Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.772
    Допаѓања:
    2.090
    И јас сум на иста мака, ако од сабајле ги ставам производите и се нашминкам, не можам да седам така кога ќе си дојдам дома за ручек и да чекам до вечер фактички цел фен со шминката од сабајле на лице се чувствувам грозно.

Ја вадам шминката со 2 чистачи - маслен и воден и ставам тонер и крема. После вечерта мијам лице само со вода и продолжувам со вечерните продукти.

Ако во случај сум дома цел ден и не се шминкам - си одам нормално сабајле со едните продукти и навечер со другите како што си е распоредот. :)

На koritsaki и Bella2_ им се допаѓа ова.
  2. Hello123

Hello123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dali nekoj ima koristeno Sona krema za akni i dali se ima pokazano kako efikasna?

3. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Јас ја користев неколку години со паузи, ми се намалија малку акните, но кожата ми беше многу сува без разлика каква крема ставав над сона. Пробав и сендвич техника, крема -сона -крема, исто. Немав некоја голема разлика на лицето и ја прекинав.
    Не знам колку ти помогнав, пробај, можеби тебе ќе ти делува подобро.

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    5.317
    Мене ми помага за акните, но како што кажа и другата членка многу го суши лицето. Потоа ми се лупи кожата секаде каде што сум имала акни и треба време додека да се регенерира.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Од што може да избиваат гнојни акни... значи ништо немам надвор на кожа, а ми се дуе огромно местото, жеже и боли страшно на допир. Едно време ги немаше, сега пак ми излезе пред 3 дена една на брада.. брадава ми е деформирана подуена. И со што се третираат овие? Обично ги оставам сами од себе си се повлекуваат, ама боли корне бре брадава :/

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.869
    Допаѓања:
    107.729

Хормонално пореметување , провери си хормони или тироидна

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.628
    Направи си и преглед на гинеколог. Често таков проблем се јавува при PCOS.

8. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Мене ова цела недела ми се случуваше за прв пат болни подкожни но јас ги средив со козметика, но секогаш е убаво да се провериш како што погоре ти пишаа и те посоветуваа бидејќи има нешто од внатре што се буни и се случува .

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Тироидната ми е добра, неа нон-стоп ја следам зошто сум хипо-хашимото и 7г на терапија... хормоните последно добри ми беа, ама ќе направам сега пак. Таман сум за контрола една на гинеколог. А цело лице ми е стакло чисто, само брадата катастрофа... Ама како ова денес што ми излезе, никогаш не ми излегло. До сабајле незнам шо ќе биде, бетер и бетер од прееска отекува, а нема ни врв ни ништо од надвор...

Прикачени фајлови:

На koritsaki и Bella2_ им се допаѓа ова.
  10. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Исто ми беше и мене ама кај мене беа ко црвено и споени. Јас со ова ги решив од другарка како третман правиш micro needling, мене само тоа ми помогна за подкожните и на другарка со тоа што кај мене беше лошо и за 2-3 дена се смири и ги снема баш таму .

https://olpeo.mk/product/tisha-ac7-spot-serum-1g-x-3-kjesichka/

Ова е како за пробување бидејќи сепак ми беше страв одма да идам со серумот не знаев дали ќе помогне.. пробај си ја среќата но биди многу внимателна и читај упатство ако ти треба помош тука сум пиши ми.

Исто така е многу битно што користиш бидејќи ова ти е како реакција може да е од внатре но ако е се во ред провери си ги производите што ги користиш или нешто ако си сменила или прекинала да користиш.
    добра идеа е ако исто така ми кажеш што користиш дс проверам дали може да има нешто што те изритирало до ова да дојде . Знам како е ама не се грижи ќе се најде решение, ако можев јас секој може.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Незнам ств, цело лице ми е чисто, мазно. Порано имав мака со бубулички по чело, ама челото ми е сега супер... Користам сет од Oriflame, NovAge, синиот. Прво мијам лице со гелот, па серум, па посебна крема за под очи и после крема дневна или ноќна. Ама со овие имам мака и пред да почнам да го користам сетот. Иначе сум приметила дека ми излегуваат 5-7 дена по завршување на мензисот... секогаш се исти, болни многу на допир, а немаат ништо за стискање...

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.869
    Допаѓања:
    107.729

Да ако направи си пак испитување, тие хормонални на брада обично излегуваат, па барем да си сигурна дека не е до хормоните. Вака инаку џабе е се што мачкаш :)

На Bella2_ и mariz им се допаѓа ова.
  13. Beti16

Beti16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Искуство некој со stafilokokus aureus изолиран преку брис од акна? Кој антибиотик го пиевте, со што третиравте локално..?

14. Zoe050805

Zoe050805 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    upload_2023-8-18_0-21-5.jpeg
    zdravo dali nekoj do sega imal vakvi na liceto,10 tina dena im stavam klindamicin i hidrociklin no isti ostanuvaat, i me cesaat, ve molam za sovet ako vi se poznati

15. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Да пробаш со азелаична бидејќи кај тебе не треба само да се исушат туку да поминат со нешто што е антибактериско а притоа да ти е погодено. Можеш како крема или како серум да земеш и навечер дс го користиш и да го хидрираш лицето :) .Можеби и сулфур и тоа ќе ти помогне ама како спот третман ссмо нс тие места .

16. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    362
    Ја користел ли некој шпатулата на abouther, магнолија што ја рекламира? На нивниот инстаграм прочитав неколку позитивни рецензии ама не знам колку се реални..

Прикачени фајлови:

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ElectricBlu

ElectricBlu Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Ништо посебно. Ист ефект има Cosrx со салицилна киселина.

На IamSexyAndIKnowIt, cooll и Bella2_ им се допаѓа ова.
  18. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    9.164
    Штом не ти делува антибиотик, можно е да е габичен фоликулитис(јас го имам), па затоа ќе ти треба антимикотик(противгабично). Побарај рецепт од матичниот лекар за крем Clotrimazol, а во аптека нека ти дадат Antifungol со тој рецепт. Мачкај 2-3 пати на ден.
    Се надевам ќе се реши(fingers)

19. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    900
    Само сакам да кажам дека после дооооолги години мачење со акни и третирање нс истите со креми и лекарства, со еден преглед и две креми др Весна Бришкоска ме спаси :)

20. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    254
    Тоа е одлична вест како може да се закаже термин со докторката? Мене ми се скоро готово поминати акните ама би сакала да слушнам така некој што стварно помогнал . (highfive)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.