Девојки ве молам за совет.Имам 36 години.Веке 5 месеци ми се лупи лицето околу нос.Особено кога ставам пудра многу се познава.Користам дневна крема сабајле против брчки Q10 со хиалурон од лимес.Невечер ретинол серум на др Витон и ноќна крема на лимес против брчки.Инаку одсекогаш имам чисто лице и немам брчки но превентивно ги користам.но сега само ми се лупи околу носот.Ке може ли да ме советувате што да користам и што за чистење на лице?
Користи пилинг за чувствителна кожа и некоја побогата хидратантна крема. Пилинг еднаш до два пати неделно се користи.
@Sungold кокосовото масло помага да се смири лупењето кај носот. Мислам дека не ти одговараат производите, пробај да смениш нешто од нив. Внимавај со серумите сега кога е потопло, спф обавезно ставај.
Еве сите вие што имате суво/мрсна кожа топло ви ја препорачувам козметиката од sebamed пена и крема за лице можете да ги најдете продуктите во ДМ и се е тоа природна козметика, кожата ќе ви свети
Девојки нешто за осветлување на мали темни дамки на места каде што имало мозолче? Освен витамин ц на цело лице, дали ова помага на балеа? Цинк оксид каков? Каде го купуваш
Ова од Balea сум го користела ама ми го сушеше лицето и кога го нанесував на цело лице и како локален третман, престанав да го користам и веднаш ми се вратија флеките од акни. Цинк оксид сум користела на Novexpert како локален третман
Дали знаете некој што препродава tretinoin? (купува од земји каде не треба рецепт пр. Турција и ги продава тука)
Затоа што сум сконцентирана на флеките, гледам сите производи да се за таа намена -Glow Recipe vitamin C - ordinary niacinamide - Byoma brightening toner - Centella tone brightening ampoule -Ordinary glycolic acid Сегс во план ми е да ја земам и од Еуцерин кремата анти пигмент мислам се викаше.
Ќе споделам нешто што ми помага сега моментално, супер ми е, сум пробала се за лице, се и сешто, моментално користам само: масло од јојоба: се препорачува за акни, на памукче го мачкам лицето; рицинусово масло, од аптека ги купувам, вит Е и исто така ok e витамин Ц од ДМ во маска - крема.
Od apteka go zedov masloto od jojoba, pishuva na nego natural 100%, mislam od Zegin go zedov nad 500 e malku vo poskapite ama vredi, zadovolna sum i jas.
Да не мислиш на клиндамицин од Lea? Го имам користено гелот за акни на градите и грбот. Здраво, ми треба совет. Имам 27 години, нормална кон сува кожа и последно време (подолго од 1 година) на челото и околу образите имам ситни бели точки, како нафрлено. Исто така, почнаа да ми се прават акни, а никогаш кожата не ми била склона кон акни. Пред неколку месеци побарав рутина од Магнолија и беше тотална утка, фрлив над 2000 денари в канта. Денес бев на дерматолог, ми рече дека станува збор за КОМЕДОНИ и МИЛИУМИ и ми даде нова терапија. Ми кажа дека ако нема подобрување ќе одиме на метод вадење со игла. Терапијата е со производи од Uriage, La roche posay и Biotrade и ќе ме чини околу 3-4000 денари. Сакам да прашам дали некој има искуство со оваа дијагноза и дали вреди да ги купам производиве?