1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.659
    Допаѓања:
    4.986
    Пантенолов да не е неможам да зборам :x стегнато лицево мислам ќе испука :worried: на 2ри сум на контрола се надевам ќе го преќини клиндацинот оти незнам како ќе ја опоравам кожава после, ама ми се чисти од него скроз..

2. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    1.162
    Мене ми се нафрла лицето со такви мн мали ситни бубулички и беа полни со гној а сега се само онакви како врукници кога искачаат. Најверојатно ми се реакција од една крема.
    Со што може да ги третирам побрзо да поминат? Во аптека ми предложија афлодерм .. Дајте некоја помош очајна сум од чисто лице глупости ми се издешаваа

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.187
    Допаѓања:
    81.711
    Афлодерм мислам кортико маст беше ако не се лажам, не знам колку би било соодветен избор, можеби треба да видиш што ќе ти каже дерматолог.
    А јас конкретно за моиве вакви, ставав Хлоракол секоја вечер и поминаа за десетина дена. Мене ми беше реакција од еден спф кој не беше за лице, па се спасив со Хлораколот за среќа.

4. 6utterfly

6utterfly Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    417
    Не знам дали е за тука прашањево ама сакав да прашам дали некој правел Face Scan испитување за одредување тип на кожа во Зегин Аптеките?

5. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    376
    Здравп на сите,искуство со оваа крема има некој?
    Здраво,јас имам правено после тоа ти препорачуват која крема ти одговара

Може искуства,ако некој ја има користено?

Прикачени фајлови:

6. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    114
    може да споделиш искуство? И мене ме интересира. Цена нешто...??..

7. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    376
    Не се наплаќа

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    605
    И јас го имав тој проблем. Можеби ти е нарушена кожната бариера од ретинол,од јаки производи за твоето лице. Пробај со кремчиња за заштита на кожната бариера,вложи малце во некоја кремичка од типот на geek and gorgeous happier barrier, добра хидратација,кремче може и со церамиди во себе и ќе се среди.

9. Kiwibird

Kiwibird Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Ќе звучи многу банално, но за нарушена кожна бариера најдобро решение е крема за пеленски осип, значи некоја со цинк како на пр. Судокрем, цинквитаминска крема (200 денари) или бекутан сензитив СОС (оваа е формулирана со повеќе вода и е одлична). Навечер откако ќе ги ставиш сите производи што ги користиш, стави дебел слој, да имаш како бела маска. Ова не мора секоја вечер туку неколку пати неделно, меѓутоа разликата ќе ја приметиш веднаш утрото. Целата поента на кремите за пеленски осип е овнова на бариерата, заштита и одржување на оптимална влажност, а од друга страна цинкот ја смирува кожата, посебно црвенилото. Можеш да прогуглаш "face basting" за повеќе информации, но од лично искуство можам да ти кажам дека ништо не ми ја спасило бариерата ко ова, ни масла, ни мелеми.

10. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    562
    Еве сега ставив маска за лице Aloe Vera, добро ми делува. Сега лицето ми е мазно:)многу убаво се осеќам.
    Бидејќи имам нежно лице, дерматолог ми препорача користам природна козметика. Го следам тој совет:)