Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Ivanicka

Ivanicka Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18
    Cicaplst b5+ na la roche

На Anettta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.364
    Допаѓања:
    105.425
  3. Almedina1988

Almedina1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Zdravo imam akni i fleki na zadnikot od cirovi veke 12 god kaj so go imam toj problem ne znam.kakva krem veke da kupam nisto ne pomagat..A isto i so liceto imam problem nemam akni ama imam fleki

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.855
    Дали некогаш сте имале проблем со нафрлање цистични акни од мицеларна, конкретно биодерма зелена?
    Се сомневам во неа..

5. veris

veris Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    1.311
    Поради лошо искуство со дерматолози, сама си барам решение за мојот проблем. Имам хиперпигментација на лицето веќе 3-4 години, не на цело лице, само на образите. Тоа што ми го препорачале, не помогнало. Ако некоја девојка си решила ваков проблем, нека помага. Благодарам :inlove:

6. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Јас пред 4 години се исфрлив од биодерма зелената линија такви хормонслни толку лошо и тоа препорачано ми беше од дерматолог. Од тогаш не ми текнало на тој бренд искрено за мене е едно големо не фала и има подобри , можно е да ти се случува тоа од мицелнарната вода бидејќи нема добри состојки за жал.

мене за тело ми помагаат скрабови за тело ( ексфолиација) може да се со киселини или без, млеко за тело со киселина БХА/АХА тоа искрено е нешто што може да се најде и да се користи за секого.

Јас сум на пат и ги осветлувам и ми успева но ќе ти кажам нешто,
    Секоја кожа различно делува и се гледаат резултати, многу е битно кожата каква ти е од типот дсли е сензитивна и дали ти е сува / мрсна.
    Имаш неколку понежни состојки што се наменети за тоа и тие се :
    Манделична киселина ( многу нежна но и треба време )
    Азелаична киселина ( кога е мал процент и добра формула се погодува и тоа како )
    Арбутин ( нежна состојка наменета за ова осветлување)
    Ориз ( само треба време додека се види со него повеќе резултати но нежен)

После тоа имаш Витамин Ц и Ретинол но за нив ти треба комплетна рутина за дс имаш хидратација да пазиш и се тоа но тоа е ако веќе си одлучена за нешто повеќе што и искрено немаш потреба во моментов според мене. Можеш дс поминеш со горе наведените состојки само пак ќе кажам зависи каков тип на кожа имаш и дали е сензитивна се тоа за да можеш да елиминираш некои состојки и да си се одлучиш и да си пробаш.

Мене лично ориз ми помогнало малце така дека беше крема
    Азелаична уште ја користам но ми покажува ефект после 2 недели користење и задоволна сум.

Се надевам вака на кратко малце ќе ви помогне и да можете дс си истражите се тоа има и некој добри јас што ги знам продукти што ги имаат овие состојки што стварно даваат резултати и се топ но тоа зависи до вас. Ако имате прашање било што пишете :)

На Tinaaa, Chimera, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. veris

veris Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    1.311
    Ти благодарам.. Ќе купам обавезно некој производ со азелаична киселина бидејки читам дека најмногу пофалби има. Уште еднаш, благодарам од :l:

8. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.855
    Знаев, ти благодарам

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    4.681
    Дали сте задоволни од the ordinary?

10. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    437
    Со години не можам да одредам што тип на кожа имам зошто константно ми варира, некогаш си мислам нормална, па по некој ден ќе приметам претерано сува, не ми е ни комбинирана зошто Т зоната не ми е масна..
    Триста глупости имам купувано и пробано, главно од coslovemetics, пробував и со рутина нивна, после мешав со други препарати и последниве година дена кожата ми е уништена.
    Во пубертет немав толку проблеми колку сега што имам.
    Хормонски знае да ми искочат 1-2 мозолчиња, ама претерано ми смета тоа што последниве 2 месеци премногу затворени пори имам, скроз ми е нарушена текстурата и првично мислев некоја реакција да не имам на некоја крема, ама баш тој период прекинав да ставам мн работи, па не верувам да е до тоа, ако нешто значи, почнав тој период да ја користам Happier Barrier на Geek and Gorgeous.
    Бев на дерматолог и се разочарав, ми препорача серум на Биодерма со силикон што не би го купила на своја рака никогаш, третионин ми препиша и некој ексфолијант на Оливал.
    Многу сум скептична за третионинот, немам ни ретинол користено до сега, единствено од серуми ниацинамид, вит Ц и азелаична имам користено.
    Страв ми е претерано да не ми е интензивна purging фазата од третиноинот.
    Било каков совет е добредојден, главно сакам да се оттарасам од затворените пори што сега скоро ми искочија на образите и темелно да ја хидрирам. Не знам веќе кои производи да ги земам зошто ништо не ми помага се осеќам како играчки да ставам, а не креми.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.364
    Допаѓања:
    105.425

Дали правиш двојно чистење?
    Мене ми се исчисти лицето (во однос на порите зборам) од кога почнав да користам маслен чистач. А таа крема на Geek&gorgeous ја користам по втор пат , омилена ми е иако имам масна кожа ептен ми одговара

На idktbh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    437
    Да, anua heartleaf го користам, а гел jelly joker-от

13. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.855
    Срц јас имам ист таков лош ефект кога правам двојно чистење и да, се случува. Многу знаат да кажат дека нема шанси, ама има. Ете моево лице не поднесува маслен чистач, а последно и на Биодерма мицеларната ист лош ефект ми направи.
    Пробај да чистиш само со мицеларна и со гелче. Има на Оливал многу нежно млеко за чистење, можеш прво со тоа па после гелот што си го имаш. Јас си викам да престанеш со маслениот. Дури па, пиши и на Магнолиа за се детално, кој производ каков ефект ти дава и за дерматологот што ти даде, се надевам ќе изнајде некое решение. Моја внука ја реши со Јонзак и Новексперт линиите од Белина, џам ја направи, а доста лошо изгледаше

14. Ivanicka

Ivanicka Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18
    Isto imav i jas problem..zedov uriage gel za cistenje lice i miceralnata za oserliva koza...krema za hidratacija na la roche cicaplas b5+...otkako mi se sredi liceto zemav eucerin krema 3xefekt dnevna i nokna

15. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    437
    кој гел конкретно? да не имаш слика

16. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.855
    За лоша состојба со акни, повеќе цистични обично се препорачува гел со цинк. Најдобро ми се покажа Новексперт clear face so zn. Го имаш на Белина. Го комбинирав со мистот на Новексперт со Магнезиум дента, со цинк ноќта. За време на короната кога сите беа со акни од маските, јас користев спреј Новексперт со цинк и бев чиста 8) многу е добра линијата на Новексперт

17. Ivanicka

Ivanicka Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18

Прикачени фајлови:

18. Ivanicka

Ivanicka Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18
    Iato taka tonikot na clinigue e mnogu dobar.

На idktbh и Chimera им се допаѓа ова.
  19. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.855
    Да, го имам пробано како тестер од 15мл и јас бев задоволна

На Ivanicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki