Jas ne sum dermatolog ama spored mene sostojkata niacinamide cisti da ama ne e tolku mnogu za fleki. Za fleki povekje e mandelicna kiselina,retinol/bakucol,vitamin c isto taka e najdobro da se pocne so mal procent pa da se ide nagore on cisti fleki i ke ti dade sjaj na liceto. Bash deka imas kremi /serumi vitamin c so niacinamide ubav procent vo niv. No ova e samo moe mislenje
ti si odbiras budzet i ne moras se da kupis Jas od mojata rutina zemav mini pakuvanje maslo i pena i losion so snail bee za okolu 2000 den me fati cistacite vekje 3ta nedela gi koristam, losionot isto tolku (2 pati na den go stavam) sum od pola pogore potroseno . Bash deka se so zimam im e sekad na popust
Од таму и најчесто зимам но немаат на залиха затоа прашав да не знае некој на друго место кај можам да ја најдам
Последната година на лицето за прв пат во животот ми излегоја толку акни што не се чувствувам убаво ако излезам без шминка. Пред неколку месеци дерматологот не изгледаше загрижено за тоа и ми даде само лосион со клиндамицин кој го користев еден месец и по некое време повторно се појавија. Да бидам искрена не мислам дека е поврзано со моето здравје зошто претпоставувам дека ми сд од лоша козметика. Некои пудри и лосиони престанав да ги користам и забележувам мало подобрување. Сега сакам да вложам во добра рутина и се мислам помеѓу Bioderma i La Roche Posey? Според вас кои се подобри и која линија е подобра за комбинирана кожа со акни?
Нема споредба меѓу двете линии, и двете ги имам користено. Зависи што сакаш да земеш конкретно. Не мислам дека твојот проблем е поради хормони ама и не мора да значи. Пиши подетално што сакаш да земеш, ама без серум не можеш да поминеш.
Ефаклар плавиот гел, дерматолошкиот цицапласт б5, ефаклар кремата за мрсна кожа. Цицапласт Б5 кремата за лице со и без спф ( оваа со спф за друго ја користев). Имав тестерче од серумот со витамин Ц ми се допадна.
Ефаклар линијата ќе ја бараш, имам скоро се користено , за почеток земи го синиот ефаклар гел, витамин Ц , тоникот и кремите со спф 30 и без спф
Здраво женски, уште пред пет години почна да ми се појавуваат брунчиња кај делот на брадата и jawline -от кои со тек на време ги снемуваше. Се десило и месец- два да ми е чисто лицето и потоа пак се појавуваат и цело време се во тој дел на лицето. Читав дека е хормонски,бев испитав хормони,пролактинот ми беше малку покачен,пиев терапија но не видов некое подобрување. Последниве две недели СТРАШНО ми се нафрла брадата и вилицата со брунки и по една-две на образите. Големи брунки кои се внатрешни и се болни. Помислив дека ми е поради тоа што сум под голем стрес овие недели и тоа има влијаено, но толку многу ми се појавија што сите искоментираа кога ми го видоа лицето. Почекав, си мислам период е пак, се воздржав да не ги чепкам да не се размножат но џабе … Купив лосион за акни на Sensilis од хлоракол. И пред тоа го имам користено,помага ако редовно го користам. Имам сува кожа и тоа уште толку ми го суши лицето но прво ставам пантенол крема за хидратација. Брунките си стоат и знам дека треба време да помине за да се видат резултати, ама сакав да прашам дали има некој искуство или пак некој совет да ми дадете. Се извинувам на долгиот пост ❤️
jas go imav istiot problem samo sto kaj mene bese do nekoi tipovi na jadenje mi smetaa primer mlecni proizvodi na bradata strasno me isfrlaa gi otfrliv, probaj vidi moze nekoja hrana isto da ti smeta. Ubavo cisti go liceto so maslen cistac bidejki dlabinski navlaga vo kozata cisti i porite ( taa prljastinja ustvari so se zaglavuva vo kozata ti pravi akni) ,nemoj da go cepkas ni pipkas liceto mnogu e bitno i spf da nosis zastita protiv sonce bidejki ipak i barierata moze da ti e na nekoj nacin da kazam povredena i treba zastita od sekakvi zraci i okolinata nadvor toa e moeto mislenje se nadevam ke ti pomogne