Никако сона. Сона е ретиноид, форма на а дериват што може да предизвика проблеми на фетусот. Никогаш не се користи во текот на бременоста
Можам ли некако да ги средам? Постојано ми се појавуваат ако ги нема недела две после пак исто вака... Или морам на кожно?
Здраво девојки. Веќе не знам што да правам со моето лице. Постојано ми е вакво. Користам гел за миење против акни, користев и la roche posay cicaplast, effeclar duo, ставав и гел против акни од афродита и ништо не помага. Што препорачувате?
Женски некој добар азилаичен серум за константна појава на акни ? Дури цистични ? Или било каков др совет, све е испробано од киселини до спот третмани, многу мали и моментални ефекти имам (испитани хормони, делумно се ок, минимално отскокнуваат од граници ) Вметни некоја активна состојка, сигурно ќе се среди ( ако ти е посензитивна кожата некоја по нежен ексфолијант) и СПФ Обавезно, бидејки секоја помината акна ќе се направи во флека, а и многу влијае за самата текстура на кожата, тонус и здрава кожа
Епа не ти одговара ефаклар линијата, сува ти е кожата да не речам сензитивна можеби. Не можеш да мешаш една колекција со друга. Пробај со толериане линијата на ла роше. Земи нијацинамид и хијалуронска киселина од сабајле, крема за лице и крема со спф. За навечер земи азелаична киселина со хијалуронска киселина и побогата крема за сува кожа. Топла препорака за So bio etic rich кремата одговара за сува кожа. Кога ќе се средиш се ова, после ќе ја одржуваш чиста и тоа е тоа. Земи гел за миење лице на толериане исто тој ќе го користиш пред серумите наутро и навечер. Ова е тримесечна рутина треба време и може да се појави антиреакција на некои продукти што е нормално,ќе ни пишеш тука и ќе ти помогнеме.
Здраво, ме интересира од која возраст може да се користат креми/серуми на база на пептиди? Јас имам неполни 29, па дали би можело. Благодарам.
Ако е сѐ во ред, пробај со нешто од ова: Бензоил пероксид (Акнефуг), Клиндамицин (Далацин Ц), Адапален (Сона), Азелаична (20%, Скинорен).
Здраво, искуство со Маја Балова Спа Хармони, сакам да правам хемиски пилинг, имам акни и многу флеки, користев и креми и серуми но ништо не ми помогна целосно . Имам испитано и хормони и гинеколошки преглед и брис од кожа ,се е во ред.
Здраво. Дали знаете каде во МК може да најдам Роакутан (Roaccutane), или некој да има да продава. Благодарам
Jas nemam koristeno no , dadov na drugarki testeri imav od bakucol na wishtrend i premnogu im se dopadnaa, navecer go koristea im pomogna so crvenilo, akni se to. Isto e kako retinol samo na priroden nacin bidejki e rastenie i pomalce iritacija ima i ako e krema varijanta ti e podobro, bidejki serumot bara sekogas jaka krema hidratantna . Mozes da pocnes peptidi se za brcki,linii i za da gi sprecat da se pojavat , poubavo e da ides so serum bidejki se pokoncentrirani i podlabinski ke navlezat vo kozata so toa sto posle nego obavezno krema hidratantna Probaj da ides na kozno bidejki se kako pod kozni, ti treba ubav maslen cistac za dlabinski da ti iscisti bidejki toa ti se na nekoj nacin od prljastina i se toa zatvoreno pod kozata i se pravat kako akni i se zapusuvaat porite i se pravi problematika
Може со исхраната промена ,вежбање исфрлање токсини преку детоксикација крвта да ја прочистиш некако пробај .На дерматолог обавезно може ќе ти препише соодветна терапија
Ова најчесто се случува од нездрава мрсна храна, шеќери или бактерии. Најдобро е да се исчисти внимателно и нежно да се пукне стискајки од страна не директно на него. После тоа да се исчисти добро и да се стави пантенол маст или крема за да не остане флека. Често пати имам искуство со вакви, во период кога менувам исхрана.
Јас сум 27 години и сеуште ги имам истите ситни нерамнини и “бубулици” на чело, пишав за истиот проблем овде, некоја членка ми препорача масло од чајно дрво но немам пробано. Имаше период кога ги немав, а тоа беше кога пиев многу вода и чаеви, вежбав редовно се потев и целосно исфрлив млечни производи и шеќери, секоја вечер го масирав лицето со масло од јојоба. Лицето тогаш скроз ми се измазни, но веќе некако тешко ми оди да се одвикнам од тоа, џабе користам и хијалуронска, витамин Ц, ретинол, салицилна, Аха Бха, серум со лига од полжав итн.. Не може ништо од тоа да се избори против нездравиот начин на живот.