Здраво девојки Не знаев во која тема да пишам за мојов проблем, па мислам дека оваа тема е најсоодветна. Имам проблематично лице, ми излегуваат акни, пробував со разни гелови, креми, сапуни но некои имаа ефект а некои не, но сеуште ми излегуваат акни. Па имам слушнато дека помагаат некои таблети за чистење на лицето а воедно биле и за растење на косата и зацврстување на ноктите, а воопшто не биле штетни или пак да се на хормонска база, па сакам да пробам и со тоа. Па ме интересира дали некој од вас има користено некои и дали делуваат за намалување на акните па се до чисто лице. Фала однапред
Здраво fergie, јас имав прилично катастрофално лице и сериозен проблем со акни. Навремето кога бев прва факултет од стресот со испитни сесии, се исфрлав под брадата и тоа изгледаше страшно. Бидејќи креми и лонсиони не ми помогнаа, а воедно бев на преглед за јајниците да видам дали се е ок, докторката ми ги препиша јасмине- контрацептивните пилули. Генерално ми помогнаа, но имав големи проблеми со располжение и со регулирање на циклусот. После, идев кај Жанета долго време на третмани, и кога видов дека нема абер по препорака ме пратија во Промедика. Тука докторката ми препиша апчиња Спиринолактон (мислам дека се викаа) 164 ден во аптека. После 2 недели лицето во комбинација со апчињата и ласерските третмани ми е мазно и чисто. Според тоа што читав и истражував онлине спиринолактонот е на хормонална база, не е толку јак и е прифатлив за конзумирање. Се зависи од степенот на акните.
Девојки да ве прашам, 10% бензоил пероксид се продава по аптекиве? И дали има некој користено? Гледам на видеава од YouTube и по интернетов дека многу помагал и брзо ги чистел акните (дури за една недела), па реков да не` има кај нас и каде?
Фала frosmk за мислењето, мило ми е што ти помогнале таблетите. Но, јас имам одено на гинеколог и немам проблем со јајниците, па затоа сакам да пробам со некои таблети кои не се на хормонска база. Мене ми препорачаа некои, па сакам да знам дали некој користел и дали има ефект за да пробам и јас со нив
Ве молам пишете ми и на мене во лп Те молам пиши ми во лп како да стасам до човекот. Очајно барам спас за моето лице. За два месеци ќе се мажам одам на секакви третмани но ништо не ми помага. Те молам пиши ми во лп подетални информации. Благодарам Те молам пиши ми подетални податоци во лп за чичкото. Како можам да стапам во контакт со него. Очајна сум веќе за моето лице. Те молам кажи ми го бројчето од чичкото во лп. Се пробав и ништо не ми помогна незнам више што да направам. Гледам дека на сите им помага оваа маст сакам да ја пробам. Те молам кажи ми го бројчето од чичкото. Ти благодарам многу Поздрав
Здраво на сите. Гледам дека оваа маст од Саше помага скоро на сите па кажете ми нешто повеке за неа и за човекот. КОлку чини, како да ја порачам и тел број од Саше. Очајно ми треба ве молам помогнете ми! Фала ви
А пред тоа имаше ли брунчинја?....И по колку третмани со чај од камилица забележа разлика? Од каде ја набавуваш кремата здраве и колку пари е?... Дали ја има во Прилеп? И ако може број од чичко Саше во лп...
Ве молам некој ако може да ми пише како можам да стапам во контакт со Саше гледам на многу од вас ви помогнала маста, јас никако не можам да си го исчистам лицето долго време, уште со што не сум пробала.
Персонали, мислам дека е голема концентрација 10 посто, доволно е 5 или 3 процентен б. пероксид, пошто десет процентен може да ти ја иритира кожата, да те чеша, да се лупи и слично. Едино вреди што има антисептичко дејство.
Дали може некој да ми препорача некој сапун без хемикалии (таков ми кажа сашо), а да не е на бекутан? Минатиот пат кога се миев со бекутан, абе лицево ми се исуши дури почна и да ме боли и ми се лупеше кожата. Плис
Можеби сапуните со козјо млеко. Ги немам користено ама многу членки беа задоволни, наводно домашно производство се па би требало да немаат хемикалии, барем не во толку голем процент.
Побарај во продавница некој со природно потекло ако неможеш да најдеш пробај во аптека кажи им дека бараш без хемикали.Ако неможеш да најдеш единствено можеш да побараш кај некој билкар(многу од нив прават сапуни на природна база) или некој ако знаеш што прави домашен сапун...Се надевам дека ќе најдеш.....И дали ја купи кремата од чичко Саше?..Ти помогна?
И црнките ли ги вади? Пред некое време ми излегоа две три бубулички и ај мислев да не ги чепкам ке си поминат сами, поминаа ама ми оставија флека на лицето, да не се играм да ја земам. Инаку како се наоѓате со човеков? Мислам каде пошо ми рекоа дека е од некое поодалечено село. И која цена е кремата? знам дека на почетокот беше 1000 после ми пишаа 1800 сеа колку е? и две креми одат така?