Слична ситуација имам, со тоа што мене главно ми се појавуваат во долниот дел од образите и кај брадата.
Здраво, до сега имав многу мазно и чисто лице па не користев никакви препарати - само вода и за шминка мицеларна вода. Потоа еден период имав проблем само одреден период од месецот со по 1-2 мозолчиња (кои ги стегав иако свесна дека не треба) но сега веќе последниве неколку месеци имам поголем проблем. На брадата имам црнки а некогаш и мозолчиња кои ги стегам бидејќи прегрдо ми изгледаат, на носот имам црнки и на челото имам на делот блиску косата на секаде црнки (до над уши) а сега веќе и акни од страните на челото. Во моментов значи само образите ми се чисти. Дали можи нешто да ми предложите за ваков проблем бидејќи немам никакви познавања, немам користено ништо. Спојлер Вака на овој дел ми се акните (црвените точки) и црнките (црни точки)
Јас не сум некој експерт искрено и не дека нешто претерано се разбирам, но сум паталец со акни цел живот. Мене многу ми помогна тоа што одев на козметичар да ми чистат лице еднаш месечно и сфатив дека што и да мачкаш е џабе ако не одиш. Чим не ти се инфламаторни од оние ептен црвени со бел гној, гледам повеќего ти се црнки, мора рачно чистење. Јас сега ја користам и гелот за миење од нивеа и тоник за акни (од дм ги зедов не се мн скапи) и гледам дека ми прија. За се останато јас би те посоветувала да си одиш на козметичар, убаво да те исчистат па после само да си одржаваш, башка и ќе ги препорача според видот на коѓата каква крема да користиш и слични работи
Sekoe lice e razlicno jas imav hormonalni akni i dolgo vreme nemozev da najdam resenie dodeka ne gi srediv hormonite. Generalno nikakva kozmetika ne mi pomagase samo mi ja vlosuvase sostojbata
До сега сум немала некој проблем со акни, ми се појавувале една до две ама ќе ги снема. Сега почнав да пијам контрацептивни поради хормонски дисбаланс па претпоставувам заради тоа малку повеќе ми се исфрла периодов лицето. Да ми препорачате нешто ефикасно за ситни акни кои стојат подолго во главно на образи и чело.
Јас скоро почнав да ја коростам оваа крема и сега за сега сум задоволна. Ја купив од Зегин, но ја немаат во сите аптеки.
Оваа е повеќе за црнки. Јас ја користам во комбинација со салицилна. Ефеклар дуо да пробаш со двојно чистење навечер, дава фини резултати.
Здраво девојки имам 23 и имам акни од коа знам за мене 11 најверојатно имам одено на дерматолози приватно имам одено државно испитувано хормони регулирано храна и јас пак имам акни. Единствено нешто што ми има помогнато се антибиотици но не можам вечно да ги пијам нели. Следна опција што ми остана ми е роакутан имате искуство со него да споделите?
Пробај да исфрлиш благо скроз. Оваа крема ја ставам секоја вечер, само на местата каде што имам акни, така стои некои час до два, потоа ја размачкувам низ целото лице, брзо ги снемува и горат. Ја има мислам во аптека. Единствено тоа ми помогна до сега
Јас сум истста. Не можам уште да најдам начин да ги излекувам. Имам искуство со Роакутан, ама мора да ти е препишан лекот, мене многу ми ја сушеше кожата, очите, усните. Делува така што спречува создавање на себум. Секој месец додека го пиев правев и крвна слика. Исто не се препорачува доколку планираш бременост.Во право е @Ender C за благото, само што јас никако не можам да го откажам. Планирам да почнам со третмани за чистење, уште тоа ми остана.
Роакутан,барем до ноември/декември немаше кај нас. Од Србија си го купував од Врање. И поефтино беше таму. Две кутии од по 10мг и една кутија 20мг ми доаѓаа по 2000 денари. Кај нас кутија од 10мг беше околу 700-800 денари не ме фаќај точно за збор. Ако ти треба било што поврзано со роакутан,I’m here
Девојки ајде мала помош и сугестија. Незнам дали прашањево ми е соодветно овде ама како најактивна тема тука ќе си прашам. Сакам да ги нарачам тонеров и кремава за пубертетска кожа со акни (16год). Дали тонерот може да се користи овој период со оглед на тоа дека содржи киселини и дали е соодветен за возраста?
Кремата со фактор е одлична! Може за толку млада кожа,а и е лесна и хидрантна,и не остава бели трагови. За тонерот,искрено не би одела со него. Поубава опција би ти биле следниве две: https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-calm-down-4-pha-bha-liquid-100ml/ https://coslovemetics.mk/product/anua-bha-2-gentle-exfoliating-toner/ Е сега и овие два тонера нема да се користат секој ден,никако тоа! И обавезно хидратантна крема за навечер,а за млада кожа овие две би ти ги препорачала: https://coslovemetics.mk/product/purito-mighty-bamboo-panthenol-cream-100-ml/ https://coslovemetics.mk/product/purito-wonder-releaf-centella-cream-unscented-50ml/
Ja stavam jas od dr starova kremata so sulfur na mestata i mi e super problemot e shto postojano mi izleguvaat novi inaku za blago celosno se imam otkazano imam primeteno i majonez deka mi smeta i toj go izbegnuvam no jas pak imam akni.. zatoa spomnav roakutan zosto mi e kako posledno ako ne bide se otkazuvam