Дали имате искуства со третмани за акни во DermaBella? Или некои други да предложите за третман на акни ако имате позитивно искуство.
Мислам дека ти е поисплатливо да си купиш skinoren од грција ако одиш или има кој да ти донесе отколку да плаќаш над 1000ден за толку мала грамажа. Skinoren ти е 20% азелаична киселина и околу 15-20€ за 30gr, а на true alchemy не ни пишува колку % е.
Здраво ,дали некој бил на ласерски третман на лузни/дамки од акни кај др Весна Трајкова од 8ми Септември ? Доколку има некој таков нека ми пише .Благодарам однапред.
Сакам да прашам за препорака на крема за под очи за фини линии? Имам 26 години и заприметив дека под очите имам две фини линии. Under eye correction cream ми треба, иначе немам воопшто на лицето само тој дел
Sona duo ми кажа да вметнам дерматолог во терапијата со акни. Дали е многу на втор ден да се става бидејќи е јако?
Ако така ти кажал дерматологот тогаш да, ама првен стави на лицето добра крема пр. Cicaplast b5 на la roche, инаку ќе ти се јави црвенило и внимателно со количината ставај колку што пишува во упатството не повеќе и не околу очи и уста. И стално ставај ја навечер, а денски задолжително крем со спф. Cicaplast b5 има и со spf50, јас таа ја користев кога користев сона затоа ти ја препорачувам, оти со било која друга крема кога ја користев соната ми правеше црвенило.
Може и перутење да ти се јави, само хидратација и добра крема. Јас ставав првен серум vichy mineral 89, па кремата на la roche cicaplast b5 spf50, па соната. Наутро се исто само без сона.
Јас чистач bioderma, rilastil micropiling, дневно rilastil mat крема, а ноќе tyrosur гел и сега почнав со sona duo. После колку време има подобрување од sona? Како сфатив лицето ќе ми биде бетер ми иде да се откажам...
Како шо гледам во составот на rilastil micropiling има aha i bha киселини тие не се комбинираат со ретиноиди и бензоил пероксод т.е сона дуо( тоа е нејзиниот состав) оти многу ќе се изиритира кожата. Кога ставаш сона и утрото потоа не ставај од rilastil micropiling.
Здраво дали некој го има користено овој производ да пише искуство ? Имам масна кожа обично користам салицилна киселина меѓутоа во последно време како да не делува а порите брзо ми се полнат со себум. И колку пати неделно би било добро да се користи. Дали го има во зегин? Здраво гледам го користиш rilastil пилингот ако може да пишеш искуство?
Здраво, Со оглед на тоа дека малку време го користам осеќам малку разлика, инаку на почетокот кога ќе ставиш се осеќа малку пецкање. Јас го купив во еурофарм.
Кажете ми нешто што е ептен ефикасно за брзо сушење на акни, дали да земам од оние лепнки или има нешто друго да ми препорачате. Ми излезе акна над веѓа поприлично голема, а во сабота вечер треба да одам на свадба.
Лепенките се спас за тој проблем. Два пати ќе ставиш и готово. Не е трајно решение за посериозни проблеми, но за вакви случаи се супер.