Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Здраво.Од каде го набавуваат Акнелис?

2. Welness

Welness Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Zdravo na site jas sum nova na forumot i citajki dosta poraki za lekuvanje na akni sakam da spodelam so vas deka skoro 15-16god se boram so akni piev i roakutan pred 3god i samo 1god mi bese cisto liceto posle pak pocnaa da izleguvaat i pocnav i so diane 35 ali niv dodeka gi pijam super mi e liceto koga ke prestanam posle 4meseci pak pocnuvaat da mi izleguvaat ispitav hormoni vo red se a nesakam veke da pijam takvi apcinja posto vreme mi e za zabremenuvanje, a najmnogu mi isfrla liceto pred da dobijam,od koga ke dobijam mi se smiruva ali posle aknata mi ostanuvaat kako crveni fleki....momentalno koristam acnefug i klindamicin gel vrz aknata samo i hidra bioderma krem....dali nekoi moze da mi pomogne za flekite sto da koristam plus?

На Tayna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    ВитаминнЦ серум на Novexpert.

На Bella__ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Може и транексамична киселина таа е за осветлување и за флеки , дамки помага многу . Исти процес како витамин ц бидејќи има на некого и не помага многу витамин ц. :)

На Butterfly.girl5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.617
    Дали некој има користено Sona крем, а потоа Sona гел?
    Дали има разлика во ефектот?

6. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    2.729
    За чисто лице кај мене забележав дека премногу влијаеше начинот на исхрана како и пиење на многу вода.
    Вакво лице до сега не сум имала, периодов си дозволив малку благо и чипс чат пат одма лицето ми се исфрла целото.
    Внимавајте на исхраната, пијте доволно течности и ќе забележите голема промена на лицето.
    Јас сум ептен зафоволна од производите на Avene, од сите други ми се појавуваат осипи или отоци на лицето.

На Autumn Love и Bella__ им се допаѓа ова.
  7. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    132
    девојки совет за чистење на темни флеки останати од акни. немам ниедна активна подолг период, бремена сум, користиам веќе витамин ц и некогаш азелаична киселина (од ревокс и имам плус од true alchemy), користам nacomi vit c и се хидрира правилно лицето. меѓутоа останати се PIE и PIH лузните некои се поцрвени некои потемни.

совет што да се прави? сакав да пробам бакучиол за бремени не знам дали воопшто ќе има бенефит

8. СакамКутре

СакамКутре Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Јас имам користено Сона крем 2 месеци по препорака на дерматолог. Потребно е многу мало количество, а јас навистина добив одлични резултати. Сона гел немам користено

На Mon172 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.470
    Допаѓања:
    17.120
    Незнам да ти дадам скроз точен совет ама чим користиш витамин ц морашш да користиш и крема со СПФ.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    22.987
    Некое чааре или производ што ќе ми помогне за овие дупчињата на челото и на образите. Ги имав само на образите сега преку ноќ и на челото ми се појавија и страшно ного се познават 20230405_131623.jpg ма низ цело лице ги иам.

11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Лицето сега ми е ок но како да нема свежина
    Јас знам дека тоа е сега нормално,но сепак би сакала нешто да почнам да користам да има сјај кожата
    Вака изгледа безживотно
    Освен двојно чистење и хидратантна крема моментално не користам ништо друго
    Со што би било најдобро да почнам како за почеток
    Сама не сум комбинирала рутини
    Бев со Магнолија па потоа со Coslovemetics и затоа сега не знам што е најдобро да земам
    Секој совет ми е добредојден

12. Mon172

Mon172 Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Nikogas ne smees da gi dopiras bruncinjata. Mnogu e potesko da se oslobodis od belezite otkolku od bruncinjata.
    Ova e mojata "daily routine" produkti koi gi koristam dnevno i navistina mi se podobri liceto.
    1. Dobar losion za cistenje (jas go koristam od Neutrogena Hydro Boost Cleansing Gel, najdobar e)
    2. Cekam da mi se isusi liceto, pa na suva koza nanesuvam gel so benzoyl peroxid (moze i adapalene), mora da prasas vo aptekata
    3. Krem za lice, zavisi od tipot na tvojata koza: ako e masna/kombinirana mozes od Neutrogena Aqua Gel, ako e suva CeraVe.
    4. Za bruncinjata Pimple Patches pod itno! Te sprecuva da ne gi dopiras i pomagaat pobrzo da isceznat.

Soveti:
    -Tonerite najcesto imaat alkohol vo niv zatoa jas voopsto ne gi koristam.
    -Ne koristi maslo te molam, kakvo i da e. Najmnogu bruncinja izgleguvaat zaradi masna koza.
    -Investiraj vo dobri produkti, mozebi se skapi no vistina efektivni!
    -Dobra rutina,produkti i redovnost se najvazni, samo taka ke vidis rezultati.

13. Hahaahha

Hahaahha Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Zdravo.Sto bi mozela da koristam od dm nesto krem pena serum za sitni mozolcina bez belo vo niv.Se mislam za balea plaviot serum,balea serum so vitamin c ili pak za nacomi serumot

14. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Би те корегирала, не сите тонери имаат алкохол барем јас тие што ги знам и се многу и од секакви брендови, тонер е многу битно дали за хидратација или сп киселина за проблематика два типа се . Тој е базата на кожата и дава сјај и хидратација кога е за тоа наменет ,и кога е како киселина е за чистење и акни и длабински и површински ( зависи од киселината).
    Под масло не знам што мислиш ама маслен чистач е битно за секого но зависи со какви состојки и во каква форма,тој длабински чисти пори,црнки спречува акни .
    Не секогаш скапите производи се вредни тоа е факт и секогаш ќе се дебатира,да има работи што се поскапи например во корејската козметика ама не значи дека ќе се погоди само поради цената.
    Супер е твојата рутинс мило ми е што си имаш пронајдено што ти одговара и гледам дека си читаш и те интересира но морам да те поправам за тие некои работи за и ти и други што им треба да знаат и ако сакаат да го преименуваат или па да си го сватат како совет :)

Витамин ц нема да ти помогне со такви мозолчиња ,зависи како изгледаат битно е обично киселини помагаат за акни во тонер за да немаш реакцијс некоја зависи и колку ти е сензитивна кожата. Али БХА ти е одлична за таков тип на акни .

Последна измена од модератор: 6 април 2023
    На buba4e89 и Hahaahha им се допаѓа ова.
  15. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Се надевам ќе помогне на некого што се буни со 3те главни киселини :),го најдов на инстаграм па да го споделам тука има уште многу да се збори за нив ама ова е поедноставно напишано.

Прикачени фајлови:

16. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    442
    ima nekoj sto go koristel tonerot some by mi od coslovemetics? toj 30 days miracle…
    da spodeli iskustvo

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.664
    Дали некаде yeppeuda имаат продажно место во Скопје? Прочитав дека имаат штанд во Ист гејт ама не ги најдов

18. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    Го затворија штандот во Истгејт. Мислам дека сега се само онлајн но сепак најубаво пиши им, да не се некаде префрлени евентуално.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Есенцијата на Корск од полжав била за сува кожа,а сакав да ја земам. Според нив ја дава другата есенција за мрсна кожа. Може ли некој да сподели искуство?

20. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    nacomi.JPG

Дали некој има користено продукти од овој бренд и ако да, задоволни сте? Што поточно користите од истиот бренд? Гледам дека и во ДМ ги има.

@koritsaki ова беше објавено на yeppeuda на инстаграм.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.