Чим ти излегуваат на овој дел од лицето акните значи ти се хормонски, а хормонските се лечат однатре, надворешно можеш да користиш само за да се подисушат, ама нема да си го решиш проблемот..
Какви се тие креми кои мора да се користат после третманот? Кај оваа што се распрашував да го правам третманот ми кажа дека морало и две креми кои чинеле по 3000 една..
Јас не сум купувала креми, ми дадоа тестери од каде што правев третмани. Они сакаат да си продадат, не се лоши да се користат сигурно ама не си обврзана да ги купиш.
Се нормално како и пред и потоа, имав доста тестери и серуми за користење од таму што ми ги дадоа Wiqo крема некоја и Wiqo серум ставав од нив, а јас конкретно од крема La roche posay legere/light користам или Drunk Elephant proteini polypeptide cream.
Искуства со biotrade acne out активен крем(за навечер) и хидратантен крем(за преку ден)? Препишани ми се од дерматолог
Јас по мое сметам дека вреди се што ќе го направиш на лицето. Имаш сјај, свежина на лицето, мека ти е кожата само не е вечно и тоа, трае некое време. Јас бев задоволна од третманите. Сега важно е и кој ќе ти ги прави. Зошто мои другарки правеа на некои места и не беа задоволни воопшто.
Имам проблем со акни на челото. До сега ми се појавувале акни ама само хормонски пред добивање и тек тук по некоја во овулација, ама сега сум целата исфрлена на челото. Пребарував случајно да не се фунгални ама според симптомите не ме чешаат/пецкаат. Изгледаат нешто вака: Шминка не носам редовно, double cleansing правам, никогаш не си легнувам со шминка на мене, шишки немам. Кога ќе ставам гликолна или салицилна ми се потсмируваат и ќе се подповлечат, и пак ми излегуваат. Чаре некое? Или предлог дерматолог кај да појдам многу ме нервира текстурата Иначе во стресен период сум може и тоа некако влијае, ама не можам да се поднесам.
Најдобро да одиш да испиташ хормони. Јас можам да ти ја препорачам докторката од железничар. Павлинка. Бидејќи секогаш сум најзадоволна. Нема да те прати на непотребни испитување, или да ти дава биодерма непотребно колку да се рече.
Пијам спиронолактон за хормоните ги почнав сега пред НГ, може реакција некоја и од тоа е, ќе го прашам ендокринологот. Фала ти во секој случај
Приметуваш кога ти излегуваат? Мене вака ми се направи неколку дена пред добивање и после тоа сами си поминаа
Јас кога пиев спиронолактон во комбинација со метформин, ми се исчисти многу лицето. Пред да ги пијам пред циклус лицето ми беше катстрофа од акни, ама откако ги пиев дури и пред циклус едвај една-две акни ми излегуваа. Јас ги пиев заради пцос.