Lugje pomos za vakvo lice ostanati se od akni, koristam na revox vitamin c i garnier hyaluronic aloe serum ama ne mi pomaga ni ova
За видливи ефекти само microneedeling и ласерски третмани. Цабе ќе фрлиш пари на креми за кои ќе треба месеци за да забележиш минимален ефект. На крајот кога ќе пресметаш ќе видиш фека си потрошила исѕо толку пари а си немала посакувани резултати.
Штом се работи за лице оди само каде што има доктори, пази од непроверени козметички салони, сепак лице е...
Да, истото ќе го кажев. Искрено би се држела подалеку од овие што се "нови" одинации по инстаграм и би одела на проверени како Ремедика, Систина, Дермаплус, Дермамедика.
За вакви лузни од акни најдобро прво да почнеш со дерма пен третмани ( mikronedeling).За да имаш видлив резултат треба да направиш од 4 до 7 третмани годишно. Други посериозни начини за опоравување ти се Co2 ласер или пилинг со фенол( и двете методи се прилично агресивни). Не мачкај ништо од тоа што го имаш земи навечер да ставаш гел Сона ке ти помогне во твојот случај поздрав
Se javiv vo dermaplus mislam bese 3000 eden tretman.. Ja barav niz malo vo aptekite nemozev da ja najdammm kade ja ima ??
Дали ја проба некој новата Биодерма Себиум Керато+? Во план сум да ја земам дури траат попустиве. Имам масна кожа склона кон хормонални акни инаку.
Сега имам благо крварење од нос понекогаш,и како флеки суви на лицето Оваа недела имам чести главоболки па незнам дали е можно да ми е од нив На следна контрола секако ке прашам
Мене ми се има случено и уште ми се дешава, од премногу сув воздух(клима, панел, вентилатор) да ми овене некако кожата на лицето, да се иритира и да изгледа ептен изморено. И ништо не помага освен многу хидратација и спф. Можеби не е скроз исто како кај тебе но пробај со спф да вежбаш во теретана и користи моќни хидрирачки средства за лице.
Јас последно ја купив од Бисер аптеката во трговскиот бисер.Верувам дека ја има во секоја подобро снабдена аптека
И јас то ќе прашвав Ми ја препиша дерматологот, сум користела производи на Биодерма досега немале утка.
@buba4e89 дали треба да се праиоауза од салицилната? Од кога ми ја кажа до ден денес ја користам. има ефект уште, за црнките више не толку, ама лицето ми се исчисти. Освен неделава што ми е лом.
Zdravo! Koristam retinol serum vekje nekoe vreme i nemav voopshto nesakani reakcii bash zadovolna bev no sakam da go probam Sona kremot bidejki chitam retinoidite se ushte poefikasni. Sakav da prasham dali Sona seushte go prodavaat vo mk i ako da, vo koi apteki da go baram i dali kje mi treba recept?