со заштитен фактор
    Screenshot_20220301-222240_Chrome.jpg

Ќе направам update за две недели .:)

На sia.bella, Shaya, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга прати ми слика да видам и кажи од што се појавени акните. Сите акни не се исти. Јас лично не препорачувам киселини па откако ќе те видам ќе ти кажам што мислам да користиш.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fluffyy

fluffyy Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Dali moze da mi kazes kolku kosta seto ova zedno? Site proizvodi sto si gi objavila?

Здраво на сите, имам мозолчиња на лицето и цеело време ги чепкам (ги корнам) и постојано сум со рани на лицето. Немам некаков проблем како што постојат случаи да речеме претерано многу мозолчиња, ама бидејќи ги стискам и ги корнам со нокти целата сум со "рани". Сакам некој од вас да ми препорача некоја "skincare" комбинација од лосиони, серуми, креми, витамини. Имајте во обзир дека имам 19 години и не сакам некои јаки хемикалии или кремови, нешто на природна база и нешто поевтино, како на пример од DM. Секој ден одам таму и гледам 1000 видови на препарати за лице и бидејќи не се разбирам не купувам ништо. Препаративе многу повеќе би сакала да ги користам секојдневно безразлика дали имам мозолчиња или не, значи ми требаат препарати за чистење на лице, хидратација и слично, а не стриктно за мозолчиња. Очекувам ваши препораки

Последна измена од модератор: 3 март 2022
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Каква кожа имаш?

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763
    @fluffyy

Обиди се да не ги стискаш никако мозолчињата , тоа најпрво би те советувала.
    Во ДМ ја има колекцијата на Береза од Натура сиберика и колекциите на Алверде со алги и зелено јаболко, тебе ти треба гел/пена за миење лице,тоник, крема за лице , и крема со спф. Е сега крема со спф од дм не знам да ти препорачам некоја добра. Еднаш во неделата маска можеш да користиш. Доколку имаш комбинирана, мрсна кожа што и да земеш од ова ќе ти одговара

Маска, ѕирни ја оваа

Последна измена: 3 март 2022
    На Matotheja и fluffyy им се допаѓа ова.
  11. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Моментално сум на рутина на Магнолиа , сеуште е рано да кажам но забалжувам подобрување , кожата почна да ми дише буквално, си ја осекам сменета структурата на кожата убава хидрирана ,акни имам активни 2 3 не е многу тоа , и мислам дека почнуват малце да ми избледуват флеките сепак ке видеме како и да е сакав да дадам препорака до сите што се мислат дали да почнат со рутина мислам дека нема да згрешите , скоро се што ми препорача да користам е на Lavera и на MOSSA на база на природна козметика

На jana*, fluffyy, eva993 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    @no name5 од кои производи си задоволна до сега од рутината ?

Сетов од 3 производи е 845 ден .
    Лосионот е 640 ден
    Гелот oд lavera e 535 ден
    Levrana крема со spf 795

За хидратација е сетов горе имаш и крем за чистење наутро и навечер и ноќна крема . Ќе ти треба плус крема со заштитен фактор и тоник .
    Исто моја препорака ти е лосионов од lavera можеби ти е скап ама предобар производ е .За акни и за флеки е .
    Јас го имам овој производ премногу ми ја прави сува кожата и не видов некое подобрување можам да кажам дека и ми ги довоспали ама сигурна сум дека во погрешно време го нанесував требаше прво да се смири кожата , можеби тебе ќе ти одговара.

AirBrush_20220303113354.jpg

Последна измена: 3 март 2022
    На fluffyy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Прво според мене, не би препорачала на разранети акни да се користи продукт кој содржи киселина бидејќи страшно ќе ја пече и може да си направи проблем. Исто така и на самите пакувања на серумите пишува да не се користи киселина ако имате разранети акни.

Најважно е да се смири кожата,да и се исчистат порите и да и се даде хидратација,па после полека да се вметнат серуми.

За почеток гелот на True Alchemy proteins за миење лице сабајле и навечер.
    A6762CDE-8F58-40BE-8FB2-B672C2EBBEA3.png
    Потоа на акните да се нанесува од кремчево за да ги смири,мала количина.
    198E35EB-46AE-409F-91DC-1AA7E035BF76.png

И на крајот крема на останатите делови од лицетo. Некое време вака,да се смири лицето а потоа може да се вметне серум. За да се одржува лицето чисто,порите чисти и да се спречува појава на акни. E76793CE-B404-4CBF-B92D-6A42D38552E0.png
    Ова за @fluffyy

На fluffyy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. free.mind ***

free.mind *** Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите, дали имате искуство со појава на поткожни бубулички во период пред добивање циклус?
    Бавно и болно излегуваат и знаат да стојат како флеки црвени и откако ќе заврши циклусот подолг период дури и од неколку месеци. Препорака за некоја крема или гел? Благодарам

15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Здраво,
    Дали некој знае да ми препорача нешто за флека на лицето имам потемна таква од сонце, а воедно и што можам да ставам на лицево некако безживотно ми е бледо со темни кругови под очите во задње време. Односно не знам ни ја што ми треба ваљда се пошто крема немам ставено од како знам за себе.:|

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763

Да почнеш да користиш серум со витамин Ц преку ден , значи миеш лице со гел/пена , па тоник , па витамин ц , крема, па крема со спф. Кремата со високо спф ти е нешто најважно од се.
    Навечер, двојно чистење на лицето со масло за лице, па го миеш со гел , па серум можеш некој др да земеш, со хијалуронска на пример, па крема за лице, плус крема за очи
    Каква кожа имаш?

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Каде одите на чистење? Немам акни туку имам како подкожни црнки и сакам да ги тргнам. Битно ми е нежно да стиска а не ко џигер да си одам

18. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Нормална.
    Малце сум ваква у моментов од волку креми :worried:

П.с. некој предлог за сите овие гледам се разбираш јас знам Павловичева (на ќерка ми газот и го мачкам со таа) :D
    И секако да не ми требаат 200 евра месечно

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763

Не, и јас сум против да се користат мн работи. Ова ти е наједноставно нешто :D
    Јас пишав кои се чекорите. Никогаш не ми текнало да земам да ги користам кремите од децава :D ама тоа никако не е за нашата кожа доволна нега.. За нормална кожа можеш да ги пробаш следниве работи

Screenshot_20220307-194438_Chrome.jpg
    Screenshot_20220307-194621_Chrome.jpg

Screenshot_20220307-194735_Chrome.jpg
    Плус витамин ц серум.

Screenshot_20220307-194858_Chrome.jpg

Крема со СПФ е нешто најважно и се користи секој ден по нанесувањето на дневна крема. 30 оли 50 спф фактор. Јас би ти препорачала ама не знам до која цена би дала..

20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Фала ти,
    Ја не знам зошто имав мислење дека за се тоа што ти наброја мене 200 евра не ме крпат, дај некоја добра ако знаеш овие баш ќе ги земам уште утре, фала ти најмногу