Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Оди во комбинација со другите?
    Океј е за мрсна кожа?

На Lee l му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Да, препорачливо е да се користи наутро пред спф, а салицилната навечер пред хидратантен крем.

На СуперДевојка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Ќе го споделам моето искуство со Сона кремата. Ја користам скоро 11 месеци секоја втора вечер а видливи резултати имав дури после 9 месеци. Бидејќи не ми беше дадено детално упатство како да ја користам од страна на дерматологот прво кремата ми ја уништи кожната бариера и добри 6-7 месеци кожата ми беше во полоша состојба во споредба со тоа каква ми беше пред да почнам да ја користам. На почетокот после двојно чистење навечер ставав само Сона, крема за очи и толку. После 2-3 месеца почнав да ставам хидратантен серум пред Сона-та и така терав со месеци, но не беше доволно и лицево ми стануваше се полошо. Бев спремна да прекинам со користење ама почнав да читам по интернет и открив дека ми фали хидратација после нанесувањето на Сона кремата.
    Последниве неколку месеци рутината кога користам Сона е следнава: двојно чистење, серум со хијалуронска киселина, крема за очи, богата крема околу устата, носот и сензитивните делови, чекам неколку минути да се впијат во кожата и ставам од Сона-та. Потоа чекам 20тина минути и нанесувам крема за лице.
    И секако СПФ користам секој ден, уште пред да ми биде препишана кремата.
    Се е индивудуално, но сфатив дека мора да се има трпение и да се користи соодветно за да има резултати.

4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
    Јас сум тотално разочарана од соната немам резултати
    Ставам хидрадатни крема прво па после соната навечер дирекно на акните... И ништо

5. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Треба да и дадеш време, како што имаат пишано и други членки погоре. Не очекувај резултати преку ноќ, требаат неколку месеци. Доколку после неколку месеци не гледаш никаков бенефит, тогаш можеш да прекинеш со користење.
    Исто така Соната не се користи како spot treatment директно врз акните туку треба да се користи на целата површина каде што излегуваат за да се спречи понатамошно создавање.

Погледни го баш видеово и Диферинот како и Соната содржи Адапален.

Последна измена: 9 април 2022
  6. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Hello, знае ли некој каде можам да најдам Гуа Ша?

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.677
    На VACA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
    Јас сепак не можам да чекам 10 месеци за една сона, некое друго чаре ќе барам, има некоја друга крема што дава подобри и побрзи резултати?

9. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Нема поефикасни креми, барем ја нема таа најефикасната кај нас. Друга опција ти се третмани кај дерматолози/естетичари, но дури и тогаш мислам се комбинира со вакви креми. За ептен, ептен сериозни акни се препишува и апче од страна на дерматолози, ама има големи нус-појави, затоа не се дава на секој и не се препишува така лесно; генерално кога веќе ништо друго не помага.

Кога се работи за кожа, ретко има брзи решенија или барем тие решенија немаат долготраен ефект... Слично е како исхраната и брзите диети.

Ти препорачувам да поработиш на трпение, на долготрајно држење до рутина и неочекување дека нешто ќе се смени од денес за утре или по една седмица, па и месец, отколку да се вртиш во круг и да испробуваш работи кои само ти губат време и или не ти помагаат или привремено имаат ефект. Акните, иако се гледаат само како естетски проблем, сепак се болест на кожата. Исто како што не би очекувала некоја болест да ти помине веднаш, така не треба да очекуваш и акните да ги снема наеднаш...

На Aztec и Justicija им се допаѓа ова.
  10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.059
    Допаѓања:
    10.700
    Таа појаката крема како што кажа членката ја нема кај нас.
    Може да додадеш и Азелаична киселина, и алфа арбутин (така мислам се вика). За избелување се.

А и види третман со киселини кај дерматолог.

Стрпи се барем два месеци.

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
    На челото кај што ме гореше Сао флеки сум, не верувам дека ќе ме опорави соната
    Можеш слика да ми пратиш од креми со тие состојки?

12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.059
    Допаѓања:
    10.700
    Од Revox се, ги има во ДМ по пристапни цени.
    https://www.google.com/search?q=rev...ryB8YQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=393&bih=671&dpr=2.75

https://www.google.com/search?q=rev...jUAEgQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=393&bih=671&dpr=2.75

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Предлог за некоја super simple рутина за машко што има повремено проблем со болни огромни (најчесто поткожни) акни на образите?
    Нешто за сушење на акните, како и за нивно полесно зараснување? По можност од ДМ.

15. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    https://www.bellina.mk/p/836/trio-zinc-penliv-gel-za-litse-protiv-akni-150-ml

https://www.bellina.mk/p/837/trio-zinc-serum-protiv-akni-i-fleki-7-ml?categories=61

https://www.bellina.mk/p/1205/calendula-krema-za-litse-i-telo-so-spf30-100-ml

https://www.bellina.mk/p/1054/youth...a-za-site-tipovi-na-kozha-50-ml?categories=41

Наутро е доволно миење на лицето само со вода, по 10 минути откако ќе се исуши добро кожата се нанесува од серумот само на местата каде што има акни, па се чека пак 10 мин и се завршува со спф.
    Навечер миење со гелот, пак истата постапка со серумот и крем за хидратација.

Јас моментално ги користам серумот, гелот и спф и можам да кажам дека ми делуваат смирувачки на акните. Серумот ги суши за 2 дена, за болни акни е топ.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не е доволно само со вода,треба гел за длабинско чистење. Воведи гел наутро.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    12.170
    Прво да испиташ од каде ти се акните дали се хормонски? Кога имав проблем јас користев skinoren навечер само не се купва во дм туку од аптека

18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    5.581
    Скинорен нема во мк 2/3 години. Јас од Грција купив на друга фирма азелаична 20процентна, ама додека не средив хормони се друго немаше ефект.

19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    12.170
    Можи, не знаев, јас го користев пред години и ми помогна, многу работи пробав немаја ефект, со него ми се исчисти лицето

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ivana222

Ivana222 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    35
    Zdravo, ima nekoj iskustvo da spodeli? :)

Прикачени фајлови:

На Lee l и irenchetTo им се допаѓа ова.