Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.861
    Допаѓања:
    107.673

Јас мислев effaclar линијата,ја користиш.
    Каква кожа имаш?

Јас овие две ги имам користено порано уште , дневна и ноќна крема таа ти што ја стави не сум ја пробала

Screenshot_20250214_065521_Chrome.jpg

Screenshot_20250214_065535_Chrome.jpg

2. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    3.788
    Мене истото ми се случува пред добиено. Ставам хлорадерм само таму кај што имам акни и тоа ки помага. Ги суши и не им дава да се развиваат и да станат така бели и гадни. Постепено се смалуват и исчезнуваат. Исто мн ми помага редовно чистење на лице на козметичар. Одам после циклус.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dejanadejana777

dejanadejana777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    313
    post-156068-0-83371200-1426066528.jpg Имам исти вакви баш на истиот овој дел од брадата и не ги можам веќе. Чаре девојки?
    * сликава е од нет

4. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Лојни цисти имаш или затворени комедони исполнети со себум.Ако не ги исушуваш или третираш стануваат и акни.Најдобро да имаш соодветна исушувачка нега и да ги испиташ половите хормони, ако е висок тестостеронот или неговите деривати треба терапија од дерматолог/ендокринолог .

5. Ladybag

Ladybag Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Имам мрсна кожа.
    Гелчето ми е вакво како плавиот крем, од таа линија.

6. dejanadejana777

dejanadejana777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    313
    Ти благодарам на одговорот.
    И да, такви се ситни малечки и кога ќе ја оптегнам кожата се познаваат доста и ги има доста, а и секогаш акни ми излегуваат баш на тој дел, не многу често за да е загрижувачки но се случува.
    Нешто поконкретно за нега на тие делови?
    Освен азелаична ништо друго не сум користела, и стандардното - чистачи и спф.

7. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Намали со млечни масти( кашкавал, павлака не конзумирај премногу). Од креми можеш да земеш Биодерма Керато плус ( ако не е премногу масно лицето) или Биотрејд Актив крем ( ако си масна и имаш лојни цисти на целото лице.
    Поздрав

На dejanadejana777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sweet_angel

sweet_angel Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Препорачајте ми продукти за белези од акни “acne scars”.

9. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    738
    Девојки, ве молам за препорака за козметичко студио или доктор за консултација и третмани за акни? Со години маки мачам ништо ми нема помогнато. Дерматолозите ми викаат хормонски се акните и стандард козметика биодерма ми даваат, со резултати од хормони отидов кај ендокринолог, ми рече акните не се хормонски, да ги решавам козметички.
    Од кои третмани/козметичари/серуми сте задоволни за оваа проблематика?

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.106
    Допаѓања:
    81.545
    Азелаична киселина серум дали имаш користено? Можеш да почнеш со него, земи си еден хидратантен серум (пример хијалуронска киселина) и азелаична. Можеш да го користиш и наутро и навечер, како ти одговара. Сум приметила дека многу ми прија наутро ако го спојам серумот витамин ц со азелаична и спф крем, одлична комбинација е. Сепак ако немаш користено азелаична досега, не ти препорачувам да почнеш така, туку да си го користиш серумот самостојно. Големи се шансите да ти одговара, супер го смирува лицето кога има активни акни на него.

На kozuf, SummerGirl и grungy им се допаѓа ова.
  11. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    738
    Благодарам, дали имаш препорака за некоја конкретно да земам?
    Имам користено порано многу и салицилна и други серуми, ама се престанав кога ми препишаа акнефуг и сона, соната ми помогна некое време после тоа пак исто. А и хијалуронската ме исфрлаше памтам.. Сега баш во лоша состојба ми е, болни црвени акни.. Секако ќе земам азелаична да пробам.
    Исто, доколку знаеш, бидејќи сакам да почнам со ретинол, дали е ок да го ставам на активни акни? И за пептиди исто..

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.106
    Допаѓања:
    81.545
    Не ставај премногу серуми наеднаш, почни со некоја поедноставна рутина - наутро хидратантни серуми како хијалуронска нешто такво и спф. Навечер хијалуронска или пептиди + азелаична, финиширај со некој крем за лице што ти одговара на кожата и нека си "работи" цела вечер серумот.
    Мене сите серуми во моментов ми се Geek&Gorgeous, презадоволна сум и од нивните креми. Онлајн ги купувам од coslovemetics, дел од серумите има и во дм маркет, но многу мал е изборот.

На kozuf, SummerGirl, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.569
    Здраво.
    Препорачајте ми нешто за црвенило на лице од хормонски дисбаланс (доење, бременост итн.)
    Каква нега на лице да правам?

14. sweet_angel

sweet_angel Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво, кажете ми кремата Скинорен со азелаична киселина 20% каде можам да ја најдам? Има многу добри пофалби па сакам да ја пробам

15. en_na

en_na Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    81
    Може да има поврзаност помеѓу helicobacter pylori бактерија на желундик со појава на акни?

16. mart123

mart123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    23
    Здраво, некој да ми препорача некои креми за намалување на брчки и хидратација. Читав за Beauty of Joseon дека доста ги фалат нивните производи па доколку има некој искуство да сподели или со некои третмани за лице кои се ефикасни за намалување на брчките и подочниците. Ви благодарам

17. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    3.788
    Не. Може да има поврзаност само со тпа што внесуваш, мрсна храна, млечни производи и сл

18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    Ми се појави нешто на брадата тврдо како топче за почеток го оставив да избие но толку ме болеше шо го стегнав но не можев цело да го извадам од болка, шо си направив полошо да ме боли повеќе и ми отече брадата, уште не е заздравено стои како отечено топче и тврдо, шо можам да ставам за да заздрави раната? Мислам ми се појави од стрес.

19. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.367
    Со ваков проблем најдобро е да прашаш матична. Затоа што ти отекла брадата, не е добро на своја рака да ставаш нешто.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    5.316
    Искуства со Uriage? Се мислам помеѓу овие креми за преку ден. Имам флеки од акни и по некоја акна.
    Screenshot_20250317_124101_Chrome.jpg Screenshot_20250317_124156_Chrome.jpg Screenshot_20250317_124227_Chrome.jpg