feminna09 е многу фала за ова... Сигурно ќе ја побарамм...Фала ти уште еднаш!!.. Divinebutterfly..Деновиве ќе отидам во аптека и ова да го побамм.....Се надевам ќе помогне..
Devojki mene liceto mi bese prepolno so akni, upotrebuvav razni kremovi, losioni, maski i slicno. Sega za sreka nemam tolku mnogu, no na obrazite mi se pojavuvaat crveni tocki kako akni nesto i cat pat po nekoja akna vo vistinska smisla na zborot. Sakam da ve prasam za sovet i bidejki dosta citav za kremata na Sase dali bi trebala da ja zemam i jas i kade mozam da go najdam, bi mozel li nekoj da mi pisi broj od nego. Odnapred blagodaram, pozdrav [mod-kirilica:6fs5n4fz][/mod-kirilica:6fs5n4fz]
Јас еднаш си прашав ама не добив одговор,е јас имам проблем со моите мозолчиња ли како да ги наречам кои се поткожни знаете не се како акни или митесерии...не сум имала проблем со тоа никогаш ама имам проблем со мозолчиња кои се како поткожни до сега немам сретнато некаков крем или нешто за тоа,па ако ја имам утнато темата ке ве молам за линк а ако не, доколку некоја од вас знае нешто околу тоа да ми даде некаков совет...позз
Помалку мајонез, повеке вода како пророден лек. Имам многу нежно лице и одбегавам да чепкам по нечисто и да си го допирам лицето макар со валкана и чиста рака, а навечер користам едно малечко розево кремче Lala крем не минуваат одма брунчињата али ја намалува иритацијата и тие не се црвени уште по првото користење Имам другарка која го има тој проблем и пред некое време си купи некоја крема од Young Derm и кажа дека имало резултати.
Незнам дали ќе ти помогне ова ама по парфимериите или по аптеките да разгледаш и да побараш тоник или лосион за чистење на лице и за подобро нека биде на природна база.Еве јас таков еден користам и ептен ми помогна
За кремата здраве читав по бугарски форуми ,ја препорачуваат да се користи на следниот начин крема здраве 1 ампула вит.Е 1 ампула вит А( или АД капки) 1 ампула вит Ц 1 ампула алое вера сето ова заедно се меша и се користи наутро и навечер во Бг. ова мешавина им ја спремале во аптека. Бидејќи често идам во Бг. ќе пробам да набавам, па ќе пишам. Инаку имам масна кожа, и понекогаш ми се појавуваат акни.
Има и повеќе ефикасни лосиони за лице, Хлорамфеникол, Клиндацин и Дермогал. Незнам дали сте ги користеле, но мене ми се покажаа како ефикасни. Ги има во сите аптеки и не се скапи.
Здраво девојки, како сте што направивте со кремите од сашо едно време многу беа актуелни по форумов и јас од се што прочитав од форумот бидејќи многумина ги фалеа ги купив еве веќе и месец помина како ги купив ама се уште ги немам почнато да ги користам и јас незнам зошто ама како прво знам дека многу ке ми биде суво лицето и за никаде од сапунот, дај ве молам тие што сте ги користеле пишете како ги користевте и какви ефекти постигнавте ......
Јас планирам утре со талог од кафе да си ги отстранам црнките од носот, имам малце мозолчиња на челото и брадата ситни се ама многу ме нервираат. За нив користам крем од Докторс ама по еден месец се заситува кожата и не помага, затоа планирам некоја домашна маска да си направам http://www.youtube.com/watch?v=1sqdZEM5V34 ете како во ова видео
Јас користам Клиндацин. И навистина е ефикасен. Делува веднаш, ги смирува акните, ги суши. А и не е скап, не се сеќавам баш, ама мислам дека беше 200 денари, 200 и нешто.
Девил, тоа Клиндацин чудото, само за лице е наменето или може да го користам на пример за акните на грбот и деколтето кои периодично се јавуваат?
За се. Пишува на него лосион за акни, само за надворешна употреба. Јас си се мачкав и на грб пред некое време, ми се појавија акни, сега ги нема
јас го користам лосионот young derm за мрсна кожа и кожа со акни го ставам навечер пред спиење или кога ќе се вратам од школо ставам да се прочисти кожата и челото ми го прочистува за неколку саати многу е ефикасен одма ги суши акните и не е многу скап за разлика од другите овој го земав 50-60 денари од аптека за многу брзо време го чисти лицето и многу сум задоволна.
Пробајте со лимон. Пред спиење доволно е на памукче да исцадете лимон и да го избришете лицето.Следниот ден веке се приметува мал резултат.На секое следно бришење се повидливи резултати има
За кремите од Саше и јас ги земав , само уште не сум осетила некој голем ефект, но и не ги употребувам секојденвно, така да не можам да се фалам или да се жалам во врска со ефектите. Чоекот рече дури се користи кремата никакво користење на други работи, али мислам дека тоа е невозможно, па има луге кои одат на работа и мора секојдневно да користат пудра, јас ја ибегнувам колку можам и користам една со минерали која да речам е помалку штетна од другите.Плус тоа ми пречи многу кремата има мирис многу лош на свинска маст ај што не можам да си го пољубам мажот ми од кога ке ја ставам сега сум во бременост и ми се лоши напати од мирзбата, па ке почекам да се породам па после тоа ке видам.Ако немаш проблем со миризбата почни користи ги барем едно 10 дена, и пиј чаеви како што ти кажа па види какви ефекти ке имаш, за суво дека ке ти биде лицето мислам дека нема, ке си користиш или бебешки сапун или земи си Асос дерм од Алкалоид јас тој го користам и е многу добар за кожата не ја прави сува воопшто. Успешно , па пиши што си направила.
Исто и јас имам добро искуство со лимонот. И јас го имам тој лосион добар е ама јас сум повеке задоволна со лимонот сварно има резултати