Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    102
    weleda skin food

2. Тошенка

Тошенка Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16
    На IamSexyAndIKnowIt, Keystone и Bella2_ им се допаѓа ова.
  3. TheRGirl2

TheRGirl2 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    179
    Мало инфо, секој продукт што сакате да го земете можете да го скенирате баркодот на една апликација INCI Beauty има и други некои слични апликации, ама оваа одлично ми фукционира мене, најчесто штедам време во ДМ и други места, покажува каква намена треба да има секоја состојка, кои се здрави, кои се забранети во некои држави, а ги има во продуктот, и за секој скап добар продукт имате слични други алтернитиви како него. Ова за важи за лице, тело, коса, интима, и за машки продукти исто.:))) Јас сум преезадоволна, пошто многу пари лупав на глупости и разна козметика, органска и каква све не...Се надевам и вас ќе ви е од помош.:l:

На mira.mira, IamSexyAndIKnowIt, Bella2_ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Powergirl!

Powergirl! Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    69
    Да ми препорачате маслен чистач за лице освен Балеа ?

5. TheRGirl2

TheRGirl2 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    179
    Според мене еден од најдобрите, ама малку поскап..

Прикачени фајлови:

На Powergirl! му/ѝ се допаѓа ова.
  6. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Женски ве молам препорачајте нешто што ви помогнало за брунчиња на лицето :( Се имам користено, клиндамицин лосион, cerave за неправилности и балеа пена за длабинско чистење, ниацинамид, anti pickel gel на балеа за да ги гори брунките. Навлака многу често менувам, лицето цело време пред спиење го чистам, миење раце пред да се шминкам. Го купив серумот за акни од aurora страната што многу девојчиња ги имаат истите брунки на истите места и му помогнало, кај мене нема некој резултат. Го купив на балеа гелот за сензитивна кожа и пењата што многу ги фалат, па ќе видам како ќе биде. Хормони имам испитано два пати до сега, нема ништо. Најблиску нешто што личи на моите брунчиња е сликата подолу(од интернет слика) моите се малку во поблага форма. Што ви помогнало вас?
    (Лицето насабајле кога ќе го измиам како да ми се вцрвенува и уште толку брунчиња ми се појавуваат.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 28 декември 2023
  7. Rubi99

Rubi99 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Каква ти е кожата? Сува, мрсна?

На scarlet☺️ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Јас имав акни на тој дел и дерматологот ми кажа дека тоа се хормонски акни, што значи паралелно со козметиката треба да се регулираат и хормоните. Хормоните многу често не покажуваат дисбаланс на крвата слика, бидејќи секој час се различни и е тешко да се детектира. Пијам Фемисан А капсули, а од козметика користам Биодерма себиум сензитив крема преку ден, Сона дуо навечер, а го мијам лицето со Биодерма гел (плавиот). За три месеци ми се исчисти лицето. Сега имам само флеки од акните, но продолжувам со истите.

9. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    На лекар си била? Може ќе треба да ти земат брис од акните да не е бактерија.

На mira.mira и scarlet☺️ им се допаѓа ова.
  10. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Нормална до сува, доколку не ставам крем на лице два три дена, ми станува затегната и на носот може лушпи да имам.

Инаку, @Marymay бев на дерматолог и ми кажа клиндамицин лосион што мене многу ми ја сушеше кожата но и многу ставав ама не ми помогна нешто. Исто кажа дека тоа било шо ние девојчињата секакви пудри сме ставале во денешно време и тоа.

@Elence93 фала ти, би можела да пробам некој производ, можеби би имало ефект :)

На Marymay му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    А да побараш рутина од магнолија или од другата страна coslovemetics мислам дека беше.

12. scarlet☺️

scarlet☺️ Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    17
    Имав рутина од coslovemetics но не ги купив производите бидејќи не бев при пари тогаш и скроз изумив за тоа. Би можела да ја пробам таа рутина.

На Bella2_ и Marymay им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.654
    @scarlet☺️ и јас имав такви акни и хормоните ми беа хаос, да си провериш хормони можно е да треба терапија да пиеш. Џабе вака што ќе мачкаш

14. Тошенка

Тошенка Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16
    Побарај второ мислење од друг дерматолог. Моето девојче оваа година исфрли на Т зоната со ситни акни, пиеше антибиотик и само тогаш и беше чисто лицето. Штом престане со антибиотици, акните се појавуваа, мали, како црвени точки. 15 дена ставаше Блу кап крема сабајле, навечер Сона крем. Од утре почнува со
    Avene Cleanance Comedomed концентрат 30ml
    исто по препорака на дерматолог, само сабајле, а навечер продолжува со сона. Др рече после месец дена контрола. Сите испитувања беа уредни ( хормонски, тироидна жлезда, освен што имаше недостиг на д витамин)

15. Alice21.

Alice21. Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    Значи овој ужасно загаден воздух ме уништи. Таман си го средив лицето, си помислив готово е. Ништо ново не вклучив во рутината па да речам можеби од ова ми се нафрла лицето. Едноставно ќе излезам надвор и после се повеќе ми се нафрла лицето. Некој нешто да ми препорача, некој продукт, кој би ми помогнал колку толку да го заштитам лицево? Благодарам однапред.

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Мене за жал истото ми се случува црвенило и ми пресушува кожава од загадено што е ужаснооо…
    Решение за мене е носам капа шал цела завиткана само очите да гледам и кога се враќам дома насредина на денот морам да го измијам лицето и ставам рутина…
    искрено тешко дека некоја состојкс ќе ни помогне од загаден воздух да се спасиме …

Можеби пробај и само хидратантни состојки насабајле да ставаш и фактор за лице бидејќи искрено тој не штити само од сонце туку од се и од загадено само до кој степен

17. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Здраво, од ваше искуство има ли некоја ефикасна крема/серум за намалување фини линии?

18. GasimGirl

GasimGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.132
    Јас оваа ја користам долго време, супер е:
    Eucerin Hyaluron-Filler
    Ја има во аптека зегин, јас од таму ја купувам.

На miandrija, senoritanan и Lena0903 им се допаѓа ова.
  19. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Да, сум ја гледала низ аптеките, ќе ја пробам. Фала ти

На GasimGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Дали некоја има правено prx t33 третман?