Пред некој ден се прели чашата и хидратантната крема кога ми се исперути. Изгледав видео од Касандра Бенксон и сфатив дека најверојатно е тоа што сѐ ставам пред сѐ на влажна кожа, а потоа не ни чекам да помине време од еден до друг продукт. А уствари ако самиот продукт има во него прашкаста состојка, ко нијацинамид, или витамин ц и го измешаш со вода, ја нарушуваш концентрацијата и доаѓа до перутење. Исто така ако продуктот има силикон, што е случај со мојата хидратантна крема, доаѓа до перутење чим дојде во контакт со вода. Мене тоа ставање сѐ наеднаш на влажна кожа ми е од некои на тикток што сум ги видел. Тие не на влажна, буквално на мокра кожа ставаат продукти еден по друг. Една дури со пареа додека ѝ чади на лице ставаше скинкер. Ама еве сега два дена како ставам скинкер, чекам бар минута време да оставам помеѓу секој чекор, вклучувајќи го и миењето и нема проблем со перутење. А за нанесување и јас со тапкање нанесувам ама и така се перутеше. Се надевам дека во тоа бил проблемот и дека нема пак да се повтори.
Zdravo,edno prasajne za vreme na bremenosta mi se isara nosot cel,sega i posle porajgaj uste poveke idi do izraz kako fleki malecki,pomos sto da koristam i dali ima nekoja iskustvo?
Мене во бременост ми се појави хиперпигментација на некои делови на лице. Ми се среди со dark spot коректорот на novexpert и серумот витамин ц на Виши. Серумот го ставам за цело лице, а коректорот само на деловите каде имав хиперпигментација. Не се средува преку ноќ, 4 месеци ги користев редовно. Витамим ц продолжив да користам секако и потоа во рутината ми е. А тој коректорот само по потреба
Предлог за црнки на лице, дупчиња од акни и пори проширени. Каква крема инда ставаѓм за брзо светнувам, многу грд сјај ми искача на површината на кожата. Ве молам за предлози што ве спасило. Чисто лице имам само црннки, пори проширена на т -зона.
Зошто секогаш кога давам шанса на производ за ексфолиација(салицилна,гликолна, ретинал) лицето одма ми изгледа лошо? Дур го третирав само со тонер со центела, хијалуронска киселина, крема и спф ми беше баш со здрав сјај а сега сакав да вметнам во рутината и ексфолијатор (поради флеки и проширени пори) и почна ми изгледа многу суво, бледо, без здрав сјај.
Може да ти се многу агресивни како продукти. И кожата ја мачиш всушност. Сите сакаме glass skin, ама види дали уопште ти трпи кожата некои продукти. Конкретно за проширени пори, не верувам толку во продукти за намалување. Можеби минимално.
Ми треба совет, неделава брв баш болна и под носот скоро до устата ми излезе херпес. Што да му ставам како да го исчистам побрзо?
Aciclovir крем, има во аптека, ама се става во првите неколку часа. Само може малку да ти е подобро, нема магично да го снема
Ролон на галафарм Херпагал. Од ништо друго не поминува побрзо. И ова не дозволува да се шири херпесот. Јас од Ацикловир не сум видела бенефит, пак ќе се прошири како грозд.
За проширени пори маска од Авон со кал помага и јас имам проширени пори,црнки понекогаш акни и т зона масна кожа комбинирана кон масна.За црнки пилинг ,чистење со млеко за лице ,маска обавезно ,миење со сапун редовно ,за дупчиња од акни прашај дерматолог.
Херпагал немаше кај што барав јас но најдов Херпестоп и искрено океј е го исуши за 2 дена и почна да се повлекува полека.
Здраво убави дами На другарка и доаѓа роденден, и сакам да и земам нешто за лицето бидејќи има комбинирана кожа и долг период има проблем со акни..можете ли да ми дадете предлог за некој добар чистач за лице, крема, серум..? Фала ви однапред.
Штом има проблематична кожа подобро не ризикувај, прво нека си испита хормони, може од друг проблем да и се. Инаку јас користам на Натура С чистачот за миење лице од боровинки супер е, ама јас имам чисто лице. За проблематично лице веќе кога сакаш нешто на Биодерма да и земеш. Серум на Конопка ми е најубав, крема користам на Лавера. Има доста добри креми, серум ама сепак кога се работи за специфична кожа тешко на друг дека ќе погодиш.
Дали имате користено од производите за лице на Bielenda, ги зедов денес од Стокомак како сте задоволни? Им пишав за лузни од акни што да користам рекоа Витамин Ц и затоа сакав мала консултација со вас
Јад да прашам дали некој го има користено,сакам да пробам затоа што имам многу акни посебно на челото.