Дали некој го користел серумов, или пак слушнал за него го замолувам да сподели искуство ....п.с за побрза регенерација на кожа е наменет, тазе лузни и слично..ова или цикатрикс крем/серум што мислите?
Лелеее никако Моето искуство, ми го упропастија лицето Производите може се ок, ама лоша комбинација Дехидрирана кожа, пресушена, црвенила, а ништо од тоа немав Сакав само контрола на себум, проширени пори и по некоја акна да третирам, си направив белја Прочитав дека во Елокси рутина даваат фармацевти Се консултирав, таа девојката љубезна и фина, се гледа дека има познавање Ми ги распореди дел од производите, тоа што морав донарачав, додека ги потрошам овие што ги земав, да не ги фрлам. Сега е многу подобро, а Елокси за мене се спас, значи не само да ти продадат, туку постепено да искористам тоа што сум купила од друго место! Моја топла препорака, одговараат на инста во секое време, се што сакаш да си прашаш...
Dali znae nekoj antibitikot minociklin dali se piese ednas ili dva pati na den jas sum gi piela ama zaboraviv kako bese
Женски дали некоја од вас правела CO2 ласер? Имам лузни од акни (icepick, boxscar) Ако може некоја од вас да сподели искуство би ви била преблагодарна. Се мислам помеѓу Дерма медика и Промоиталиа.
Здраво девојки, имам акни околу брадата кои почнаа да се шират кон образите. Имам масна т зона, ваш совет што да користам?
Не може само со масло и серум да одржуваш кожа и да не ти излагаат акни, акни може да ти излезат поради многу фактор,а масната кожа си бара одржување на себумот во граница. Ќе почнеш со true alchemy proteins гел за миење лице кој го има во Белина. Потоа наутро може да пробаш ниацинамид во комбинација со хујалуронска киселина ( на Ревокс ) со тоа што ќе ставиш крема за лице ( Natura Siberica Sofora Japonica ) за комбинирана кожа плус крема со спф ( Levrana yellow 30 or mossa 30 ). Навечер повторно се миеш со гелот и ставаш Салицилна киселина плус хујалуронска киселина плус крема ( Натура Сиберика Софора Јапоника ноќната крема ). Ова ритуна треба да се практикува три месеци без отстапки, можеш да одвоиш ден пауза со тоа што нема да ставаш серуми туку маска за хидратација па ќе ставиш крема за лице. Не очекувајте преку ноќ да има резултати, не очекувајте дека по резултатите треба да престанете да се грижите за кожата. Треба да ја одржувате чиста,хидратирана и свежа.
Ова е знак на хормонални акни. Претпоставувам се болни и црвени? Најверојатно и бактериски штом се шират на други места. Салицилна не верувам дека ќе помогне во овој случај, бидејќи нема моќ над бактеријата. Моја препорака е да посетиш дерматолог и проверка на хормони за што побрзо да ги ставиш под контрола акните. Има цела тема за дерматолози на форумот, можеш да прочиташ мислења доколку немаш искуство со ова претходно.
BeautyHub каде и да им се обратам за да нарачам нешто едвај враќаат.....што е со услугата за клиентите, не ми е јасно или имаат премногу нарачки или нарочито не ги отвараат пораките.....
Ги нема во Македонија. Најблизу во Грција ги имаш. Јас само гелот за миење на лице за мрсна кожа го имам пробано ама што знам, нешто посебно не ми се допадна
Јас. Немав никакво подобрување. Спасот е само хемиски пилинзи и прп. А за најдобри и најбрзи резултати само ласер.
Јас и од ПРП не видов никакво подобрување а платив многуу . Хемиски пилинг исто мачкање очи . Само ласер и тоа у Систина е најнов
Полумат идеална за лето. Можеш и прајмер под неа да си ставиш, ја имам носено и по 12часа и ми нема мрднато.