Е баш ти е убава. Ни брунче ни ништо немаш. И мене ми е чиста ама знае повремено така ситни бубулички да се појават и тенот убав ти е. А викаше бела си била, мене да ме видиш колку иам блед тен. Иначе шо користиш за нега на лице? Триста препарати, имаш некој ритуал или ништо посебно? Отидов оф топик, темава е за шминка ама ептен убав тенот ти е и здрав сјај имаш. Топ ти е лицето, машала.
Имам брунчиња, од тие белите ситните ама не се гледат тука. И брчки иам на челото, под очите, тие на устата, нели гледате бе ? . Иначе навечер го мијам лицето со хидратантниот cleanser на Cerave, па ставам салицилна киселина и ретинол крем. Сабајле пак го мијам лицето со Cerave, и си ставам било каков обичен хидратантем крем. Мене кожата ми била дехидрирана, сега ми се подобри откако почнав со хидрирачки работи. Планирам и хијалуронска да земам. Иначе бела сум, само ти кажав дека сликата е напраена пожолта, така е сликана.
Абе ај, ништо не е тоа, нормално е. Ситни линии се, неприметни се дури. Поише ти ги приметуваш отколку другите. Значи си користиш поише препарати ко секоја нормална девојка. Не ко мене шо нишо не користам. Кај и да е ќе морам, стварно. Не иде више вака, само се мијам со вода. А ставав Бекутан крем бебешки, и знаеш ок ми делуваше, уште почисто ми го праеше, може треба пак да земам.
Еден ден ќе мора да почниш. Подобро сега да ги спречиш брчките да се појават, оти после нема спас. Инче иам приметено колку помрсно го праам лицето навечер, толку поубаво ми е насабајле. Оваа салицилната киселина многу ми се погоди, така мрсничка и со кремче одгоре мх мх.... сабајле сум како бебешко газе
Да те разбрав ама не ми кажа која крема. Малку чудна ми е комбинацијава бидејќи велиш помрсно го правиш лицето навечер а овие две состојки заедно сушат
Тука ќе те цитирам, оти тука беа префрлени разговорите. Имам големи пори, не се гледат убаво оти е жолта сликата, имам на носот образите брадата мустаќите челото, буквално цело лице ми е со нив. Планирам за нив да зеам маслен чистач да видам како ќе биде. Од креми за лице моментално две иам за денско време, од Лореал се и двете, едната е Hydra active 3 а другата Revitalift filler plus hyaluronsaure. И на двете пишува дека се хидрирачки. Ама веќе ми се потрошија, сега следно ќе зеам крем или анти ејџинг или хидрирачки од Vichy.
со порите иста сум. Челото носот и образите да не речам дупки ама стварно грдо ми изгледаат. Ќе пробам некоја од кремите што ми ги препорача. Јас за чистач користам мицеларна вода за набрзина ако треба да исчистам лице или евентуално како втор чекор ако имам шминка. Инаку гел чистач најубаво ми чисти лице.
За шминка и јас користам мицерална вода, али тоа ми е само за шминката. После го мијам со лосионот од Cerave, многу убаво хидрира и не ми ја суши кожата. Сега сакам да зеам и маслен чистач од истата марка, ама прво да разгледам низ темиве, да се консултирам со другиве членки дали е добар, може има и подобар. За да не ми фаќа прашина низ дома де. И заборавив да кажам, два до три пати неделно користам и еден тонер на Catrice, као за пори е, знам дека нема спас од тие ама после лосионот го поминувам лицето со него и ако има нешто нечисто останато, го вади.
Јас најдов од белина еден, ама сеуште не сум го земала Овој е. Има и на coslove исто ама што знам.... Се само купуваме а ефект минимален
Па ќе пробаш. И јас иам два серуми со нијацинамид али ми ја сушат кожата многу и прекинав да ги користам. За порите ми немаа никаков ефект. Затоа и веќе не се замарам со нив, гледам само да ми е хидрирано лицето за да не ми се појават уште брчки.
Дали се убави корејските чистачи на лице, конкретно оној на Cosrx good morning или како и да беше.. Го меркам и маслото за чистење на beauty of joseon тоа со ginseng ама најмногу сакам да прашам за snail mucin на Cosrx.. дали е оправдан хајпот или да не фрлам пари за џабе??
Тој на косарекс е нежен затоа и го зимаат и може секој да го користи дури и деца под 18 години. ( но би пазела каква тип на кожа имаш бидејки има внатре чајно дрво ). Маслениот на бјути го немам пробано но гледам и читам дека викаат дека е добар и океј . Има убави состојки внатре и вади шминка и фактор а притоа не ја остава кожата сува. За снеил муцинот есенцијата се многу поделени разговорите. Некој викаат дека им е добар дека хидрира дека гледаат резултати на кожата , додека други со сензитивна кожа или склона кон проблематика го избегнуваат поради состојката снеил што може и знае дс направи проблем ,а може и некој да е алергичен. Според мене ако немаш сензитивно лице или склоно кон проблематика ќе ти помогне за хидратација и некој убав ефект на кожата но освен тоа ништо повеќе и ќе си го комбинираш со другите производи што си ги користиш. Ова е се мое мислење и мое знаење
Само што шишав у друга тема за маслен чиштач за мене најдобар е на Пурито. За што поточно snail mucin на Cosrx ? Јас имам користено snail али не од Cosrx
Ја цело време го земав од кослове али сега гледам дека ја имаат новата амбалажа еве ти линк од нив https://coslovemetics.mk/product/purito-from-green-cleansing-oil/ а ти најдов и со стара амбалажа https://elloxy.mk/?product=purito-from-green-cleansing-oil-200ml Шо се однесува до snail имам користено серуми и многу повеќе есенции. Мене ми одговара мн
Devojki dali nekoj go ima koristeno ovoj serum od auroraskin so salicilna kiselina?kako so citav imalo mn brzi rezultati za akni pa ako go koristela nekoja da kaze rezultati?