Здраво. Може некој да ми препорача производи за сува кожа склона кон болни акни,пробав разни производи но ништо не помага или пак не знам да направам правилен распореднега.
Хормонски да ме се акните? Доколку немаш проверено хормони, провери во случај да не треба некоја терапија,да примаш.
Па ако ти е сува кожата а сепак склона на акни, а си користела разни производи можно е да ти е оштетена кожната бариера од киселини и/или јаки состојки на производите. Најдобро е да купиш некоја од подобрите хидратантни креми за кожа исушена од третмани. Јас ја користам Uriage Hyseac Hydra за таа намена, не е комедогена а добро ја хидрира кожата. (а е од поевтините, а со супер состојки) Ми изгледаат на затворени комедони, оди на дерматолог или истражи на интернет skincare рутина за closed comedones. Не ми изгледаат на хормонски акни бидејќи тие се размножуваат на деловите каде што мажите растат брада и се многу подлабоки и воспалени од ова.. ама сепак јас не сум дерматолог, ова е само мислење.
Mi ja peeporaca dermatolog ama ja imam kako na izvestaj zaedno so drugi raboti i sea neznam dali toa se smeta za recept ili ne
Zdr.mi izleguvaat na lice sitni kako mozolcunja..no ne mozam nikako da se stisnat nemaat vrv..sto mozam da koristam?inace koristam dnevna i nokna na eucerin hjukaurin 3x efekt
Треба да почнеш со рутина. Чистење на лицето со маслен чистач првин, потоа со гел чистач, така на чисто лице треба вметнеш серум со азелаична киселина, за да се прочистат порите со цел да не се создаваат акните. Зависи од состојбата на твоето лице, најсигурно побарај си рутина во coslove или yeppeuda, elloxy
Devojki dali nekoj znae kade da ja najdam ovaa airol krema mnogu bila efikasna za akni od potezok oblik tvrdi i bolni?
Пишувам препорака за тонер кој го тестирав цела недела и продолжувам да го користам. Имам сензитивна кожа, склона на акни и не ми прима било какви производи морам многу да внимавам околу се што користам. Тонерот од ориз, белиот, го променив со Ануа, доста задоволна бев и од Ануа, меѓутоа овој доста повеќе ми се допадна од Ануа. Споредбено Ануа е потечен и не ја остава кожата како "glass skin" ако се трудите да го постигнете ефектот. Со ова се постигнува, добар е под пудра и моментално ми е бр 1.
Dali mislite deka e pogresno dokolku kombiniram medicinska kozmetika i kozmetika od saloni preparativna
Здраво, Дали некој има користено некој од овие производи на Bielenda и дали е задоволен? Постојано ги загледувам во Стокомак, а незнам колку се корисни..
Не , се додека не се мешаат исти состојки или некој состојки што не треба да бидат заедно немаш проблем . Се зависи до кожата