Ништо точно од тоа погоре напишано. Некои и наследно имаат проблем со кожата, а кај некои зависи и од хормоните. Има некои кои се мијат само со вода и пак им е чисто. Порано нашите сигурно немаат користено гелови, тоници, серуми итн. Витамин Ц, Цинк, А+Д3 редовно. Миење со соодветен гел за типот на кожата, пиење многу течности, исфрлање на млеко од исхраната и пржена храна.
Какви искуства имате со рутина од coslovemetics? И дали знаете ако побарам рутина морам да нарачам или само ќе ми предложат производите па мое е дали ќе ги купам или не?
Имам ваква кожа цел живот. Акни фала Богу не ми се прават, но вакви bumps или како и да се викаат имам цел живот и никако не се чистат. Исто на периоди ми се појавува и milia. Дали постои начин конечно да ми се исчисти лицето и да ми биде мазно? Постои некој препарат или третман за чистење ваква кожа? Сликиве се од тикток каде е препорачано кремче од la roche posay, ама коментарите се 90% од незадоволни корисници, така да не знам...
Дали може интолеранција на некоја храна да е причинител за акни? Сакам да направам такво испитување, па да знам дали вреди, бидејќи планирам да го земам големиот пакет. Хормоните се ок, од козметика сум пробала се и сешто во изминативе 10 год, па да видам и ова.
Подолго време тестирам состојки,читам за нив се едуцирам и веќе можам да кажам дека многу знам за лице и проблематика бидејќи и јас се соочувам со нејзе. Ако на некого му треба помош совет или било како да можам да помогнам би ми било драго. Имам и инстаграм каде што може кој сака да ми пише да збориме и да си помагаме едни на други. Профилот ми е на англиски ама не ми е проблем да преведам или било што Не сум експерт ама искуството и пробувањето и едуцирањето си го прави своето . Линк до профилот https://instagram.com/girly__skincare?igshid=YmMyMTA2M2Y= Или напишете : Girly__skincare
Da moze no zavisi kakvi akni se i kade tocno se pojavuvaat. Probaj nesto sto jades sekoj den da go namalis ili otfrlis i moze ke otkries tocno sto ti smeta na liceto
Изгледа не е до козметиката, треба внатрешно. Пробај со исфрлање на храна, подобро види со нутриционист. Млеко, пржена храна, месо кока кола такви работи замени ги со друго. Риба, чај, варено. Земај редовно витамин Ц 1000мг, Цинк ама да е цитрат 30мг, го нема по аптеки нарачај го Iherb, витамин А+Д3.
Да, очигледно е нешто одвантре. Ги земам тие суплементи веќе со години и можеби си допринесуваат, но сепак не е решението. Внимавам на исхрана, но очигледно секојдневно внесувам нешто што ги влошува. Направив тест, па ќе видиме.
Можеби нема да направи чуда, ама препорачувам понекогаш да се направи чистење на цревата од токсини и возобновување на цревната флора и ресички. Чистење може да се направи со активен јаглен (во цврста форма, не во капсули) и пробиотици обавезно.
Јас им пишав ми испратија рутина, но уште не ги земав. Другарка ги користи и е онака задоволна..нема некои големи резултати а веќе долго време ја тера рутината, сега сака да ги смени. Инаку и јас и она се соочуваме со акни
Jas imav rutina od olpeo na instagram vekje mesec dena ja koristam i sum mnogu zadovolna skoro i da nemam akni isto i mojte drugarki sto im preporacuvam od tamu raboti im se pogoduvaat.Probajte niv prasajte gi za rutina mislenje i videte kako ke vi bide
Дали може со вметнување на крема со салицилна на почеток да има благо пецкање Пред 3 дена почнав со кремата само навечер при ставање чуствувам како ладење и благо пецкање кое поминува за околу 30секунди Дали оваа е нормално при почеток или не ми одговара нешто ?
Се додека не прави црвенило,иритација која не прекинува, болење со саати или цел ден во ред е. Мој совет кремчето навечер да го користиш и пази со што го спојуваш
Не користам ништо друго но би сакала да почнам Кремата ми е препишана од дерматолог Завршувам со терапија Роакутан па сакам да почнам со третирање на флеките но не знам што е најдобро да почнам и не знам што можам да комбинирам
Ми препиша една крема сега на виши со салицилна како за флеките и друго ништо За 3 недели завршувам па имам контрола но не спомна ништо друго дали ке има понатаму или не