Дали има некој порачувано од @beautyhub.mk ме интересира дали може да се наплати со картичка јас нешто не успевам ..
Едно мало потсетување дека темава не е од општ вид, тука не поставуваме општи прашања за серуми, креми, рутини, прашања околу козметички брендови за кои веќе имаме отворено цели теми спремни за дискусија... Тука пишуваме околу сите проблеми со акни - за борбата со секаков тип на акни, продукти кои ги користите и се покажале добри за вас и вашиот проблем, терапии дадени од дерматолози и слично. Со цел темава да има поголема прегледност и да им биде попрактична на членките и членовите кои си имаат мака со акни, мислам дека редно е да ги прочешламе и другите теми во категоријава. Затоа, ве молам да не се оптоварува темава со некои поопшти прашања за кои веќе имаме тема. Доколку се двоумите или не можете да се снајдете низ темите со помош на вметнување клучни зборови во пребарувачот, слободно пишете ми порака. Знаете дека сандачето ми е отворено и дека како и секогаш, ќе се обидам најбрзо што можам да ве упатам и да ви помогнам во која тема да сместиме прашање или дискусија. Исто така, доколку видите дека ви фали некаква тема во оваа категорија, слободно пишете ми порака, заедно ќе осмислиме вовед и ќе отвориме нови теми во кои ќе има простор да се зборува надолго и нашироко за некој интересен топик. Ви благодарам, продолжете со он-топик дискусии.
Луѓе, сте имале реакција на лицето после море? Лицето ми е решето, толку акни не сум имала никогаш во животот, на брада имам 3 кои се големи, црвени и болни. Имам чисто лице, користам горе доле исти продукти со години. Третирав како што третирам кога имам обично таков проблем пред циклус, и помогна, но сега имам превише и не се забележува. Ме дразнат страшно многу. Можеби затоа што сум пред циклус сега ситуацијата ескалира, но не можам да се гледам ваква. П.С. Имам супер осетлива кожа, и имав црвенило на кожата на телото веднаш после излегување од море, но после туш обично го снемуваше.
@Snow-Star од солта е најверојатно, ти ја пресушила кожата. Хидратирај го лицето би требало после циклус да се смири. -------------------- Дали некој скоро купувал Акнефуг и од која аптека? Никаде не можам да го најдам. Или некој ако знае од каде онлајн да нарачам оригинал Panoxyl?
Морето е веројатно посолено таму каде што е таа, без спф да не се иде на плажа. После излегување од вода да се нанесе спф како би спречило ем пржење ем пресушување.
Zdravo, veke dolgo vreme na nosot imam.. pa nez kako da hi objasnam kako belki potkozni i koga stavam pufra se posnavast, na sonce se poznavaat, koga ke se dopram tamy, takvo ni e rapavo. Pa mi treba predlog sto da koristam. A veke dolgo vreme cistam so micelarna, maslen cistac, gel za lice obavezno i preku den losion protiv crnki pa krema… i toj den mi e haos. Znqci ne e do cistenjeto..
Не знам каде да го поставам прашањево..Предложете дрогерии/аптеки во Солун или Кавала каде можам да купам козметика за лице од типот на Ла Рош, Уриаж со попристапни цени
На лицето имав акни пред неколку месеци, но сега имам флеки од нив ( беа црвени, но забележувам дека избледуваат полека). До сега имам користено неколку продукти, но сега прекинав да ги користам ( Користев крема против акни , а сега пред две недели прекинав да користам и gerovital cleanser бидејќи ми ја иритираше кожата и ја правеше сува) сега бидејќи веќе немам акни а имам само флеки, размислував да купам серум од витамин Ц, дали да купам и дали ќе помогне во побрзо избледување на флеките?
Земи. Само мораш да вклучиш во рутина барем уште гел за миење што нема да ти ја суши кожата(пр.Оливал гелот од смил) и спф обавезно над серумот. Од сонцето може да ти се направат повеќе флеки ако не ставаш спф.
Фала многуууу Да, ќе ти помогне но обавезно усогласен со рутината. Т.е да ставаш фактор денски и добра хидратантна крема што ти одговара навечер. Инаку џабе е..од искуство
А дали диета влијае врз ова? Имам уште едно прашање, дали мора да користам cleanser, или доволно ќе биде млака вода? Имам пробано повеќе пати cleanser, но секогаш ја прави состојбата полоша