Zdravo na site jas sum nova na forumot i citajki dosta poraki za lekuvanje na akni sakam da spodelam so vas deka skoro 15-16god se boram so akni piev i roakutan pred 3god i samo 1god mi bese cisto liceto posle pak pocnaa da izleguvaat i pocnav i so diane 35 ali niv dodeka gi pijam super mi e liceto koga ke prestanam posle 4meseci pak pocnuvaat da mi izleguvaat ispitav hormoni vo red se a nesakam veke da pijam takvi apcinja posto vreme mi e za zabremenuvanje, a najmnogu mi isfrla liceto pred da dobijam,od koga ke dobijam mi se smiruva ali posle aknata mi ostanuvaat kako crveni fleki....momentalno koristam acnefug i klindamicin gel vrz aknata samo i hidra bioderma krem....dali nekoi moze da mi pomogne za flekite sto da koristam plus?
Може и транексамична киселина таа е за осветлување и за флеки , дамки помага многу . Исти процес како витамин ц бидејќи има на некого и не помага многу витамин ц.
За чисто лице кај мене забележав дека премногу влијаеше начинот на исхрана како и пиење на многу вода. Вакво лице до сега не сум имала, периодов си дозволив малку благо и чипс чат пат одма лицето ми се исфрла целото. Внимавајте на исхраната, пијте доволно течности и ќе забележите голема промена на лицето. Јас сум ептен зафоволна од производите на Avene, од сите други ми се појавуваат осипи или отоци на лицето.
девојки совет за чистење на темни флеки останати од акни. немам ниедна активна подолг период, бремена сум, користиам веќе витамин ц и некогаш азелаична киселина (од ревокс и имам плус од true alchemy), користам nacomi vit c и се хидрира правилно лицето. меѓутоа останати се PIE и PIH лузните некои се поцрвени некои потемни. совет што да се прави? сакав да пробам бакучиол за бремени не знам дали воопшто ќе има бенефит
Јас имам користено Сона крем 2 месеци по препорака на дерматолог. Потребно е многу мало количество, а јас навистина добив одлични резултати. Сона гел немам користено
Некое чааре или производ што ќе ми помогне за овие дупчињата на челото и на образите. Ги имав само на образите сега преку ноќ и на челото ми се појавија и страшно ного се познават ма низ цело лице ги иам.
Лицето сега ми е ок но како да нема свежина Јас знам дека тоа е сега нормално,но сепак би сакала нешто да почнам да користам да има сјај кожата Вака изгледа безживотно Освен двојно чистење и хидратантна крема моментално не користам ништо друго Со што би било најдобро да почнам како за почеток Сама не сум комбинирала рутини Бев со Магнолија па потоа со Coslovemetics и затоа сега не знам што е најдобро да земам Секој совет ми е добредојден
Nikogas ne smees da gi dopiras bruncinjata. Mnogu e potesko da se oslobodis od belezite otkolku od bruncinjata. Ova e mojata "daily routine" produkti koi gi koristam dnevno i navistina mi se podobri liceto. 1. Dobar losion za cistenje (jas go koristam od Neutrogena Hydro Boost Cleansing Gel, najdobar e) 2. Cekam da mi se isusi liceto, pa na suva koza nanesuvam gel so benzoyl peroxid (moze i adapalene), mora da prasas vo aptekata 3. Krem za lice, zavisi od tipot na tvojata koza: ako e masna/kombinirana mozes od Neutrogena Aqua Gel, ako e suva CeraVe. 4. Za bruncinjata Pimple Patches pod itno! Te sprecuva da ne gi dopiras i pomagaat pobrzo da isceznat. Soveti: -Tonerite najcesto imaat alkohol vo niv zatoa jas voopsto ne gi koristam. -Ne koristi maslo te molam, kakvo i da e. Najmnogu bruncinja izgleguvaat zaradi masna koza. -Investiraj vo dobri produkti, mozebi se skapi no vistina efektivni! -Dobra rutina,produkti i redovnost se najvazni, samo taka ke vidis rezultati.
Zdravo.Sto bi mozela da koristam od dm nesto krem pena serum za sitni mozolcina bez belo vo niv.Se mislam za balea plaviot serum,balea serum so vitamin c ili pak za nacomi serumot
Би те корегирала, не сите тонери имаат алкохол барем јас тие што ги знам и се многу и од секакви брендови, тонер е многу битно дали за хидратација или сп киселина за проблематика два типа се . Тој е базата на кожата и дава сјај и хидратација кога е за тоа наменет ,и кога е како киселина е за чистење и акни и длабински и површински ( зависи од киселината). Под масло не знам што мислиш ама маслен чистач е битно за секого но зависи со какви состојки и во каква форма,тој длабински чисти пори,црнки спречува акни . Не секогаш скапите производи се вредни тоа е факт и секогаш ќе се дебатира,да има работи што се поскапи например во корејската козметика ама не значи дека ќе се погоди само поради цената. Супер е твојата рутинс мило ми е што си имаш пронајдено што ти одговара и гледам дека си читаш и те интересира но морам да те поправам за тие некои работи за и ти и други што им треба да знаат и ако сакаат да го преименуваат или па да си го сватат како совет Витамин ц нема да ти помогне со такви мозолчиња ,зависи како изгледаат битно е обично киселини помагаат за акни во тонер за да немаш реакцијс некоја зависи и колку ти е сензитивна кожата. Али БХА ти е одлична за таков тип на акни .
Се надевам ќе помогне на некого што се буни со 3те главни киселини ,го најдов на инстаграм па да го споделам тука има уште многу да се збори за нив ама ова е поедноставно напишано.
ima nekoj sto go koristel tonerot some by mi od coslovemetics? toj 30 days miracle… da spodeli iskustvo
Дали некаде yeppeuda имаат продажно место во Скопје? Прочитав дека имаат штанд во Ист гејт ама не ги најдов
Го затворија штандот во Истгејт. Мислам дека сега се само онлајн но сепак најубаво пиши им, да не се некаде префрлени евентуално.
Есенцијата на Корск од полжав била за сува кожа,а сакав да ја земам. Според нив ја дава другата есенција за мрсна кожа. Може ли некој да сподели искуство?
Дали некој има користено продукти од овој бренд и ако да, задоволни сте? Што поточно користите од истиот бренд? Гледам дека и во ДМ ги има. @koritsaki ова беше објавено на yeppeuda на инстаграм.