Да ми препорачаш некои оти немам никогаш користено од лепенките, а кога имав проблем со акни во тинејџерските години користев сона и акнефуг по препорака на дерматолог ама сега не ми се плискаат пари да ги купувам само за една акна.
Овие се супер од coslovescosmetics. На Cosrx ги користев исто, но се поскапи малку а не забелржав разлика.
Според мене, не мора да значи. Јас цел живот мислев дека имам мрсна кожа поради себум на носот, челото и брадата. Цел живот користев козметика за чистење на мрсно лице и се чудев зошто нема ефект. Се додека не отидов на козметичар и козметичарот ми кажа дека всушност имам сува кожа и дебела. Себумот се ствара, кај мене, од поткожни акни, поради дебелата кожа.Од тогаш користам соодветна козметика за моето лице. Така да јас би ја посоветувала членката да се советува со козметичар кој убаво ќе и ја прегледа кожата. Ако не се лажам, во космо имаа одредување тип на кожа
Секоја вечер на чисто лице ставам рицинусово масло. Пред да почнам со него во ПМС ми излегуваа по 2,3 големи болни акни, или ситни акни. Сега немам ниту една, акните ми се јавуваа обично за време на овулација, и траеа додека не добиев, сега лице стакло како да не сум пред циклус. Отсекогаш лице наутро и навечер мијам со чистач или пена што ми одговара, вода за хидратација, серум и на крај кремите или масло. Не сум имала проблем. За некои чудно ама секогаш од дома кога излегувам нанесувам некоја лесна пудра или бб крема, кога и да излегувам од дома без ова после ми се нафрла лицето, најверојатно од прашината што ми се лепи директно на кожа, вака како да ми штити лицето.
Zdravo devojki dali nekoj ja ima koristeno ovaa krema i dali ima rezultati od nea i dalo znae nekoj kako se koristi ?
Ако може да ми предложите гел за пилинг и чистење на кожата од кој сте задоволни за мрсна кожа склона кон акни, црнки, whiteheads, поткожни... Сеуште мрсна ја чувствувам и после миење со гелови и слично, и само со сапун ја чувствувам чиста, но како лушпи ми се прават околу исушените мозолчиња и не изгледа баш убаво. Ви благодрам
Дали може да ми предложите кои производи да ги користам за акни, црнки и лузни од акни, некоја што има искуство дали може да се реши со креми или третман?
Здраво девојки,дали може да ми препорачате крема и гел или пена за миење на лице за десет годишно девојче кое влегува во пубертет.Има осетлива кожа со акни
ми треба совет - зошто секогаш кога ќе се измијам со потопла вода, лицето го чувствувам затегнато? зошто секогаѓш кога ставам крема/серум осеќам подобрување само во тој момент, но во моментот кога кожата ми е без ништо, едноставно не чувствувам подобрување. бариерата сметам дека ми е здрава, немам акни, имам некои лузнички останати, но ништо драматично. едноставно не се осеќам дека тонусот ми е океј. дали можеби треба да ставам хијалуронска да навлезе длабоко и да регенерира на долг рок или како?
Почна сезоната на клима греење, парно, сето тоа го суши лицето дополнително, па и топла вода не ти треба. Млака накај ладна. Навечер чисти го со средство и ставај серум и креми со церамиди, глицерин, хијалуронска. Штом немаш други проблеми не ти треба друго дополнително да го направиш осетливо и суво. Од пресушување се осеќа затегнато, а тоа се дешава нормално од топла вода, агресивни средства и вештачко греење во зима. Наутро не го миј со средство туку само со вода и ставај СПФ. Доколку си дома на клима уред или парно, обезбеди си навлажнувач на воздух(НАЈБИТНО Е). Внимавај на доволен внес на вода.Толку треба за хидрирана кожа. Сето тоа од искуство исто како тебе ти го пишувам.