Користиш спф? Да не ти е некоја иритација од сонцето чим си вака црвена ? Или ти е нарушена бариерата на кожата па затоа си вака црвенка Би ти препорачала да одмориш со ретинол и други активни дур не ти се среди лиценцето, пошо чим пече не е добро во секој случај
Никако ретинол бидејќи тебе ти е уништена бариерата на кожата. Ти требаат хидрататни состојки и смирувачки. Како церамиди,може сентела,азелаична. Може да биде серум или крема верзија. Каков чистач користиш? (Ако може линк или слика да го проверам ) .
Истото го помислив. Се гледа чим пече бариерата е повредена. Фактор си е обавезно убаво си кажа и рутина од 3 чекори вечерна а сабајле само фактор .
Здраво, Имам мрсна т зона и комбинирана кожа склона кон акни, ве молам искуство кој гел е подобар? Фала
Да користам спф, скоро почнав да редам поредовно. Засега користам млеко за чистење и гел за чистење лице од балеа, крем универзален солеа. И пред неколку дена почнав да користам крем и лосион од камилица од докторс. @Bella__
Розевиот е за сува кожа, ама викаат бил добар и за мрсна. Јас би ти го препорачала на Ла роше посеј плавиот. Иритацијата или е од лосионот или од млекото на балеа кој претпоставувам имаат алкохол внатре. Ти треба нешто без алкохол за да ти ја смири кожата, нешто понежно без јаки состојки.
Јас ги имав користено и двата и не ми се допаднаа. Можеш на Биодерма ама синиот да го земеш или на Ла рош ефаклар гелот.
Се согласувам. Паузирај ги малку тие производи сепак немаат чисти состојки и со тек на време си ја повредуваш бариерата на кожата и настанува сензитивност. Мислам дека убаво би било да го смениш чистачот бидејќи ми кажа и од него дека те пече и да идеш со една крема. Да се смири малце лицето една две недели со таква рутина пс после тоа да воведеш по една работа и само така ќе видиш точно што те исфрла и ти прави иритација. Не го знам другиов бренд анти акне што пишува ама кога ќе видам така да пишува кога барам за сама себе ми се темни од тој нивнив маркетинг… Може ли да ги сликаш состојките на тие двете доктор работи што се за да ги проверам. Бидејќи балеа секако прави иритација.. Да видам дали би биле тие добро како замена некој период дс биде само тоа. На интернет ги нема состојките …
Srcka pobaraj neka ti napravat nekoja poednostavna rutina no so podobri proizvodi, ima mnogu sto pravat besplatna rutina za nega na lice, veruvaj mnogu brzo ke ti se sredi liceto, nemoj da stavas sekakvi proizvodi na lice, sega ima dosta dobri proizvodi po dosta dobri i pristapni ceni.
Се од ова да фрлиш, зависи какво лице имаш, пиши, ќе ти дадат предлози, овие работи што ги користиш можеби се ефтини, но не се добри за кожата
@Sweetlove_0312 како што ти пиша фридаода све од тоа да фрлиш. Ајде, кремот за чистење на балеа може да пројде ама веќе такви не земај.
Фала на советите, не ми беше за да земам евтини креми ама така досега се што земав беше од око и не бев нешто многу запознаена со подетални работи за тоа, инаку сега ќе почнам одново со skincare рутина и така понатаму ќе гледам што навистина одговара на мојата кожа.
Таа линија на Балеа е премногу нежна, јас имам многу чуствителна кожа и со истиот гел се миев, воопшто не иритира, напротив ја омекнува кожата и добар е и за масна кожа. А, плавиот гел на Ла Рош го суши лицето по некое време. Мислам на Ефаклар.
devojki, dali nekoj ima naracuvano od ovaa strana i dali mislite deka se original proizvodite? Mnogu eftini mi izgledaat nekako…