Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    4.322
    Економична а лесна е Cosrx гел кремата, 10 месеци ми траеше.
    https://coslovemetics.mk/product/cosrx-advanced-snail-92-all-in-one-cream-100g/

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.067
    Допаѓања:
    5.568
    На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.532
    Допаѓања:
    12.837
    Имам чисто лице, сега овие денови додека сум на море ми излегоа ситни брумчиња. Што да ставам додека сум тука, ужасно ми смета, мислам дека од сонцето и солта. Секако ставам заштитен фактор.

4. NenaLuiz

NenaLuiz Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Во случај да не си го средила проблемот: Cicaplast користам јас кога ми е нарушена бариерата. Исто така, најдобро да го намалиш ретинолот. Што можеш да направиш за кожната бариера: пауза или проретчена употреба на ретинол, користи некоја крема како cicaplast на LRP (има сигурно и други опции што можеш исто така да ги најдеш во аптека), гелот за чистење лице треба да ти биде понежен (јас на твое место би земала гел за осетлива/сува кожа).

ПС. Кремава што ја користиш пробај да ја ставиш под ретинолот. Не знам каква текстура има ама би требало да работи ако ставаш тенок слој како “buffer” и временски простор пред ретинол да ставиш. Инаку, гледам некои жени прават “сендвич” со кремиве со што врз ретинол ставаат cicaplast. Прочитај за комбинацииве на апликација. И како што рекоа другите: ОБАВЕЗНО фактор. Можеш дс најдеш спф во стик што е супер за реапликациа кога си надвор

5. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.382
    Мене дерматолог ми кажа дека брумчињата излегуваат од факторот.
    Уствари кога кожата намачкана доаѓа во допир со солта, порите се отвараат и кожата сама ги избива маснотиите.. што има смисла.

Отидена на одмор божем да ми светне лицево и да го одморам од пудри, оно лом.
    И се изнервирав и престанав да ставам или ставам само околу очите кај пеѓите.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.532
    Допаѓања:
    12.837
    Можеби е и од тоа, ставам хидратантна на Биодерма и исто со фактор на Биодерма, секое лето првите денови од одмор вака ми почнуваат. И јас мислев дека на море кожата ќе ми се исчисти на море, имам чисто лице, ама првите денови хаос.
    Ама па кога не ставам фактор особено во чело сум многу црвена, па и боли многу. Оваа на Биодерма овие 2,3 години ептен ме штити од црвенило и од изгореници. Човек никако да не е.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SanjaGoran

SanjaGoran Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Zdravo na site ...
    Ve molam preporacajte dermatolog sto e postrucen za pogolemi problemi so kozhata... dijagnozata e acne vulgaris i scalp foliculitis...I pokraj pienje Roakutan 4 meseci uste nema podobruvanje ...
    Imame odeno kaj Dr. Anchevski ...Dr.Emilija Kumanovo ...I uste nekoi doktori I nekako nema chare
    Ve molam za pomos...na glavata toa izgleda vaka...tecat postajano nekolku neseci i po liceto isto ima Screenshot_20250831_180334_Instagram.jpg