Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Ketchup

Ketchup

Пред некој ден се прели чашата и хидратантната крема кога ми се исперути. :^)
    Изгледав видео од Касандра Бенксон и сфатив дека најверојатно е тоа што сѐ ставам пред сѐ на влажна кожа, а потоа не ни чекам да помине време од еден до друг продукт. А уствари ако самиот продукт има во него прашкаста состојка, ко нијацинамид, или витамин ц и го измешаш со вода, ја нарушуваш концентрацијата и доаѓа до перутење. Исто така ако продуктот има силикон, што е случај со мојата хидратантна крема, доаѓа до перутење чим дојде во контакт со вода.
    Мене тоа ставање сѐ наеднаш на влажна кожа ми е од некои на тикток што сум ги видел. Тие не на влажна, буквално на мокра кожа ставаат продукти еден по друг. Една дури со пареа додека ѝ чади на лице ставаше скинкер.
    Ама еве сега два дена како ставам скинкер, чекам бар минута време да оставам помеѓу секој чекор, вклучувајќи го и миењето и нема проблем со перутење. А за нанесување и јас со тапкање нанесувам ама и така се перутеше.
    Се надевам дека во тоа бил проблемот и дека нема пак да се повтори.

2. meri24

meri24 Истакнат член

Zdravo,edno prasajne za vreme na bremenosta mi se isara nosot cel,sega i posle porajgaj uste poveke idi do izraz kako fleki malecki,pomos sto da koristam i dali ima nekoja iskustvo?

3. Alice21.

Alice21. Активен член

Нешто што ви помогнало за ситни акни на чело?

Love-girl likes this.
  4. CooperD

CooperD Популарен член

Мене во бременост ми се појави хиперпигментација на некои делови на лице.
    Ми се среди со dark spot коректорот на novexpert и серумот витамин ц на Виши.
    Серумот го ставам за цело лице, а коректорот само на деловите каде имав хиперпигментација.
    Не се средува преку ноќ, 4 месеци ги користев редовно. Витамим ц продолжив да користам секако и потоа во рутината ми е. А тој коректорот само по потреба

KittyAgnes likes this.
  5. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

cosRX
    Low pH Good Morning Gel Cleanser

Elence93 likes this.
  6. Vikki12

Vikki12 Активен член

Дали ги имате користено серумите од Natura Therapy, искуство?

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  7. natashaaz.09

natashaaz.09 Истакнат член

Предлог за црнки на лице, дупчиња од акни и пори проширени. Каква крема инда ставаѓм за брзо светнувам, многу грд сјај ми искача на површината на кожата. Ве молам за предлози што ве спасило. Чисто лице имам само црннки, пори проширена на т -зона.

8. sofija014

sofija014 Популарен член

Зошто секогаш кога давам шанса на производ за ексфолиација(салицилна,гликолна, ретинал) лицето одма ми изгледа лошо? Дур го третирав само со тонер со центела, хијалуронска киселина, крема и спф ми беше баш со здрав сјај а сега сакав да вметнам во рутината и ексфолијатор (поради флеки и проширени пори) и почна ми изгледа многу суво, бледо, без здрав сјај.

9. Selena01

Selena01 Популарен член

Може да ти се многу агресивни како продукти. И кожата ја мачиш всушност. Сите сакаме glass skin, ама види дали уопште ти трпи кожата некои продукти.
    Конкретно за проширени пори, не верувам толку во продукти за намалување. Можеби минимално.

10. Heidi__9

Heidi__9 Активен член

Ми треба совет, неделава брв баш болна и под носот скоро до устата ми излезе херпес. Што да му ставам како да го исчистам побрзо?

11. Selena01

Selena01 Популарен член

Aciclovir крем, има во аптека, ама се става во првите неколку часа. Само може малку да ти е подобро, нема магично да го снема

Heidi__9 likes this.
  12. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Ролон на галафарм Херпагал. Од ништо друго не поминува побрзо. И ова не дозволува да се шири херпесот. Јас од Ацикловир не сум видела бенефит, пак ќе се прошири како грозд.

Heidi__9 likes this.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

За проширени пори маска од Авон со кал помага и јас имам проширени пори,црнки понекогаш акни и т зона масна кожа комбинирана кон масна.За црнки пилинг ,чистење со млеко за лице ,маска обавезно ,миење со сапун редовно ,за дупчиња од акни прашај дерматолог.

14. Heidi__9

Heidi__9 Активен член

Херпагал немаше кај што барав јас но најдов Херпестоп и искрено океј е го исуши за 2 дена и почна да се повлекува полека.

Bubi*2 likes this.
  15. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Хијалуронска со Алое Вера и Снаил серумите им се перфекција. Уште ги користам 1-2пати неделно,

16. freesoulbaby

freesoulbaby Активен член

Здраво убави дами :)
    На другарка и доаѓа роденден, и сакам да и земам нешто за лицето бидејќи има комбинирана кожа и долг период има проблем со акни..можете ли да ми дадете предлог за некој добар чистач за лице, крема, серум..?
    Фала ви однапред.

17. anggell

anggell Форумски идол

Штом има проблематична кожа подобро не ризикувај, прво нека си испита хормони, може од друг проблем да и се.
    Инаку јас користам на Натура С чистачот за миење лице од боровинки супер е, ама јас имам чисто лице.
    За проблематично лице веќе кога сакаш нешто на Биодерма да и земеш. Серум на Конопка ми е најубав, крема користам на Лавера.
    Има доста добри креми, серум ама сепак кога се работи за специфична кожа тешко на друг дека ќе погодиш.

freesoulbaby likes this.
  18. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Какво мислење имате во врска со овие производи кој е подобар?

Attached Files:

Bubi*2 likes this.
  19. Vikki12

Vikki12 Активен член

Дали имате користено од производите за лице на Bielenda, ги зедов денес од Стокомак како сте задоволни?

Им пишав за лузни од акни што да користам рекоа Витамин Ц и затоа сакав мала консултација со вас

Last edited by a moderator: May 20, 2024
    IamSexyAndIKnowIt likes this.
  20. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Јад да прашам дали некој го има користено,сакам да пробам затоа што имам многу акни посебно на челото.

Attached Files: