Дали има некој користено тонер со нијацинамид или салицилна киселина од Paola's Choice? Или било каков производ од истиот бренд? Изгледајте го видеото, многу убаво, кратко и јасно објаснува типов. Ппроизводите кои ме интересираат:
@koritsaki Ја пробав маската од Some by me, можам да кажам дека е за нијанса подобра од оваа на Лореал зелената, сепак има повеќе состојки/билки итн.. По нежна е со кожата и не ја суши воопшто, ИНСТАНТНО на прво користење ми ја измазни кожата. Претходно го мирв лицето, го држев на пареа па ги чистев порите со алатката од Ебелин, металната(pore extraction tool). Потоа ставив од маската(јас ставив премногу, не знаев точно како треба, после прочитав дека треба потенок слој) и ја држев на лице 20 минути. Ја измив со млака вода и потоа поминав со тонер салицилна киселина, па серумот од Mary&May со чајно дрво и на крај хидратантна крема со нони од Celimax. Не се чистат кај мене сите пори, со години веќе, ама има колку толку видлив ефект. Успеав малку одблиску да доловам, нема добар фокус. Спојлер: Краен резултат
Баш ми е мило за тебе што ти помогна. Јас пред две години ја имав земено и ме исфрли страшно и тоа малце ја држев ама џабе не е за мене со киселина нешто . Види убаво они што објаснуваат и се.Но додека ти не пробаш да видиш тебе како ќе ти реагира и како ќе ти помогне џабе е се. Секој ден од таа фирма и тој вирален тонер некој го фалат помогнал некој ги исфрлил страшно и си ја уништиле бариерата на кожата. Добри состојки има да и јаки се и би иделе како ексфолијација два пати неделно само.
здраво,сакав да прашам дали некој го имал до сеа истиот проблем,од неодамна ми се појавија вакви брунчиња во пределот на челото мислев ќе се повлечат,но ништо од тоа па некои почнаа помалку и да печат.Некој што го имал истиов проблем некој совет? (сликата е од нет)
Дали некоја од вас знае што содржи лосион подготвен во болничка аптека? Двофазен е, има прашкаст и течна компонента...
Posledno slusam deka gi falat serumite na Elixy odnosno na Natura Therapy, isto i kremite so sluz od polzav, dali nekoj koristel pa da kaze iskustvo? Zainteresirna sum sa kupam.
Јас имам лосион од Бентон (фирма) од Олпео и ми беше одлично ми помогна ама таму е пчелата и полжавот многу јака комбинација. 120мл е јас зимоска го користев одлично за мојте акни ми помогна ама си треба пред него серум или тонер за хидратација. https://olpeo.mk/product/benton-snail-bee-high-content-lotion/
Kako go korostis? I koja mu e potocno funkcijata? Ovie na Natura therapy se neli povekje kako protiv brcki i slicno, ima bas i krema za okolu oci i bidekji vekje imam 26 god bi sakala nesto takvo da vmetnam vo rutina preventivno ,a gi falat pa zatoa rekov da prasam za mislenje.
Јас го ставав два пати на ден , за се е значи против акни,црнки и брчки. Мене за акниве ми помогна многу, ама убаво би ти било пред него да имаш убав хидратантен серум како пептиди или хијалуронска
hijaluronska koristam vekje podolgo vreme, sega sakam da vmetnam i retinol dva pati nedelno i nesto vakvo
Реално најдобро ретинол само гледај да не е многу јак процент и полека со хидратација и ќе се покажат резултати.
Мене азелаична 15% ми помогна ми ги смири ама треба многу трпение. Се гледа резултати ама си бара недели .. А за салицилната и тоа е одлично ама да почнеш со нејзе пример 2-3 пати неделно само навечер и обавезно јака крема после него бидејќи тој суши . ама јас би идела со азелаична ради што имам многу сензитивна кожа и до сега тоа ми помогнало најмногу и уште ми помага.
Дали некок може да ми препорача некоја маска или крема за оние црвените точки на лицето. и за црнки на носот
Почнав да пијам и витамин А кој е за кожата и после десет дена има разлика. Не дека претходно имав некои проблеми, ама помалку ми се мрси и ги нема ни оние ситни пред добивање. По коментари гледам и кај други има позитивни мислења.
Здраво. Вака сега имам црвенило на лицето на пределот кај образите и има реакција на печење кога го чистам лицето. Сакав да прашам дали има нешто што би ми го препорачале да го користам за ова, не сум сигурна дали може ретинол да користам за ова, не би сакала да земам на своја рака нешто па потоа да не е корисно. На сликава може да видите како тоа изгледа па да ми кажете некој совет.