Женски здраво Ќе ве замолам за помош. Имам многу чувствителна кожа, склона кон акни. Обично акни се појавуваат ако имаме мрсна кожа ,но јас немам мрсна кожа. Нормална е. Би ве замолила кои производи да ги користам од Ла Рош. Се консултирам во аптеките во мојот град, и секогаш грешни производи. Значи ми треба гел за миење на лицето, што не ја суши кожата, што спречува појава на акни. И крем исто така, да ја има истата функција како гелот. Ве молам да предложите , би ви била многу благодарна ❤ Поздрав и убав ден!
За акните , имаш ли правено испитувања некои, да не е случајно хормонски проблем? Зошто ако се такви, џабе што и да мачкаш.. Toleriane линијата е за сензитивна нормална кожа, имаат и гел за миење и креми од истата линија (дневна,ноќна) Можеш за крема да ја воведеш effaclar duo само за акните.
Јас имам супер искуство. Лицето ми е подобро од било кога. Многу помалку акни и запушени пори иако сепак не ми се скроз исчистени. Многу се нежни кон кожата, гелот не ја суши, а кремата многу убаво хидрира, а не е воопшто тешка. Јас ги користам тие со салицилна киселина.
Кои производи ги користиш ? Јас едвај чекам да ми ги испрати една пријателка која живее во Малта . Таму ги нарачав.
Da, ednas nedelno salicilna (za eksfolijacija), 3 pati nedelno retinol od the ordinary 0,5% vo squalene
Како да се справам со вакви нерамнини? Имам користено свашта - нијацинамид, салицилна, хијалуронска, витамин ц, ретинал... (не се одеднаш), но проблемов се уште го имам и ужасно ми легнува шминката над текстурава. Иста ваква текстура и пори имам на образите.