Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. thebeauty.

thebeauty. Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    33
    Фала ви на сите, ќе испробам па ќе ви кажам резултати!:D

2. Andrea03

Andrea03 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
  3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Ми го освежи и осветли лицето, има и витамин Ц во него. Го чисти ептен добро. Не ми се мрси до толку колку што знаеше да се мрси, го остава меко и мазно. Сепак кога ставам било каква СПФ крема, светнувам, иако е оил контрол/мат.
    Планирам да земам и други производи од BIELENDA. Пошо е полски био бренд со ниски цени, а одличен квалитет. Им читав доста на сајтот и им ги разгледав сите производи. Доста избор имаат. Само не ги носат сите во стокомак.

https://bielenda.pl/en

4. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    1.144
    Се изнакупував скапи препарати за лице, и од Белина, Еуцерин, Магнолија... Пре агресивни, ништо не ми помогна и само ми ги влоши акните.

Ми помогна моја рутина, нова пења за лице на Нутраефект авон, и преефтина хидратантна крема исто нутраефект.

Понекогаш лекот е пет пари.
    Повремено ставам масло од дива роза Алверде.

На IamSexyAndIKnowIt, NPN и Bananki023 им се допаѓа ова.
  5. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Маслото од дива роза алверде е одлично. Го користам понекогаш и го омекнува и смирува лицето. Убаво е за масажа на лицето навечер.

На Bananki023 и Mazegin им се допаѓа ова.
  6. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    424
    Исто и јас го користам веќе со години и многу сум задоволна.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cupcakee31

Cupcakee31 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    197
    Каде можам да направам Co2 ласер за лузни? По можност во Битола.

8. Adji

Adji Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки. Пред две години поради носењето на заштитни маски, на лицето почнаа најпрво да ми се појавуваат поткожни ситни акни. Потоа се воспалуваа, стануваа големи, болни и црвени и на крај акната излегуваше на површина. Акни имам на образите и на брадата. Пробував повеќе работи, но ништо не ми даде "траен" резултат. Сега сакам да пробам да сменам рутина и ми треба ваша помош.
    Во предвид имам 2 рутини(кои секако можам да ги измешам и изберам најдобрите од тие две). Ме интересира ваше стручно мислење или пак искуство за производите. (Во продолжение оставам слики)
    Рутина 1
    Screenshot_20220617-212959_Chrome.jpg Screenshot_20220617-213009_Chrome.jpg Screenshot_20220617-213022_Chrome.jpg Screenshot_20220617-213036_Chrome.jpg Screenshot_20220617-213047_Chrome.jpg

Рутина 2
    Screenshot_20220617-212826_Instagram.jpg Screenshot_20220617-212838_Instagram.jpg Screenshot_20220617-212850_Instagram.jpg Screenshot_20220617-212900_Instagram.jpg Screenshot_20220617-212913_Instagram.jpg

На Tammsy и Bananki023 им се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    8.284
    Девојки, дајте ми совет, што да пробам. Не е за лице, ама за грб. Немам вообичаено проблем со акни, ама последниот месец поради стрес, ми се појавија акни на грбот (на рамената).
    Не се премногу, ама ме нервираат. Се мијам со сапун за акни, што ги суши, но препорачајте ми и друго што да купам за побрзи резултати. Однапред благодарам.

На Bananki023 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Од мое искуство Some by mi тонерот е одличен за поткожни акни, а маската Innisfree за црнки на носот. Другите производи не ги имам користено, но од брендовите True Alchemy и Novexpert користам други производи и сум задоволна, па затоа јас би ти предложила да го пробаш гелот и серумот од Novexpert. Со секоја нарачка од Bellina избираш тестери, па можеш така прво да видиш дали ќе ти одговара на твојата кожа. За Леврана разгледај во темата за SPF, мислам имаше повеќе искуства за таа крема.
    True Alchemy AHA BHA маслото во комбинација со спрејот со цинк од Novexpert. Со овие два производи ќе видиш резултати за многу брзо време. Како поефтина варијанта од маслото може гелот за туширање на Bereza Siberica. Производите ги има во Bellina и во ДМ.

На lovemme, Polyincognito и Adji им се допаѓа ова.
  11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Не знаев дека во дм има масло за лице, а се убив од барање. Да не знаеш што цена е? И дали е тешко за миење?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    И јас не знаев исто :D Спрема пакувањето мислев дека е за коса цело време дури не го видов низ темиве дека е за лице. 175ден го земав многу е практично ко спреј е. Не е тешко за миење,дури и да го оставиш така си упива ама тоа зависи од твојата кожа.

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Сите овие производи се одлични, но магија не постои.Јас маска 2 години носев по 10 саати најмалку на ден и немав акни на лицето воопшто.Проблемот ти најверојатно одвнатре.Мој совет ти е да посетиш дерматолог и да си земеш медицинска козметика.

14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Јас би ти препорачала лосион и гел од Novexpert .
    Имам на гради ситни како црнки кои ги воспалувам и се прават акни и мене ова ми помогна . Ги користам на секој втор ден.
    Од лосионот си земав мостри бидејќи бев скаптична но на wish листа ми е.
    Производите можеш да ги најдеш во белина.

На koritsaki и Polyincognito им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    8.284
    @Reina.Gitana @lovemme Ви благодарам многу девојки, ги порачав маслото од Аlchemy и спрејот од цинк, па ќе пишам накнадно резултати (fingers)

На koritsaki и lovemme им се допаѓа ова.
  16. Osogovski.

Osogovski. Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    126
    За чистење на пеги и акни имате природен мелем во Бигорски. Пишува на него "чистач на пеги и акни". Мене ми ги исчисти акните за 1 недела.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Барав кај да го пишам мислењево…
    За црвенило и акни маскава е идеална, многу ми се допадна на прво пробување. Имено,при нанесување е гломазна а после некое време се собира, на површина испаѓаат акните, whiteheads и црвенилото се намалува. После тоа кожата е мазна и мене,мислам дека ми ги чисти и порите бидејќи е со салицилна киселина. Оваа маска ми е прв пробан продукт од брендов а воедно и најскапа е. 24€ е реалната цена,ја начекав на попуст а на тикток беше многу фалена.
    Денес гледам дека whiteheads не ми се појавија на брадата повторно што ми дава позитивна критика. Е сега треба да се користи два-три пати неделно само на критичните места за поефикасни резултати.
    FD6E1FD8-6440-4111-9542-AB447E53C1EF.jpeg

На NPN, Maryland1087, Bananki023 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Za kakov melem stanuva zbor i koja cena e

На LoveIsAllAround му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Osogovski.

Osogovski. Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    126
    Правен е со магданос и лимон и восок. Ме цело лице ми беше со акни (хормонални) и ништо не ми помогна освен Манастирскиот лек, случајно го загледав на рафтовите во продавницата на Манастирот.
    Цената мислам дека беше 200 денари.

20. Osogovski.

Osogovski. Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    126
    Inaku stanuva zbor za mast