Женски, имам сува кожа и чуствителна кожа за хидратација и нега го користам сетот на Bioderma розевиот ( гелот за миење на лице), Bioderma AR кремата и Embrolysse Lalit Creme. Во оние периоди од месецот, ми се појавуваат акни, ве молам за совет со што е најпаметно да ги третирам?
Јас го имам ... кај мене влечеше се на површина со иритирани акни. Иначе имам читано позитивни рецензии. @koritsaki Скрос истава крема ? Јас сум воодушевена , предобра е. Гелот го имам од 500 ml земав последно од утре го вметнувам да го потрошам
Мислам дека веќе една члека и одговори од кај може да се најде. Е сега за несакани ефекти, ако се мачкаш со поголема количина и пречесто, ќе имаш многу лупење на кожата. Јас ова на почетокот како да не го сфатив баш сериозно и наместо на 3-4 дена да се мачкам и да бидам трпелива, јас удрив секој втор ден. Е сега вака лицето изгледаше сјајно и се е океј, арно ама, дури и со крем за сонце, 50ка фактор, надвор ќе ме изгореше, а воопшто не сум осетлива на сонце и лесно темнеам. И нешто друго многу интересно што ми се случи е кога сакав да си депилирам наднусници, целата површинска кожа ми отиде во неповрат. Си носев рана не знам колку време Тоа ти е така со сите ретиноли, нема играње со нив. И сега имаш две опции, или ќе се мачкаш секаде на 3 дена навечер, со многу мала количина, нешто помалце од зрно грашок, и ќе го избегнуваш делот кај наднусниците. А втора опција ти е воопшто да не чашкаш наднусници со восок или депилатор, туку да користиш од оние жилетчињата што се за бричење цело лице, оние девојките што ги користат, ги има во дм. Јас си одам со првата опција, дека не сакам да ги допирам влакненцата по лицето со никаков брич, делот околу наднусници го избегнувам при мачкање Сона. Ова сериозно пази се, кожата станува ептен осетлива, најгорниот слој, многу побрзо зе лупи и се обновува. Само имај си трпение и не чекај веднаш резултати. Подобра опција ти е тоа, па за 5-6 месеци да си кажеш кожата ми е се поубава од ден на ден, него ли вака како мене да ја загазиш Сега ми е многу смешно кога ќе се сетам, ама тогаш не ми беше, така да ретинолите се повеќе од супер, ама со нив мора мноооогу внимателно. И без крем за сонце, сабајле после миење на лице да не ни помислуваш да бидеш. И плус ако планираш негде повеќе време сонце да те пече, пак ќе си се намачкаш.
Imam 15 godini.Dali smeam da koristam roaccutane za vreme na pubertet(dva pati nedelno)? Ima li nekoj iskustvo?
Мислам дека никако не смее доколку не го препорача и прво не те види дерматолог. Тоа е многу јак и лек и има работи кои ме смеат да се прават додека се пијат тие таблети. Некој поупатен нека објасни повеќето, но мислам дека никако не смееш на своја глава може да си направиш проблем.
Циндол прашај по аптеки дали има, веднаш помага. Имам во Словенија купено тука појма немам дали има и дали исто се вика. Бела течност е се става на памук и се нанесува на местата кај што имаш акни.
Preporacan mi e od dermatolog ama pisuva deka ne smee da se koristi za vreme na pubertetot pa zatoa prasuvam dali nekoj ima iskustvo Gi imam na nosot bradata i celoto vekje godina i pol(cisticni)
Позитивни/негативни искуства со Aknefug? За какви акни помага најмногу (на изглед какви). Моите не се blackheads ни whiteheads туку класична акна би рекла, некои со бела течност некои само како црвени испакнатини(не многу големи) и се смируваат на неколку дена и потоа одеднаш пак се воспалуваат на истите места и така, мислам дека би ми помогнал затоа што најверојатно е бактериска инфекција....
Дали е подобро да се земе серум со салицилна или тоник со салицилна? Ги гледав на revox и true alchemy серумите, ама ми фати око и овој тоник на mossa. Што мислите? И исто така дали може да се комбинира со витамин ц, или евентуално glow cocktail на mossa. Благодарам
Овој е многу добар и подобро е да се нанесува самостојно. Не сум го мешала воопшто со друг серум, цело лето со него минав.
Јас сега гледам, извини. Уште ли имаш симптоми? И колку време ти рече дерматолог дека треба да си на терапија?
Да сеуште имам посебно рацете ми се многу лошо Бев во Четвртокот на контрола и ми рече дека може да ми се појави и вртоглавица и гадење да знам за секој случај Иначе ми рече после 3 месец може да почнат да се губат симптомите и да гледам повеке подобрување Сега имам подобрување да повекето ми се црвени флеки кои ми рече дека ке се повлечат и тие бидејки не се длабоки Терапија ми рече од 6-8 месеци зависи од кожата Јас до денес го завршив вториот месец од утре го почнувам третиот