Скинорен нема од 2019та во Македонија. Јас барам со години, од дерматолог ми е препишана. Замена исто нема. Од лани ни во Грција ја нема, но они имаат една нивна Норескин. Мене лично ми одговара грчката, и дерматологот таа ја користи. Ако одиш ти или некој близок за Грција нека ти земат, не е скапа 7е чинам беше.
Здраво дали може некој да ми препорача некој добар серум за лице или некој тонер од дм? И да не е прескап, секако
Некој да препорача нешто за пеги и флеки по лице ? Од дете имам пеги на носот и под очите но сега после вторава бременост многу станаа изразени и како да се појавија нови низ целото лице а сега од сонцето уште толку се познаваат.
Крем со спф 50+ и серум со витамин Ц преку цела година. Со тоа што во лето, серумот ќе го ставаш навечер, а во останатиот период од годината наутро, пред нанесување на крем
Kerkata 13 godini ima izrazeno zatvoreni komedoni na celo I na obrazi, ima 13 godini. Poveke okolu ciklus I se pojavuvaat. Preporaka za tretman ? Planiram da ja vidi I dermatolog.
Девојки имам чуствителна кожа на лице склона на иритации , кога и да користам сериум и крем повеќе ме пецка и вцрвенува отколку што ми помага
Пробај со La roche cicaplast, мене таа ми е спасот. Навечер посебно ставам баш дебел слој и ми се регенерира.
Јас веќе една година наназад користам исклучиво корејски прозводи еве моја препорака Anua 7 Rice Ceramide Hydrating Barrier Serum и Purito Mighty Bamboo Panthenol Cream и секако СПФ јас сум задоволна од SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum. Сите производи можеш да ги нарачаш или купиш дирекно од coslovemetics или elloxy.
Јас го користам гелот за миење лице од истата линија, предобар е, најдобар од сите што сум ги пробала. Оваа линија дермопјур е најдобра за третирање и спречување на акни затоа што има активни состојки и за намалување на црвенило пост акни со во исто време не ја суши кожата. Ако веќе користиш азелаична киселина 20% најдобра на македонскиот пазар е на Биотрејд во комбинација со ниаџинамид.Препорачано од Дерманова.Ја користам јас веќе година и пол, помага но на почеток користи на два до три пати неделно па после почни секој ден.
Јас би внимавала со вакви пилинзи, можат да ја уништат бариерата. Ова БХА претпоставувам дека е Салицилна киселина? Ако ти треба Салицилна киселина би зела некој подобар серум со 2% сал.киселина на пример the ordinary, inkey list, nacomi . Ти треба само еден производ со сал.киселина во скинкер.