Јас на неколку месеци одам кај асална козметичарка што ми ги вади црнките,маснотијата и немам мака со нечисто лице .Освен гел за лице миење ништо друго не користам за чистење лице.
Некоја има ли искуство со Acnemy? Лицево ми е како на пубертетче во рана фаза или како индиска невеста пошто ми искачаат меѓу веѓи дебели, гнасни, црвени бубулки. ПС. Комбинирана ми е кожата, инаку акни ми се појавуваат по 2-3 такви поголемки, на образите, доле на брадата и како што кажав меѓу веѓи. Иии...на чело имам ситни како галаксија.
Јас почнав да одам во Pleasure , правев класичен третман и имам еептен подобрување на лицето, сега ќе продолжам со 3 третмани микродермабразија (на акција се 3 за 3000ден), одма после тоа дермапен (3 се 6000,значи еден е околу 2000 ваљда).
Дали некој правел green peel третман? Би сакала да прочитам лични искуства, бидејќи од она што го читав на интернет сите само слушнале за тоа. Ако некој има инфо од прва рака би било супер да сподели.
Zdravo, kako da se spravam so papuli, onie koi se golemi crveni bolni poteceni no bez gnoj, nema sto da se stisne, i ostanuvaat mnogu dolgo na kozata?
Мене вакви најчесто ми излегуваат од внес на млечни производи. Помага да не се стискат туку да се третират со нежни средства и креми. Пантенол маст или крема помага, крема/лосион/гел со Calamine или Цинк.
Кремава ми ја даде дерматолог да ја користам бидејќи моментално сум измеѓу прх третмани, па ме интересира дали може и понатаму да продолжам да ја користам за секојдневна употреба после третманите или се користи само во период на регенерација?
Opst sovet ili proizvod za koza koja e... pa lici bukvalno mrtva? Imam ponekogas cisticni akni poradi PCOS ama sega ne se nekoj golem problem, imam samo mali bubulicinja i miseterii no kozata mi nema zivot. Nema sjaj, naglasena e teksturata i me pravi da licam postaro. Momentalno koristam pena za mienje za senzitivna koza zatoa sto se drugo sto imam probano me nafrla, pomada predlozena od dermatolog i esteticar, do Skoro sekojdnevno upotrebuvav vit c. Imam koristeno proizvodi od bioderma I za mojata koza ne deluvaat kako i cink koj morav da prestanam da go koristam bidejki mu se namali dejstvoto. Koj proizvod bi mi odgovaral (pozelno da ne e preskap bidejki broke college kid here)
Оние црните маски од дм ги знаете? Епа такви користам два пати неделно и за месец дена лицево ми се направи стакло.
Мислење за Some by mi Aha Bha Pha линијата? Сакам да ги земам серумот и кремата, па да знам дали вредат.
Од како ке се отвори наицинамид после колку време може да се користи На терапија сум Роакутан но имам уште еден месец па би сакала да почнам со нешто за флеките Јас користев ниацинамид и сеуште ми стои но отворен е во Мај и не ми се ризикува сега да го користам па затоа сакав да прашам овде
И што се имаш пробано? Може тоа не е баш за тебе, а ти мислиш дека е. Дали нешто имаш исфрлено од исхраната? Млеко, пржени работи, мајонез, газирани сокови итн Мене за мрсно лице ми помогна тоа што го исфрлив млекото и за миење користам гел од Ла Рош за мрсна и комбинирана кожа. Не го осеќам тешко и го чувстувам лесно и чисто.