Периодот кога ми е посува кожата особено во зима ја користам на true alchemy или natura siberica snow cladonia anti age за 28+ години. А на лето како полесна ја користам natura siberica Anti-ox wild blueberry night cream/mask, која е добра и за одржување на кожната бариера заради церамидите кои ги содржи. На лето не ставам серуми навечер, па ми е доволно само крема.
Искуство со хемиски пилинг? И овошни киселини? Дали има некоја правено? Конкретно ме интересира дали,има ефект се работи за лузни/дупки од акни дали би ми помогнало?
Имам правено овошни, тие се за чистење и регенрација на лицето. Го освежуваат и белеат. За лузни не верувам дека ќе ти помогне. Дупките исто мн тешко се тргаат. Јас имам, и користам кремата на биодерм цикабио линијата која помага за тоа. За флеки само витамин ц
https://zegin.com.mk/mk/bioderma-cicabio-smiruvachki-regenerativen-krem-so-spf-50-40-ml еве. И башка гледам на попуст ти е сега, ова ти е одлична цена. Знам дека е поскапа малку, ама е предобра и башка можеш да си ја носис преку цела година ради заштитниот фактор
Е добро тоа не напомена. Јас имам сува. Можеш да се исконсултираш тогаш со козметичар што ќе ти препорача соодветна крема за твоето лице
Дали некој го користел серумот од Anua 7 rice ceramide? Сакам нешто за изедначување на тенот и мазна кожа.
Ми искочи еден кратер на лице од добиеното, премногу ме боли, не е за стискање, допрва уште ќе собира тоа. Како најлесно да го тргнам?
Zdravo devojki dali nekoj go ima koristeno ovoj gel slusnav dosta pozitivni komentari deka pomagalo za sekakov vid na akni za brZo vreme?
Девојки, почнав да користам корејска skin care и лицето полошо никогаш не ми е било. Го зедов кремот на Dr. Althea 345, и масло за чистење од Centella - Skin 1004. Мислам дека од кога почнав да ги користам овие, страшно ми стана лицето. Постојано ми излегуваат големи акни на брадата и стојат по 2-3 месеца. Не знам дали е хормонско или до тоа што експериментирам со нова Skin care. Сега се вратив пак на La Roche Posay гелчето за чистење, па сакам да ми предложите некој крем за лице кој нема да ми го исфрли лицето пак. Веќе не знам што да користам, понекогаш мислам дека е најдобро само вода и толку.
Колку што имам читано рецензии од Сентелата се жалат највеќе дека лошо им влијаела ги исфрлала доста.
Не ги користи некое време, па да видиш како ќе ти биде лицето. А може и хормонски да е проблемот. Јас би ти ја препорачала кремата на Наѕира сиберика Берза или па земи од истата линија на Ла рош крема како гелчето.