И јас сум на иста мака, ако од сабајле ги ставам производите и се нашминкам, не можам да седам така кога ќе си дојдам дома за ручек и да чекам до вечер фактички цел фен со шминката од сабајле на лице се чувствувам грозно. Ја вадам шминката со 2 чистачи - маслен и воден и ставам тонер и крема. После вечерта мијам лице само со вода и продолжувам со вечерните продукти. Ако во случај сум дома цел ден и не се шминкам - си одам нормално сабајле со едните продукти и навечер со другите како што си е распоредот.
Јас ја користев неколку години со паузи, ми се намалија малку акните, но кожата ми беше многу сува без разлика каква крема ставав над сона. Пробав и сендвич техника, крема -сона -крема, исто. Немав некоја голема разлика на лицето и ја прекинав. Не знам колку ти помогнав, пробај, можеби тебе ќе ти делува подобро.
Мене ми помага за акните, но како што кажа и другата членка многу го суши лицето. Потоа ми се лупи кожата секаде каде што сум имала акни и треба време додека да се регенерира.
Од што може да избиваат гнојни акни... значи ништо немам надвор на кожа, а ми се дуе огромно местото, жеже и боли страшно на допир. Едно време ги немаше, сега пак ми излезе пред 3 дена една на брада.. брадава ми е деформирана подуена. И со што се третираат овие? Обично ги оставам сами од себе си се повлекуваат, ама боли корне бре брадава :/
Мене ова цела недела ми се случуваше за прв пат болни подкожни но јас ги средив со козметика, но секогаш е убаво да се провериш како што погоре ти пишаа и те посоветуваа бидејќи има нешто од внатре што се буни и се случува .
Тироидната ми е добра, неа нон-стоп ја следам зошто сум хипо-хашимото и 7г на терапија... хормоните последно добри ми беа, ама ќе направам сега пак. Таман сум за контрола една на гинеколог. А цело лице ми е стакло чисто, само брадата катастрофа... Ама како ова денес што ми излезе, никогаш не ми излегло. До сабајле незнам шо ќе биде, бетер и бетер од прееска отекува, а нема ни врв ни ништо од надвор...
Исто ми беше и мене ама кај мене беа ко црвено и споени. Јас со ова ги решив од другарка како третман правиш micro needling, мене само тоа ми помогна за подкожните и на другарка со тоа што кај мене беше лошо и за 2-3 дена се смири и ги снема баш таму . https://olpeo.mk/product/tisha-ac7-spot-serum-1g-x-3-kjesichka/ Ова е како за пробување бидејќи сепак ми беше страв одма да идам со серумот не знаев дали ќе помогне.. пробај си ја среќата но биди многу внимателна и читај упатство ако ти треба помош тука сум пиши ми. Исто така е многу битно што користиш бидејќи ова ти е како реакција може да е од внатре но ако е се во ред провери си ги производите што ги користиш или нешто ако си сменила или прекинала да користиш. добра идеа е ако исто така ми кажеш што користиш дс проверам дали може да има нешто што те изритирало до ова да дојде . Знам како е ама не се грижи ќе се најде решение, ако можев јас секој може.
Незнам ств, цело лице ми е чисто, мазно. Порано имав мака со бубулички по чело, ама челото ми е сега супер... Користам сет од Oriflame, NovAge, синиот. Прво мијам лице со гелот, па серум, па посебна крема за под очи и после крема дневна или ноќна. Ама со овие имам мака и пред да почнам да го користам сетот. Иначе сум приметила дека ми излегуваат 5-7 дена по завршување на мензисот... секогаш се исти, болни многу на допир, а немаат ништо за стискање...
Да ако направи си пак испитување, тие хормонални на брада обично излегуваат, па барем да си сигурна дека не е до хормоните. Вака инаку џабе е се што мачкаш
Искуство некој со stafilokokus aureus изолиран преку брис од акна? Кој антибиотик го пиевте, со што третиравте локално..?
zdravo dali nekoj do sega imal vakvi na liceto,10 tina dena im stavam klindamicin i hidrociklin no isti ostanuvaat, i me cesaat, ve molam za sovet ako vi se poznati
Да пробаш со азелаична бидејќи кај тебе не треба само да се исушат туку да поминат со нешто што е антибактериско а притоа да ти е погодено. Можеш како крема или како серум да земеш и навечер дс го користиш и да го хидрираш лицето .Можеби и сулфур и тоа ќе ти помогне ама како спот третман ссмо нс тие места .
Ја користел ли некој шпатулата на abouther, магнолија што ја рекламира? На нивниот инстаграм прочитав неколку позитивни рецензии ама не знам колку се реални..
Штом не ти делува антибиотик, можно е да е габичен фоликулитис(јас го имам), па затоа ќе ти треба антимикотик(противгабично). Побарај рецепт од матичниот лекар за крем Clotrimazol, а во аптека нека ти дадат Antifungol со тој рецепт. Мачкај 2-3 пати на ден. Се надевам ќе се реши
Само сакам да кажам дека после дооооолги години мачење со акни и третирање нс истите со креми и лекарства, со еден преглед и две креми др Весна Бришкоска ме спаси
Тоа е одлична вест како може да се закаже термин со докторката? Мене ми се скоро готово поминати акните ама би сакала да слушнам така некој што стварно помогнал .