Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.919
    Не знам дали е милиа, имам како поткожни мали топчиња и ја прават кожата нерамна.
    Козметичарката ми ги вади со игла и ако одам редовно скоро и немам. Но ако прескокнам месец-два пак се полнам.
    Некои се повеќе површински и бели, баш одговараат на описот за милија.
    Најчесто ми се прават на брадата и од страна на брчките кај устата
    Ако може некој да ме посоветува што да користам.

На Rubi99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Не се разбирам многу од милиа ама обично тоа се појавува само околу очите тој дел додека кога се надвор од таа зона се белки ( whiteheads ). Еден дерматолог баш читав и гледав советува за милиа ретинол за околу очи бидејќи таму се појавува и дека тоа помага.

Може да пробаш без разлика дали е милиа или белки со ретинол бидејќи он е најјака состојка и дс го користиш на тие места ама многу малце.
    За да спречиш да ти се појавуваат можеш да внесеш двојно чистење или маслен чистач исто така можеш и некоја киселина ако не идеш со ретинол. :)

На h.ope му/ѝ се допаѓа ова.
  3. chopinsnocturnes

chopinsnocturnes Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Дечки, порано имав пречисто лице, а од короната наваму како кожата да ми стана премногу сензитивна. На страната каде што спијам редовно ми излегуваат мали ситни брунчиња или по некоја бруска. Имам свилена навлака, го бришам телефонот колку често можам. Што би ми препорачале?

4. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.919
    Порано кога користев ретинол можно е помалку ми се правеа. Околу очи а и тие на брадата. Фала што ме потсети, морам пак да го воведам во рутина.
    Применувам двојно чистење, ама на периоди знам и да забушавам :worried:

На IamSexyAndIKnowIt и Bella2_ им се допаѓа ова.
  5. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Не се грижи нема правила тука . За секој е различно јас неколку пати неделно правам двојно бидејќи ме пресушува а ја доведов кожава да ми е нормална. Како тебе ти одговара на кожата така да си правиш и да си ја тераш рутината.

Мило ми е што имаш видено со ретинол резултати треба време да ама вреди процесот. Почни полека и внимателно и обавезно спф со него :)

На h.ope му/ѝ се допаѓа ова.
  6. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.919
    Да да без спф не излегувам од дома. На утро користам вит Ц, така да ретинолот за на вечер ќе дојде

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Здраво, не е дека имав скроз чисто лице и предходно знаеше у меѓувреме да ми излезе по некоја акна, ама од пред месец дена почнаа да ме исфрлаат по образите акни и се како ептен ситни и подкожни, не знам како да ги опишам, дали некој имал исто или слично искуство и како ги излечил, секако планирам да посетам и дерматолог.

8. Lilinothere

Lilinothere Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Здраво :) имам лузни и флеки на рацете од акни. Што препорачувате некоја маст и сл?

Прикачени фајлови:

• IMG_4608.png
      IMG_4608.png
      Големина на фајлот:
      2,5 MB
      Прегледи:
      48
  9. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Имаш по аптеки на Cerave салицилна киселина крема за тело голема или некое како млеко / лосион за тело со АХА ( гликолна ) или БХА ( да најдеш) ама да е за тело за да ти се исплати и да го користиш навечер :) . Во дм исто така имаше такви некои ама не им ги знам цените искрено ама вредат.

https://www.cerave.com/skincare/moisturizers/sa-cream-for-rough-and-bumpy-skin

Јас имам скраб за тело со салицилна ( БХА) цел грб ми го исчисти од акни и ми ги осветли местата и сега си е се нормално. :)

10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    може да споделиш кои производи ги користиш? Јас побарав рутина ама искрено за да ја купам цела колекција ми е навистина скапо. Инаку имаме мислам ист тип на кожа, комбинирана накај масна.

На IamSexyAndIKnowIt и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656

Да, секако

https://coslovemetics.mk/product/marymay-6-peptide-complex-serum-30ml/

https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-apad-20-azeclair-serum-30ml/

https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-hydration-station-50ml/

https://coslovemetics.mk/product/so...eral-calming-tone-up-suncream-spf50-pa-50-ml/

https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-jelly-joker-low-ph-gentle-cleanser-150-ml/

https://coslovemetics.mk/product/face-shop-cleansing-light-oil-150ml/

Еве повели :) во главно задоволна сум од повеќето производи, маслото за чистење не би го купила повеќе. Не се измива лесно, а и не вади убаво шминка. Исто и е многу парфимирано, прејак ми е мирисот. На пр. Heimish чистачот со мандарина и Lush Ultrabland повеќе ми се допаѓаа.

Исто и спф кремата, ако ставаш како што наведуваат два прста , никогаш нема да се впие. И остава мн бела трага на лицето. Јас ставав еден прст па чекав да се упие па втор ама пак истото, а да бидам искрена често немам време толку тоа да го правам и ставав колку што можам , а искрено и многу брзо се трошат на тој начин спф кремите.

Исто така проблем ми се некои производи, на пр Geek&gorgeous не можам да ги најдам тука во Гр, ми се потрошија чистачот и кремата за лице, па земав други , тоа е. Можам да порачам ама не ми се чекаше.
    Исто и за Mary&may. Од сите производи , серумите ќе продолжам да ги користам , од нив сум по задоволна и мислам најмногу ми помогнаа

На IamSexyAndIKnowIt, Noranora и marchi-cool им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    маслото и мене ми го препорачаа ама исто те читав дека не е добро па да си го тргнам од старт :rofl: од се што користам јас моментално гелот за чистење ми е најдобар ама крема за лице не можам да си погодам. Летово користев СПФ крема ама веќе како иде есен/зима таа крема ја менувам со некоја побогата која ќе штити од студ .

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656

Па да, да ти кажам и јас во зима мн мн не користам спф крема, тоа што имам ќе го дотрошувам и здравје од пролет пак ќе користам.

За крема, јас ја земав на Lush Enzymion и добра ми е сега за сега.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lilinothere

Lilinothere Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Koristam od cerave so salicilna kiselina no gelot za mienje. Koj skrab za telo go koristis? Isto taka belogentot porano mi pomognal za luznive. : )

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Мојот е од британија онлине го нарачав бидејќи е предобар, ама имаш и во дм скрабови со киселина но јас би ти препорачала бидејќи ти веќе имаш со киселина чистач да земеш крема / лосион за тело со Бха или Аха повеќе ефикасност и ке достигнеш така споено тие две :).

https://skinhydroxy.co.uk/

На Lilinothere му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Welness

Welness Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki dali nekoj znae Airol kremata za akni dali uste ja ima niz aptekite?

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Дали може да се купат некаде Роакутан апчиња без рецепт? Пред неколку години ги немаше со месеци и морав да ја прекинам пред време терапијата што ми беше препишана од дерматолог.
    Ве молам без коментари што се неповрзани со прашањето.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vikki12

Vikki12 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
  19. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
  20. Vikki12

Vikki12 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Gi vidov online samo, isto taka i vo Srbija se prodavaat, bas sakam za aknite i luznite da vidam dali e efektivno

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.