Благодарам на одговорот Ќе оставам кожава да ми се опорави па ќе почнам пак со поретко користење на соната. Целата среќа во "несреќа" е што ја користев само 4 дена, па се надевам брзо ќе ми се врати лицето во нормала
Добро е малце ја користиш но не дозволувајте соната да ја користите секојдневно и да ги трпиме последиците бидејќи очигледно кај нас не знат што зборат за таа сона и какви совети даваат. Соната исто како и ретиноид / третиноидот се користи 1-2 пати максимално за почеток додека кожата да почне дс работи и тоа е огромен процес и секско знае да има негативни ефекти но не до тој степен како и што се изразив погоре тоа не е во степен на нормала. користете го и сендвич методата ќе ви помогне исто така и ќе си видите резултати и ќе си постигнете тоа што го сакате со правилно користење на продуктите и состојките.
Добро утро рецепта за да ги тргнеме акните и да не се појавуваат повеќе помагаат само киселини, а кои? Тоа за секој е различно за жал )
Devojki dali znae nekoj sona kremot kako se koristi dali samo na aknata ili na celo lice posto nemam niz celoto lice akni samo nekolko po 1-2 akni bolni?
Јас читав дека треба да се става на целото лице, доколку сакаш да ти се навикне кожата и како превенција за нови акни.
Девојки, имам вакви флеки под очите која крема помага за ваквј и флеки? Имам многу осетлива кожа и очи.. Благодарам Види го прикачениот фајл 881261
Ако мислиш на тој од Балеа, еве го: А, маслата од Institute Organica навистина не знам дали ги има сѐ уште, нека каже некој дали ги видел некаде:
Дечки дали некој има направено микродермоабразија третман во дерма плус, и како сте задоволни ? Пиштете ако сте направиле и на друго место ваков третман, како препорака
Девојки ќе сакате ли да ми предложите некоја добра хидратантна крема за многу сува кожа на лице посебно сеа зимскиот период ми е хаос. Ви благодарам
Можам да ги препорачам Novage од орифлејм. Бев кај претставник од орифлејм пред четири години, со апаратче ми одреди каков тип на кожа имам и ми препорача колекција. Немам зборови колку ми се погоди, уште ја користам и лицево ми е преубаво. Се поскапи ама ефикасни. Како девојче за акни користев колекција yungderm на алкалоид. Лосион, дневен и ноќен крем и тие беа доста ефикасни. Се имам користено за акни... и гарниер, нивеа, виши...се буквално но како yungderm колекцијата ништо не ми помогна. Исто така колекцијата од чајно дрво на farmasi е предобра против акни.
Jas imam praveno samo kaj dr ancevski i e eden od najdobrite tretmani za fleki od akni,luzni ja regenerira kozata i ja izmaznuva...samo nemoze od eden tretman barem na 3nedeli da pravis po eden tretman vkupno okolu 5tretmana da napravis ke vidis dobri rezultati...
На мојата ќерка и се појавија акни во Т зоната, особено на брадата и тој дел околу носот. Некако ситни брунчиња, како црвени точки. Бевме на дерматолог,последниот ни даде Блу кап на сабајле поради себореа, а навечер сона крем. Направи хормонско испитување, тироидна жлезда испита и д витамин. Само д витамин имаше дефицит. Внимава сега и на исхраната, без благо и пржено. Засега некои подобрувања не можам да приметам, после десет дена на оваа рутина. И дерматологот што ќе се избере и многу важен. Еден ни предложи Роакутан, без претходни испитувања. На сите ви посакувам успех во борбата со акните, штом приметам некои подобрувања, веднаш ќе ги споделам со вас