Па да не е нешто екстремно скапо. Во Германија сум од скоро,затоа сакам производи што ми се достапни во ДМ.
Така и претпоставив..ќе ги фрлам в канта бидејќи мислам дека друга намена и не можат да имаат Што мислиш за паста од сулфур и ретинол? До сега многу ефективно ми се покажа, ради неа и ги постигнав резултатите.. Инаку секојдневно двојно го чистам лицето, Спф и хидратација со нежни производи што не ми прават проблем Оливал мицеларната, Цера ве гел, Цера Ве крема и Еуцерин Спф.
Гелот Сона е подобар и повеке исушува и не остава масно,додека кремата е масна некако. Земи го гелот и внимавај да не мачкаш околу очите зошто многу исушува. Користење 9 месеци најмалку,контраиндикација е само бременост.
@Biodevojka би ти била благодарна доколку можеш да ми предложиш некој промена во рутината бидејќи и на 35 + сеуште имам проблем со акни. Не се цистични, но се на брадата и околу вилицата. Имам комбинирано чуствителна кожа. Имено користам биодерма сенсибио гел за миење лице, потоа тоник на моssа youth defence односно тој со салицилна навечер, smoothing serum na konopka's и кремата со пептиди на Biome. До 1.500 ден би дала по продукт од прилика. Ти благодарам.
Како се користи серум со витамин Ц? Само на делот каде што се флеките? Знам дека после тоа треба крема со спф, ама дали е потребно и кога не излегувам надвор?
На цело лице се нанесува , не само каде што имаш флеки јас секогаш ставам крема со спф по витамин Ц и кога не излегувам надвор.
како што кажа @koritsaki, затоа има чисто лице на тој начин освен што делува против флеки спречува и создавање на флеки.
Драга може ли да ми пратиш слика во приватна порака за да ја видм состојбата на лицето? Благодарам Драга ако си во Германија тогаш Др. Хушка земи ја. Не е евтина ама не е ни ектремно скапа а како линија е многу убава Леле дрга никко ретиноли плу сулфур...Ке си го упропастиш лицето...Освен Оливал друго сѐ што коритиш не е баш природно...
Dali ima nekoj iskustvi so kremata normacne? https://24apteka.mk/product/normacne-acne-spot-treatment-15ml/
Ова не е крема,ова е прва помош кога ке ти излезе гнојна акна.Мачкаш на местото на акната неколку пати и чекаш да се исуши. Јас го имам,добар е продуктот мегутоа не е крема за целото лице
Девојки имам мрсна кожа склона кон акни. Користам мицеларна на Нивеа, гел за миење лице и тоник на Еуцерин и серум со нијацинамид и цинк. Сакам да почнам со маслен чистач, бидејќи секој ден носам шминка, па да ми препорачате некој? И дали ако ставам маслен чистач, ја изостанувам мицеларната?
Јас маслениот чистач на MAC го користам сега и сум многу задоволна. Јас ти го препорачувам овој или тој на Novexpert https://www.bellina.mk/p/832/omegas...itse-so-5-omega-kiselini-150-ml?categories=92 По м.чистач, го мијам лицето со пена или гел за миење лице
Уште едно прашање. Ако навечер користам продукт со салицилна киселина, следното утро можам нијацинамид да ставам?
Девојки дали некоја која пиела роакутан користела и нешто плус за лицето Јас прашав кога бев на контрола ми рекоа дека не штети да користам било што но најдобро да оставам за време на терапија вака да е Користам само крема со спф навечер двојно чистење и крема Имам отворени пори но еве после 3 месеци приметувам дека малку се намалиле,па незнам доколку вметнам ниацинамид наутро или незнам некој друг серум дали би помогнало повеке Па да прашам некоја ако имала ваков случај како е најдобро да направам
Јас користев атопи крема од Ла рош и би ти препорачала таква крема, без разлика дали од Ла рош, Еуцерин или Биодерма. Најдобро е да се остави да делува терапијата без дополнителни креми/серуми со активни состојки.