Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970

Може слика од серумот ?

2. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Дали има некој порачувано од @beautyhub.mk ме интересира дали може да се наплати со картичка јас нешто не успевам ..

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Едно мало потсетување дека темава не е од општ вид, тука не поставуваме општи прашања за серуми, креми, рутини, прашања околу козметички брендови за кои веќе имаме отворено цели теми спремни за дискусија...

Тука пишуваме околу сите проблеми со акни - за борбата со секаков тип на акни, продукти кои ги користите и се покажале добри за вас и вашиот проблем, терапии дадени од дерматолози и слично.
    Со цел темава да има поголема прегледност и да им биде попрактична на членките и членовите кои си имаат мака со акни, мислам дека редно е да ги прочешламе и другите теми во категоријава.

Затоа, ве молам да не се оптоварува темава со некои поопшти прашања за кои веќе имаме тема.
    Доколку се двоумите или не можете да се снајдете низ темите со помош на вметнување клучни зборови во пребарувачот, слободно пишете ми порака. Знаете дека сандачето ми е отворено и дека како и секогаш, ќе се обидам најбрзо што можам да ве упатам и да ви помогнам во која тема да сместиме прашање или дискусија.

Исто така, доколку видите дека ви фали некаква тема во оваа категорија, слободно пишете ми порака, заедно ќе осмислиме вовед и ќе отвориме нови теми во кои ќе има простор да се зборува надолго и нашироко за некој интересен топик. (highfive)

Ви благодарам, продолжете со он-топик дискусии. :f:

4. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    54
    Искуство со овој производ?

Прикачени фајлови:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dita_girl

Dita_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    548
    od kade gi kupi tie nalepnici i kolku bea?

6. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Луѓе, сте имале реакција на лицето после море? Лицето ми е решето, толку акни не сум имала никогаш во животот, на брада имам 3 кои се големи, црвени и болни.

Имам чисто лице, користам горе доле исти продукти со години. Третирав како што третирам кога имам обично таков проблем пред циклус, и помогна, но сега имам превише и не се забележува. Ме дразнат страшно многу.

Можеби затоа што сум пред циклус сега ситуацијата ескалира, но не можам да се гледам ваква.

П.С. Имам супер осетлива кожа, и имав црвенило на кожата на телото веднаш после излегување од море, но после туш обично го снемуваше.

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    @Snow-Star од солта е најверојатно, ти ја пресушила кожата. Хидратирај го лицето би требало после циклус да се смири.
    --------------------

Дали некој скоро купувал Акнефуг и од која аптека? Никаде не можам да го најдам.
    Или некој ако знае од каде онлајн да нарачам оригинал Panoxyl?

На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    На iherb има Panoxyl.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Морето е веројатно посолено таму каде што е таа, без спф да не се иде на плажа. После излегување од вода да се нанесе спф како би спречило ем пржење ем пресушување.

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Zdravo, veke dolgo vreme na nosot imam.. pa nez kako da hi objasnam kako belki potkozni i koga stavam pufra se posnavast, na sonce se poznavaat, koga ke se dopram tamy, takvo ni e rapavo. Pa mi treba predlog sto da koristam.
    A veke dolgo vreme cistam so micelarna, maslen cistac, gel za lice obavezno i preku den losion protiv crnki pa krema… i toj den mi e haos. Znqci ne e do cistenjeto..

11. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    Не знам каде да го поставам прашањево..Предложете дрогерии/аптеки во Солун или Кавала каде можам да купам козметика за лице од типот на Ла Рош, Уриаж со попристапни цени :D

12. Amogus

Amogus Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    На лицето имав акни пред неколку месеци, но сега имам флеки од нив ( беа црвени, но забележувам дека избледуваат полека). До сега имам користено неколку продукти, но сега прекинав да ги користам ( Користев крема против акни , а сега пред две недели прекинав да користам и gerovital cleanser бидејќи ми ја иритираше кожата и ја правеше сува) сега бидејќи веќе немам акни а имам само флеки, размислував да купам серум од витамин Ц, дали да купам и дали ќе помогне во побрзо избледување на флеките?

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.672

Hondos center парфимерија
    Pharmacy128 , Agiou Dimitriou 128,Солун

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cupcakee31

Cupcakee31 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    197
    Земи. Само мораш да вклучиш во рутина барем уште гел за миење што нема да ти ја суши кожата(пр.Оливал гелот од смил) и спф обавезно над серумот. Од сонцето може да ти се направат повеќе флеки ако не ставаш спф.

15. Amogus

Amogus Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    А што ако го ставам навечер?

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.672
    Можеш Вит Ц да користиш и сабајле и навечер.

17. Amogus

Amogus Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    За колку време ќе видам резултати?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    Фала многуууу :l::l::l::l:
    Да, ќе ти помогне но обавезно усогласен со рутината. Т.е да ставаш фактор денски и добра хидратантна крема што ти одговара навечер. Инаку џабе е..од искуство :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.672

Па зависи, за месец ипол , два :) и секако наутро да корисѕиш крема со спф фактор

20. Amogus

Amogus Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    25
    А дали диета влијае врз ова?

Имам уште едно прашање, дали мора да користам cleanser, или доволно ќе биде млака вода? Имам пробано повеќе пати cleanser, но секогаш ја прави состојбата полоша

Последна измена од модератор: 10 август 2022