1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Sungold

Sungold Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    Девојки ве молам за совет.Имам 36 години.Веке 5 месеци ми се лупи лицето околу нос.Особено кога ставам пудра многу се познава.Користам дневна крема сабајле против брчки Q10 со хиалурон од лимес.Невечер ретинол серум на др Витон и ноќна крема на лимес против брчки.Инаку одсекогаш имам чисто лице и немам брчки но превентивно ги користам.но сега само ми се лупи околу носот.Ке може ли да ме советувате што да користам и што за чистење на лице?

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    11.993
    Користи пилинг за чувствителна кожа и некоја побогата хидратантна крема. Пилинг еднаш до два пати неделно се користи.

На Sungold му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.591
    Допаѓања:
    14.864
    @Sungold кокосовото масло помага да се смири лупењето кај носот. Мислам дека не ти одговараат производите, пробај да смениш нешто од нив. Внимавај со серумите сега кога е потопло, спф обавезно ставај.

На Sungold му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    408
    Еве сите вие што имате суво/мрсна кожа топло ви ја препорачувам козметиката од sebamed пена и крема за лице можете да ги најдете продуктите во ДМ и се е тоа природна козметика, кожата ќе ви свети:inlove:

5. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    277
    Девојки нешто за осветлување на мали темни дамки на места каде што имало мозолче? Освен витамин ц на цело лице, дали ова помага на балеа?
    IMG_1807.jpeg

Цинк оксид каков? Каде го купуваш

6. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    31
    Dali e vistina deka roakutan go nema po aptekite niz grcija?

7. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    156
    Ова од Balea сум го користела ама ми го сушеше лицето и кога го нанесував на цело лице и како локален третман, престанав да го користам и веднаш ми се вратија флеките од акни.

Цинк оксид сум користела на Novexpert како локален третман

Прикачени фајлови:

• BNA14132.jpg
      BNA14132.jpg
      Големина на фајлот:
      21,4 KB
      Прегледи:
      9
  8. nebitnoooo

nebitnoooo Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    Дали знаете некој што препродава tretinoin? (купува од земји каде не треба рецепт пр. Турција и ги продава тука)

9. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.607
    Допаѓања:
    5.077
    Кој витамин ц ти помогна за флеките?

10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.315
    Допаѓања:
    76.240
    Затоа што сум сконцентирана на флеките, гледам сите производи да се за таа намена
    -Glow Recipe vitamin C
    - ordinary niacinamide
    - Byoma brightening toner
    - Centella tone brightening ampoule
    -Ordinary glycolic acid
    Сегс во план ми е да ја земам и од Еуцерин кремата анти пигмент мислам се викаше.

На marchi7 и lovely91 им се допаѓа ова.
  11. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    25
    Ќе споделам нешто што ми помага сега моментално, супер ми е, сум пробала се за лице, се и сешто, моментално користам само: масло од јојоба: се препорачува за акни, на памукче го мачкам лицето; рицинусово масло, од аптека ги купувам, вит Е и исто така ok e витамин Ц од ДМ во маска - крема.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    11.993
    Од каде земаш чисто масло од јојоба, пред неколку години од Германија земав, за лицето е супер.

На GirlBeauty3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    25
    Od apteka go zedov masloto od jojoba, pishuva na nego natural 100%, mislam od Zegin go zedov nad 500 e malku vo poskapite ama vredi, zadovolna sum i jas.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    4.978
    Користи некоја клиндацин лосион?

15. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    188
    Да не мислиш на клиндамицин од Lea? Го имам користено гелот за акни на градите и грбот.

Здраво, ми треба совет. Имам 27 години, нормална кон сува кожа и последно време (подолго од 1 година) на челото и околу образите имам ситни бели точки, како нафрлено. Исто така, почнаа да ми се прават акни, а никогаш кожата не ми била склона кон акни. Пред неколку месеци побарав рутина од Магнолија и беше тотална утка, фрлив над 2000 денари в канта. Денес бев на дерматолог, ми рече дека станува збор за КОМЕДОНИ и МИЛИУМИ и ми даде нова терапија. Ми кажа дека ако нема подобрување ќе одиме на метод вадење со игла. Терапијата е со производи од Uriage, La roche posay и Biotrade и ќе ме чини околу 3-4000 денари. Сакам да прашам дали некој има искуство со оваа дијагноза и дали вреди да ги купам производиве?