Здраво девојки, што според вашите искуства е најделотворно за сушење на акни. Секој месец во ПМС лицето ми станува катастрофа. Ве молам за препораки
Mi imaa dadeno preporaka femisan kapki da zemam za aknite inaku se i seshto imam probano za aknive i nikako da gi sredam so godini maka macham po dermatolozi endokrinolozi i se no gjabe nekoe vreme ke se sredat i pak isto samo shto sekoj pat e se polosho i polosho pa sakam da prasam nekoj mislenje iskustvo da mi kaze
Од доктор ли ти се препорачани? Имаш ли проблем со хормони или јајници? колку што знам капките се на природна база, воопшто не штетат, помагаат при хормонален дисбаланс, полицистични јајници, болни и обилни циклуси итн..
Uste pred dve godini imav vodena cista koja sho mi rekoja deka puka posle dobieno imav i hormonski disbalans i silni bolki pri dobieno
Тие што одите во теретана, ставате ли спф и за до таму? Толку одвратно си го чувствувам лицето со спф и дур вежбам приметив дека порите ми се затнуваат од кремата и потта плус и лицето ми е полно со нови акни.
Zdravo , Ima li nekoj iskustvo so hemiski piling ili laserski tretman za otstranuvanje na cistichni akni?
Вчера ги земав овие производи, дали можам истовремено да ги користам прво витамин ц па хијалурон или хијалурон сабајле а цто навечер или обратно. Ако може совет како да ги нанесувам. И која крема да ја земам во комбинација? Имам мали флекички а забележувам и по некоја брчка веќе. Сакав освежување и сјај да му дадам на лицево. Кожата ми е комбинирана, некој период и накај сува ми оди. Користам еден крем на Лореал за сега.
Nemam nekoj problem so akni no koga ke mi izleze nekoja stavam od lea lonsionot za akni vo aptekite go ima okolu 150-200 denari i aknite gi susi za 1 do 2 dena
Zdravo, nova sum na forumov i problemot so aknite, me natera i da se zachlenam, otkako gi prochitav site vashi iskustva . Vaka imam 44 godini i duri sega pochnav da imam akni vo dolniot del od liceto. Proveriv hormoni se e ok, teroidna ok e, ginekolog bev isto se e ok, proveriv i dali sum tolerantna na gluten i lactoza i toa e vo red. Bev na povekje dermatolozi no bez nekoj uspeh. Vo momentov sum najlosho do sega. Posledno e shto bev vo Remika kaj Biserkovksa i mi prepisha Amoksiklav 7 dena i sona krema. Nemam novi akni, no i nemam nekoe golemo podobruvanje. Dokotrkata mi predlozi posle antibiotikov i tretmani so laser. Ne znam ni toa kolku kje bide efikasno. No sega pronajdov nekoja nova ( barem za mene e nova) klinka se vika 101 skin clinic, bash problemi so akni im e specijalnost i lekuvale so prirodni preparati. Pa dali nekoj od vas bil ili sklushnal za niv? https://101skin.mk/za-nas/ Inaku prethodno pravev i dermobrazii ( za posle drugite dermatolozi da mi kazat deka so toa sum ja proshirila infekcijata), koristev od bioderma kozmetika, pa posle koristev rutina od coslovemetics i imav nekoe pochetno podobruvanje, za posle toa da dojdam do ovoj najlosh stepen na akni, golemi gnojni i bolni. Isto sakam da ve prasham vie shto ste ispituvale hormoni dali ste pravele ispistuvanje na 5 ti den od dobivanje ili za vreme na ovolucija okolu 14 ti den. Bidejkji jas pravev na 5tiot, a koga bev kaj Irena vo 8 septemvri, mi kaza deka toa bilo golema greshka i se pravelo samo za vreme na ovolucija. Stvarno vishe poima nema kade da odam, na koj da se obratam koga doktori mi kazuvaat sprotivni raboti !
Stavam od sonata navecher, prethodno go mijam liceto so biderma sebium active. A nautro se mijam so gelot i stavam bioderma sebium sensitive.
Добро ама соната треба подолго да се користи за да има резултати. Добро би било да имаш и тоник преку ден со салицилна киселина и да ставаш крема со спф.
Од сето ова што го прочитав ова е за некаква посериозна терапија што ке ја даде дерматолог,гинеколог или ендокринолог. Антибиотикот ке го смири воспалението и гнојниот проецес но што потоа? Многу често се случуваат идиопатски акни каде што хормонски не постои проблем а акните се упорни. Знам дека сакате што побргу да ви минат но мора да имате огромно трпение. Најдете си добар дерматолог кој ке ве следи секој месец и по потеба ке менува и терапиа.Тешко со природни препарати според мене. Не лутајте од еден до друг дерматолог.Најдете еден на кој му верувате и слушајте што ви кажува. Поздрав