Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Sungold

Sungold Истакнат член

Девојки ве молам за совет.Имам 36 години.Веке 5 месеци ми се лупи лицето околу нос.Особено кога ставам пудра многу се познава.Користам дневна крема сабајле против брчки Q10 со хиалурон од лимес.Невечер ретинол серум на др Витон и ноќна крема на лимес против брчки.Инаку одсекогаш имам чисто лице и немам брчки но превентивно ги користам.но сега само ми се лупи околу носот.Ке може ли да ме советувате што да користам и што за чистење на лице?

2. anggell

anggell Форумски идол

Користи пилинг за чувствителна кожа и некоја побогата хидратантна крема. Пилинг еднаш до два пати неделно се користи.

Sungold likes this.
  3. eliesaab

eliesaab Форумски идол

@Sungold кокосовото масло помага да се смири лупењето кај носот. Мислам дека не ти одговараат производите, пробај да смениш нешто од нив. Внимавај со серумите сега кога е потопло, спф обавезно ставај.

Sungold likes this.
  4. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Еве сите вие што имате суво/мрсна кожа топло ви ја препорачувам козметиката од sebamed пена и крема за лице можете да ги најдете продуктите во ДМ и се е тоа природна козметика, кожата ќе ви свети:inlove:

5. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Девојки нешто за осветлување на мали темни дамки на места каде што имало мозолче? Освен витамин ц на цело лице, дали ова помага на балеа?
    IMG_1807.jpeg

Цинк оксид каков? Каде го купуваш

6. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Dali e vistina deka roakutan go nema po aptekite niz grcija?

7. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Ова од Balea сум го користела ама ми го сушеше лицето и кога го нанесував на цело лице и како локален третман, престанав да го користам и веднаш ми се вратија флеките од акни.

Цинк оксид сум користела на Novexpert како локален третман

Attached Files:

8. nebitnoooo

nebitnoooo Активен член

Дали знаете некој што препродава tretinoin? (купува од земји каде не треба рецепт пр. Турција и ги продава тука)

9. lovely91

lovely91 Популарен член

Кој витамин ц ти помогна за флеките?

10. macka91

macka91 Форумски идол

Затоа што сум сконцентирана на флеките, гледам сите производи да се за таа намена
    -Glow Recipe vitamin C
    - ordinary niacinamide
    - Byoma brightening toner
    - Centella tone brightening ampoule
    -Ordinary glycolic acid
    Сегс во план ми е да ја земам и од Еуцерин кремата анти пигмент мислам се викаше.

marchi7 and lovely91 like this.
  11. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Ќе споделам нешто што ми помага сега моментално, супер ми е, сум пробала се за лице, се и сешто, моментално користам само: масло од јојоба: се препорачува за акни, на памукче го мачкам лицето; рицинусово масло, од аптека ги купувам, вит Е и исто така ok e витамин Ц од ДМ во маска - крема.

12. anggell

anggell Форумски идол

Од каде земаш чисто масло од јојоба, пред неколку години од Германија земав, за лицето е супер.

GirlBeauty3 likes this.
  13. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Od apteka go zedov masloto od jojoba, pishuva na nego natural 100%, mislam od Zegin go zedov nad 500 e malku vo poskapite ama vredi, zadovolna sum i jas.

anggell likes this.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Користи некоја клиндацин лосион?

15. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Да не мислиш на клиндамицин од Lea? Го имам користено гелот за акни на градите и грбот.

Здраво, ми треба совет. Имам 27 години, нормална кон сува кожа и последно време (подолго од 1 година) на челото и околу образите имам ситни бели точки, како нафрлено. Исто така, почнаа да ми се прават акни, а никогаш кожата не ми била склона кон акни. Пред неколку месеци побарав рутина од Магнолија и беше тотална утка, фрлив над 2000 денари в канта. Денес бев на дерматолог, ми рече дека станува збор за КОМЕДОНИ и МИЛИУМИ и ми даде нова терапија. Ми кажа дека ако нема подобрување ќе одиме на метод вадење со игла. Терапијата е со производи од Uriage, La roche posay и Biotrade и ќе ме чини околу 3-4000 денари. Сакам да прашам дали некој има искуство со оваа дијагноза и дали вреди да ги купам производиве?

16. flower55555

KLINDACIN-200.jpg
    За овој мислев, најверојатно се исти. Ми го дадоа за розацеа една недела како го користам ама многу ми се лупи кожата на лицево :doh: ме изгоре, мислев да не е нуспојава ама докторката ми рече нормално е, да појачам пантенол 3-4 пати на ден.. како ти беше тебе?

17. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Секоја вечер го користиш? Мислам дека не е баш најокеј за толку редовно користење кај кожа со розацеа, само ќе ти ја изиритира кожата и ќе ја направи поосетлива...
    Не ми е јасно зошто ти го дале, обично го даваат против акни затоа што помага да се намали воспалението, ама кај кожа со розацеа навистина не знам каков ефект би имало. Не би сакала да те предомислувам и да ти се мешам, само гласно размислувам, ама еве што кога ќе се излупи кожата, нема со тоа да се тргне розацеата. Треба можеби да го побараш тригерот за состојбата.
    Имај ја на ум cicaplast кремата од La roche posay, таа доста смирувачки делува на кожата, па ми се чини дека има шанси да помогне.
    Или да видиш некоја линија баш за розацеа, Uriage имаа крема, со розово на пакувањето беше мислам.

18. flower55555

Јас имам и цистични акни, уствари розацеа тип 2:worried:
    Се смири доста лицево, два пати на ден ставам клиндацин, еднаш сулфур и розамет, плус еднаш на 10 дена ласер. Комплицирано е ептен моево после пораѓај :(
    Имам биодерма цикабио ама сега и со пантенолов ќе пробам.

Maja333 and Mishela like this.
  19. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Оффф, јасно ми е тогаш зошто ти го дале лосионов. Фала што објасни и сори за упадов. Зезната ситуација зашто едново бара едно, другава состојба скроз друго, но сигурно ќе се најде решение. Само наоружај се со трпение додека трае. :tmi:
    Се надевам дека ќе ти се смири лицето што е можно поскоро.
    Со пантенолот внимателно само на местата кај што имаш акни. Прво тестирај на помала регија од лицето како ќе се однесува, па ако се е океј, мачкај се слободно. Некогаш знае да даде реакција со многу ситни мали бубулички полни со гној и баш се досадни додека поминат. Јас сепак стискам палци да ти одговара, навистина ја смирува кожата и се надевам дека ќе ти помогне. (fingers)

flower55555 likes this.
  20. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Препорачајте ми нешто за лице за флеки од акни а да не е азалаична киселина. И ноќна крема за осетлива кожа.

Attached Files: