Дојдов на темава за да препорачам производ, од Novexpert trio zinc гел за миење лице како дел од double cleansing. Све и свашта шлакав на лицето без резултати, сега само нијацинамид од Балеа наутро и хемиски пилинг со салицилна од Балеа исто преку еден ден навечер (покрај редовно чистење). Не знам дали тоа што рутината ја сведов на минимум состојки ми помогна, ама сепак мислам дека гелов ја направи работата. Белина и дм го има гелот. Поздрав
Иако се препорачани повеќе пати во темава сепак сакав да ги спомнам и јас сега кога веќе ја испробав лично целата линија на натура сиберика со боровинка. Ја препорачувам за дехидрирана кожа (ноќната маска/крема и не се покажа нешто нај нај ама останатите производи се супер)
Ако се фунгални акни ти ја препорачувам Себомакс кремата. Ја има во Зегин, малце е скапа, но доста помага и ја контролира маснотијата на кожата.Можеш да земеш и сапун со сулфур, последно кога барав беше распродаден во Зегин, ама можеш да провериш.
Некој да има искуство со исфрлање на вратот преку ноќ, ширејќи се и на лицето, челото особено ... Ми изгледа на fungal acne и ужасно е !!! Хелп
Искуство со лед маската? https://abouther.mk/product/led-fac...vBYgvmZLxgeHLAW1Ts_aem_2ZJJhonqi0soJ6P1e5VZGA
Користи некој серум со гликолна киселина? Ставам навечер во рутина, посче 15 мин. го измивам темелно лицето, па ставам крема, дали секоја вечер да терам вака или да намалам? Имам мрсна кожа.
Долго време имам акни и на места каде што сум имал порано а сега не ми останале како дамки ваљда подкожни се тие, има ли опција да се избели лицето, а исто имам и мали дупчиња ако има опција и за тоа би било супер. Фала ви
За белеење на лице се користи витамин Ц ама треба време. Може цинк оксид локално само на акната. Дупчињата, текстурата на кожата се корегира со салицилна киселина и хијалуронска киселина. Може за текстура да користиш ретинол. Дали ја купи лед маската за да споделиш искуство? И јас ја гледав, сакам да ја купам.
Каква гликолна користиш? Јас користам на The Ordinary 7% и прв пат кога ставав ме пецкаше лицето ама со континуирано користење два пати неделно ми помогна многу. Е сега гликолна не се измива, ниту функционира ако ставиш нешто врз истата, конкретно за овој на Тhe Ordinary зборам. Затоа јас ставав навечер, наутро ако има сонце и излагам од дома обавезно спф. Моментално го променив гелчето за лице и содржи 0,5% салицилна, па не знам како да искомбинирам да ја ставам гликолната, бидејќи заедно не одат.
Не сум користела ретинол, па не можам да ти дадам совет, кој да го користиш. Сметам дека уште ми е рано за тоа. Сега третирам неправилности со салицилна киселина и хијалуронска киселина. Сум читала дека ретинолот корегира текстура и за тоа дадов предлог.