Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    770
    Го имаш пробано beauty од истиов бренд?

2. foxx07

foxx07 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    11
    Девојки, итно е. Прележав сипаници пред 3 недели, ми останаа неколку дупки на лицето океј се помирив со тоа. Ме зезнаа што ме натераа да земам хлорамфеникол и bioderma cicabio со цел демек да не се инфицираат и да не оатанат лузни. И двата препарата ми ја убиптија кожата, ми ги запушија порите а дупките останаа. Меѓутоа, како последица на пад на имунитетот иако поминаа сипаниците мене бариерата на кожата ми е ужасна. Запушени пори и цистични акни почнаа да ми се појавуваат а да напоменам дека одсекогаш сум имала чисто лице (комбинирана кожа ама некако си ја погодив рутината од неколку препарати и така си терав) ама дега не знам што да правам. Веќе трета недела лицево крш

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    14.650
    Колку си години?
    Дефинитивно кај повозрасните сипаниците потешко поминуваат. Јас на 19 години имав, со еден збор ужас освен белата крема ништо не мачкав и да знаеш дека ќе се повлечат. За 10 дена ако не ти се исчисти посети дерматолог не експериментирај сама да не си ја влошиш состојбата. Инаку дупката меѓу веги си ја носам сеуште а и најмалку важно е тоа. Здрави и живи да сме.