Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. sorleva

sorleva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Probaj vo apteka da gi najdes Boreade. Mislam deka se okolu 700 MKD. Imase odna krema koja ima boja na pudra i malce matira. Vnimavaj ovosnite kiselini ne smees da gi koristis koga ima sonce, pocekaj uste malce vremevo da se zaoblaci i da zaladi. Jas bi ti preporacala da ne gi koristis bez konsultacija na dermatolog.

[mod-kirilica:kwkl64s6][/mod-kirilica:kwkl64s6]

2. Litlle.Bad.Girl

Litlle.Bad.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Пробајте го сапунот AssoDerm навистина помага, јас имав проблематична кожа со акни и навистина ми помогна, сега лицето ми е чисто и меко! :) Исто така и тоникот помага многу! Поздрав :)

3. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    devojki daj ve molam kazete kako da se najde taa ktema sto ja pravel nekoj sase, kolku cini i dali e taa istata krema so se stava samo navecer pred da se stavi se mie liceto i se stava 2 saata pred legnuvanje za vreme na koristenjeto ne se stava pudra, daj ve molam pisete mi vo lp broj se kako mozam da go najdam covekot kolku pari kosta kako se koristi

[mod-kirilica:32ims81n][/mod-kirilica:32ims81n]

4. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Кој тоник ? Има ассо дерм тоник :?:

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Миј го почесто со чиста вода и користи пилинг...не употребувај сешто пудри и сл...јас вака имам чисто лице.

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.111
    Знае ли некој да ми каже како влијае и помага третман со овошни киселини? Знам само дека не се прави на лето, ништо друго а баш ме интересира.

7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Јас Асо Дерм го користев,и ич не ми помогна,ама баш ич.

8. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Дечки јас сакам деновиве да одам кај Ирена во воена болница,може ли некој да ми каже што бил колку пари се плаќа прегледот со упут од матичниот лекар?

9. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    Decki jas gi zedov kremite od saso ama seuste nemam pocnato da gi koristam posto vo sabota sum na svadba a toj rece pudra nikako, e sega da ve prasam da mi pisat feminkite sto ja imaat koristeno masta so kakov sapun si go mieja liceto bidejki toj mi rece so obicen sapun bes hemikalii i jas go zedov bekutan sapunot, i dali vi rece da piete nasabjle caj od kopriva a navecer caj od bel sles,i ako mozete da mi kazete kako vie ja koristevte masta bidejki toj rece epten pomalce da se stava.
    Odnapred vi blagodaram

[mod-kirilica:2vubam3w][/mod-kirilica:2vubam3w]

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Истото и мене ми го рече. 10 дена да пијам отсабајле чај од коприва две кесички во една шолја, и навечер чај од бел слез. Сапун и јас си купив бекутан али никако да почнам да ги користам си реков ајде уште викендов да ставам пудра и од утре почнувам дефинитивно. :D
    Прво се почнува со жолтата крема ставаш директно на мозолчињата кадешто имаш, и ќе поседиш така пола сат максимум сат, и после се миеш. ( е тука не знам дали се миеш само со вода ил пак со сапун).
    И навечер ставаш од темната крема мал слој значи по цело лице. Пред тоа го миеш лицето со сапун.

11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Jaс дефинитивно се откажав од Гарниерот.
    Зедов Nivea All in One (oд Unique за 242 денари).

Подобра и помека ми е кожата. Се користи како гел кој се трие по кожата и се мие со млака вода, исто како маска (го оставаш 3-5 мин), антибактериски е...

Во секој случај акните единствено ми се лечат за 3-4 дена (верувале или не) со Антиакне од Докторс.

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Исто! Иако кога ги купив ич не ми се веруваше дека ќе ги биде... :)

13. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Чаевите и јас ги пиев...али си пиев од жалфија и од мајчина душица :D коприва и слез не :D :lol:
    И првата се мијам со сапунче и со млака вода или што ми рече мене Сашо, немора да светиш како лампионче цел ден :rofl:

14. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    PParaskeva ти колку време ги користеше кремите и какви ефекти постигна

15. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    Девојки ве молам пишете до каде стигнавте со мастите од Сашо какви ефекти постигнавте и како ги употребувате.

16. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Девојки кажете што да се прави со овие поткожни акни? Јас никога не сум имала проблем со лицето дури ни во пубертет. Во последно време премногу ми излегуваат само поткожни, претежно на брадата и челото и многу болат. :(
    Многу лошо изгледа, како рогчиња се. :doh:

17. ANBelieberJB

ANBelieberJB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    јас порани имав многу мозолчина и многу ме нервираа...користев многу гелови и лусиони ама не ми помагаа многу (ке исчезнат и повторно се појавуваат) сега лицето си го чистам со алхохол на секој 2-3 дена и најискрено сега лицето ми е чисто,само понекогаш ми се појавуваат пред да ми дојди... и кога јадам благо.1 година благо не јадев поради мозол4ината :D , сега јадам благо само ги одбегнувам чоколадите. :)

18. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    Девојки а можете ли да ми го пишете бројчето на тој Сашо за кремите, и дали помагаат за лузни од акни?

19. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ајде кажете што може да ми помогне.
    Почна да ми се лупи кожата на лицето од сапун, пошто ги користам кремите на Сашо и не смеам ништо да ставам никаква друга крема. Што би можело да помогне?

20. Alchemist

Alchemist Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    63
    Значи се зависи од самиот тип на кожата. Истата таа крема од вашиот 'чичко' Сашо и ја препорачав на една пријателка, без многу размислување се сретнавме со Сашо. Кажа како во претходните постови, не употребувај други креми, не јади конзервирана храна, и што ти незнам. Започна да ја користи маста, 1,2,3,4,5,6 дена - нема подобрување 7,8,9,10,11,12 ефектите се речиси невидливи. Од тогаш колку што ја сватив започна да користи комбинација на сапунот proacne и хлоракол и за кратко време имаше далеку подобри резултати од претходно. Значи што сакам да ви кажам, не залетувајте на се што ќе чуете се е до типот на кожата то ест типот акните, немора да значи дека тоа што им помага на мнозинство ќе ви го реши проблемот и вас. ;)