Се согласувам. Ексфолијациските киселини не се пречка за користење на витамин Ц или било што друго, односно не се поништуваат со други состојки. Единствениот „ризик" што постои е кожата да се иритира (да пржи, да се вцрвенува) кога се користат во иста рутина, а понекогаш и во ист ден. Но, тоа секој индивидуално треба да го заклучи со пробување, сечија кожа е различна. Во случајот, со оглед на тоа што се измива салицилната киселина, односно времето на контакт е пократко, и ризикот за иритација самостојно или со други состојки е помал. @Larahappy, на крај сепак останува на тебе да си пробаш и да видиш како ти одговара. Може да не ти одговара таа комбинација (да ти е пресилна), што особено зависи и од ефектот/финишот на самите производи, ама не си сметаат тие состојки една со друга.
Воопшто не треба да се користи чистач што ја суши кожата. Уште би додала дека е подобро да се користат серуми со пониски концентрации на активни состојки за да се намали веројатноста за иритација. @Larahappy
На челото уште поодамна ми излезе како подуена акна, кожата ми беше нерамна на тоа место. Ја стиснав и океј помина за некое време акната, после неколку месеци случајно се фатив на истото место и гледам нерамнина, како подуено, и гледам едно минимално бубуљиче што не е можно заради тоа така да е нерамно. Ај го стиснав, се испонаправив рани, зарасна, падна и корупката и гледам одоздола ПАК ко да има за стискање и кожата уште подуена. Пак го стиснав од нервоза, излезе, пак почна ра зараснува и викам ајде сега веќе веројатно е океј. Поминаа недели, преска го фаќам местото пак нерамно... Не ми е јасно што е тоа и како да исчезне. Вака друг може нема да го примети, ама јас кога ќе го фатам местото го осеќам нерамно и ме нервира. Има ли нешто што може да го извлече на површина веќе ако има нешто внатре?
здраво, дали некој имал сличен проблем. Немам мн акни, но имам лузни од порано. Некој предлог за мазно лице. Бев на дерматолог пред година дена и правев тертмани со дермапен, но немаше ефект.
Ова се средува само со ласер. Знам дека Дерма медика имаат, но изгуглај и за други. Само немој кај Анчевски. https://dermamedika.com.mk/галерија-2/галерија/
Здраво, ајде некој совет што да користам? Не знам дали се гледа добро на сликата но имам и флеки од акни..
Ne e mnogu loso ama ne sum bas voodusevena. Malku cudno mirisa i mi smeta mirisot. Go koristam arganovoto maslo na institut organica i e daleku poubavo. Poubavo se vpiva vo kozata, po nemrsno e i ne ostava mrsen sjaj na kozata, pa ponekogas go koristam i preku den. Malku e poskapo od ova maslo, no mislam deka vredi. Mnogu cesto menuvam kozmetika, no arganovoto na institut organica vekje so godini go koristam.
Здраво феминки, Гледам има нов корејски бренд one thing Интересни ми изгледаат производите, а и прочитав одлични коментари Некој да сподели искуство или сознание? Houtunya cordata ми изгледа привлечно и двете креми https://elloxy.mk/?page_id=4577
Potkozna akna probaj so topli oblogi na nea za da iskoci pobrzo na povrsina,od koga ke iskoci pobaj da ja stisnes dodeka potece krv ostavija da ti se smiri kozata 1 den,utre denta namackaj ja so limon sabajle i noke da ti ja isusi mene obicno taka mi ja snemuva do nareden ciklus posle toa pak isto si se pojavuva :/
Можеш и од аптека да си го купиш акне фуг истиот состав, мора да се измива. Многу ја суши кожата, а помага само да се исушат акните не спречува создавање нови.
Маслото од шипка е познато дека е суво масло .не е воопшто мрсно и многу брзо се упива .лично јас сум многу задоволна од ова масло.
Зегин, Еурофарм. Околу 800 ден. Ако одлучиш да го употребуваш биди внимателна можеш да ја изгориш кожата. Се нанесува навечер на акните се остава околу 5 мин и се мие со вода, потоа хидратантна крема. Преку ден крема со заштитен фактор. Не треба да се користи подолго од неколку недели.