Хм ако мислиш на тие долу, мене на сликава сеуште не ми изгледаат на смирени. Не ставај ништо, и не ги чепкај да не се довоспалат. Пошо се големи да не им текне да станат фурункул или слично па да си имаш проблем
Не се смирени, ама како потсушени се, се дели кожа од нив. И многу грдо изгледаат, ниту пудра не спасува.
Види јас обично не чепкам, и ако видам гној ставам банеоцин прашак. Пошо сепак е на лице. Остави ќе им треба време да се смират. Сигурно недела дена, големко е
Јас и мајка ми од поодамна, ама многу лош крем искрено, мене и лицето ми го нафрли со ситни мали брунчиња. Ич не беше убав, после така го мачкавме, по раце, тело... Може некоја друга феминка ќе каже дека е задоволна, ама на нас двете не ни беше погоден. И двете имаме комбинирана кожа.
Па сега ваква ми е рутината. Сабајле и вечер се мијам со балеа мед, има неутрална пх, нема парфеми или нешто што би ми ја иритирало кожата, ама како чистач за лице супер си врши работа. Вечер после чистење се мачкам со ретинaлот 0.05 Geek and Gorgeous, секоја втора вечер, после пола саат ставам на малце влажна кожа хијалурон и врз него крема за лице. Сабајле ако осетам дека ми е премасно лицето го мијам пак со балеа, хијалурон и крем, а ако не, само вода, па после тоа СПФ на посува кожа. Моментално сакам да го сменам кремот за сончање, овој е супер дека е со физички филтри, арно ама многу бело ми остава. Веројатно ќе си го земам Aquaphor на Bioderma со заштитен фактор. Едноставна ми е рутината, ама најдобри ефекти ми има, минимално активни состојки, хидратација и заштита од сонце кај мене е добитна комбинација. Е сега и од пудри, досега само од хелти микс на боржуа не ми се нафрла лицето и ми се допаѓа ептен како изгледа на лицево, не ми треба голема покривност, само здрав сјај. Еве слики од производите.
https://www.annifarm.com.mk/product/dercome-aknefug-clear-oxid-100ml-крем-за-миење/ Пишува дека е достапен.
Сте користеле ли нешто од bielenda? Конкретно овие ги видов, цена одлична а и состојките не се лоши. Искуства?
Јас ги користам гелот за миење лице и кремата од лимета и краставица и сум задоволна. Ги земав од стокомак
Дали некој е задоволен од рутината што ја добил од magnoliaglamour? Имам чувство дека за џабе си фрлив 4000 ден
Јас од кај coslovemetics доста сум задоволна години назад... Пиши им што користиш и дека немаш резултат па побарај совет од нив околу комбинирање на производите кои веќе ги имаш и ако додадат уште нешто до потрошување. После ќе си продолжиш на целосна рутина кај нив ако си задоволна
Јас го користам Acnefug неколку години за миење и многу сум задоволна. По препорака од дерматологот Агрон Старова. Го миеш лицето отприлика 4 минути со него и го исплакнуваш