Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    341
    Во Зегин има , околу 320 ден.

На tamche995 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Женски, имам сува кожа и чуствителна кожа за хидратација и нега го користам сетот на Bioderma розевиот ( гелот за миење на лице), Bioderma AR кремата и Embrolysse Lalit Creme.

Во оние периоди од месецот, ми се појавуваат акни, ве молам за совет со што е најпаметно да ги третирам?

3. reckless ✨

reckless ✨ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    75
    некој што го користел да сподели искуство?

Прикачени фајлови:

4. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Јас го имам ... кај мене влечеше се на површина со иритирани акни. Иначе имам читано позитивни рецензии.

@koritsaki
    Скрос истава крема ?
    Јас сум воодушевена , предобра е.
    Гелот го имам од 500 ml земав последно од утре го вметнувам да го потрошам :)

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672
    Да да , истата е :)

6. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    404
    Мислам дека веќе една члека и одговори од кај може да се најде. Е сега за несакани ефекти, ако се мачкаш со поголема количина и пречесто, ќе имаш многу лупење на кожата. Јас ова на почетокот како да не го сфатив баш сериозно и наместо на 3-4 дена да се мачкам и да бидам трпелива, јас удрив секој втор ден.

Е сега вака лицето изгледаше сјајно и се е океј, арно ама, дури и со крем за сонце, 50ка фактор, надвор ќе ме изгореше, а воопшто не сум осетлива на сонце и лесно темнеам. И нешто друго многу интересно што ми се случи е кога сакав да си депилирам наднусници, целата површинска кожа ми отиде во неповрат. Си носев рана не знам колку време (facepalm)

Тоа ти е така со сите ретиноли, нема играње со нив. И сега имаш две опции, или ќе се мачкаш секаде на 3 дена навечер, со многу мала количина, нешто помалце од зрно грашок, и ќе го избегнуваш делот кај наднусниците. А втора опција ти е воопшто да не чашкаш наднусници со восок или депилатор, туку да користиш од оние жилетчињата што се за бричење цело лице, оние девојките што ги користат, ги има во дм.

Јас си одам со првата опција, дека не сакам да ги допирам влакненцата по лицето со никаков брич, делот околу наднусници го избегнувам при мачкање Сона. Ова сериозно пази се, кожата станува ептен осетлива, најгорниот слој, многу побрзо зе лупи и се обновува.

Само имај си трпение и не чекај веднаш резултати. Подобра опција ти е тоа, па за 5-6 месеци да си кажеш кожата ми е се поубава од ден на ден, него ли вака како мене да ја загазиш :rofl:

Сега ми е многу смешно кога ќе се сетам, ама тогаш не ми беше, така да ретинолите се повеќе од супер, ама со нив мора мноооогу внимателно. И без крем за сонце, сабајле после миење на лице да не ни помислуваш да бидеш. И плус ако планираш негде повеќе време сонце да те пече, пак ќе си се намачкаш.

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MaR.40

MaR.40 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Imam 15 godini.Dali smeam da koristam roaccutane za vreme na pubertet(dva pati nedelno)? Ima li nekoj iskustvo?

8. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    341
    Мислам дека никако не смее доколку не го препорача и прво не те види дерматолог. Тоа е многу јак и лек и има работи кои ме смеат да се прават додека се пијат тие таблети.
    Некој поупатен нека објасни повеќето, но мислам дека никако не смееш на своја глава може да си направиш проблем.

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.378
    Допаѓања:
    12.707
    Роакутан само по консултација со дерматолог, никако на своја рака!

10. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.460
    Циндол прашај по аптеки дали има, веднаш помага. Имам во Словенија купено тука појма немам дали има и дали исто се вика. Бела течност е се става на памук и се нанесува на местата кај што имаш акни.

11. MaR.40

MaR.40 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Preporacan mi e od dermatolog ama pisuva deka ne smee da se koristi za vreme na pubertetot pa zatoa prasuvam dali nekoj ima iskustvo

Gi imam na nosot bradata i celoto vekje godina i pol(cisticni)

Последна измена од модератор: 10 октомври 2022
  12. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Iskustbo so Dermabella?

13. Anjaaaaaaaaaaaaa

Anjaaaaaaaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2022
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    45
    Позитивни/негативни искуства со Aknefug?
    За какви акни помага најмногу (на изглед какви). Моите не се blackheads ни whiteheads туку класична акна би рекла, некои со бела течност некои само како црвени испакнатини(не многу големи) и се смируваат на неколку дена и потоа одеднаш пак се воспалуваат на истите места и така, мислам дека би ми помогнал затоа што најверојатно е бактериска инфекција....

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    1.051
    Дали е подобро да се земе серум со салицилна или тоник со салицилна? Ги гледав на revox и true alchemy серумите, ама ми фати око и овој тоник на mossa. Што мислите? И исто така дали може да се комбинира со витамин ц, или евентуално glow cocktail на mossa. Благодарам

Прикачени фајлови:

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Овој е многу добар и подобро е да се нанесува самостојно.
    Не сум го мешала воопшто со друг серум, цело лето со него минав.

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    1.051
    Овој на моса тоникот? Мислев дали може тој навечер а наутро glow cocktail, таква некоја комбинација

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да, може.
    Баш така го користев. Нвечер тоникот, наутро glow cocktail -от. Совршена комбинација.

На Waverly Raven и Dodo1 им се допаѓа ова.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.211
    Дали ги има некаде кај нас роакутан апчињата? Едно време ги повлекоа, затоа прашувам.

19. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас сега гледам, извини.
    Уште ли имаш симптоми?
    И колку време ти рече дерматолог дека треба да си на терапија?

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Да сеуште имам посебно рацете ми се многу лошо
    Бев во Четвртокот на контрола и ми рече дека може да ми се појави и вртоглавица и гадење да знам за секој случај
    Иначе ми рече после 3 месец може да почнат да се губат симптомите и да гледам повеке подобрување
    Сега имам подобрување да повекето ми се црвени флеки кои ми рече дека ке се повлечат и тие бидејки не се длабоки
    Терапија ми рече од 6-8 месеци зависи од кожата
    Јас до денес го завршив вториот месец од утре го почнувам третиот

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.