Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. cooll

cooll Популарен член

А што му фали на продуктов? Нема алкохол, нема парфеми, многу едноставен состав има. Сличен како еден прескап, не ми текнува брендот.

Witchy-style likes this.
  2. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Не дека му фали нешто, ако имаш едноставна рутина и го користиш умерено и со ваков производ би имала добар ефект. Ова ми делува на некој тонер, поентата ми е доволно е само еден активен производ а во тој случај би се одлучила за серум наместо тонер со БХА.Доколку користиш други активни производи, ова би било само чекор вишок во рутината што би можело да ти ја уништи кожната бариера. Мислам дека мислиш на Paula's choice.

Имав цистични акни, бев очајна па разговарав со дерматолог и гинеколог на тие теми за акутан и Спиронолактон. Е сега Спиронолактон се препишува ако имаш покачени андрогени хормони, не ако хормоните ти се во ред, и ако не пиеш доволно вода би можела да имаш проблеми со бубрезите. Разговарај со гинеколог или ендокринолог, провери хормони па види дали ќе ти одговора Спиронолактон. Многу луѓе што го користеле а имале покачени андрогени хормони не им помогнало, додека на други им помогнало. Не се препишува на секого и различно делува на секого.

eliesaab likes this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Некоја да го има ова , да сподели искуство ?
    IMG_6146.jpeg

4. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Конкретно го немам, но имам правено третман со него во козметички салон за чистење на лицето. Реално има разлика, се осеќа освежување на лицето. Не е болно воопшто, благи вибрации. Имаш чувство дека вистина ти излегла и таа нечистотија што не се вади со козметиката за чистење.

Според мене не е за честа употреба (истото и од студиото ми го рекоа). Не знам за што би го користела ако го купиш, освен за чистење на носот. Не мислам дека вреди да го купиш, така ќе ти стои. Тоа што сакаш, се постигнува и со само еден третман.

eli25 likes this.
  5. no name5

no name5 Популарен член

Може да постираш кој конкретно ?

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Screenshot_20260812-124346_Chrome.jpg

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

8. cooll

cooll Популарен член

Даа. На кослове.

Mumoftwo30 likes this.
  9. arwen93

arwen93 Популарен член

Има ли некој што ги користел производите на Biologique Recherche? Како сте задоволни посебно од лосионот?

10. sweet_angel

sweet_angel Истакнат член

Здраво, сакам да побарам совет конкретно за затворени комедони. Веќе година дена се борам ја мразам текстурата што ми се прикажува шминка кога ставам. Од третмани имам пробано и уште правам: класичен третман, хемиски пилинзи, дермапен, радиобран, од скинкер нема што немам пробано. Џабе фрлени пари искрено. Сигурна сум дека некое хормонче е криво за ова 20 години имам. Знам другарка одеше во “Дерма клиник”, беше задоволна. Ако некој знае да сподели како се движат таму со цените или било каков совет за мојов случај

11. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ако мислиш дека имаш проблем со некој хормон, најдобро е да си испиташ хормони прво.
    Џабе фрлаш пари по третмани и производи за лице. Особено на 20 години не ти требаат толку третмани кој ти рекол сето ова да го правиш.

12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Затворени комедони често знаат да се направат од несоодветна козметика - креми, тоници, чистачи. Oсобено маслените чистачи знаат да направат такви затворени комедони. Важно е какви состојки имаат затоа што потешките масла впарени со некои критични состојки, или состојки на кои си приметила дека кожата реагира, и те како може да ти направи инвазија на комедони. Проверувај го убаво составот, за да видиш дали има некоја состојка која би тригернала нешто такво. Не мора да значи дека хормони се во прашање.

13. Gioia

Gioia Популарен член

Јас пиев подолго време поради покачени андрогени хормони. Многу брзо ми делуваше без да ми направи некаков проблем. Бев на него неколку години и еве сега при прекинот, после подолго време повторно почнаа акните да ми се појавуваат! Затоа само консултација со доктор, на своја рака не е ок а и еве од искуство нема секогаш долготраен ефект.

14. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Третиноин во Грција каде да најдам? Прашав во две три аптеки, немаа. @koritsaki случајно да не знаеш?

15. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Можеби хормоните не ти се во ред, па ти се лачи повеќе себум и ти се полнат порите. Јас го имам овој проблем, и освен тоа што правам хормонални проверки и пијам лекови, гледам да не ставам тешки пудри и козметика на лице. Гледај се што ставаш да е некомедогено и темелно чисти ја шминката навечер.Еве конкретно за маслен чистач би ти го препорачала Uriage Hyseac Oil и подле обавезно со некој гел за чистење лице. Ставај салицилна 2% или азелаична 10% 2-3 пати неделно и користи лесна хидратантна крема без масла. Главно избегнувај козметика со масла, било каква, дали се пудри, течни бронзери, руменила и сл. И ставај потенки слоеви, оставај ја кожата да дише. И секако ако ни ова не помогне, земи упат и провери ги сите хормони

16. koritsaki

Оваа само е крема со третиноин , но оваа крема повеќе за против акни ја препорачуваат.

17. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Да не ја барам воопшто тогаш, за анти ејџ рутина сакав да ја вметнам и за флеки.

koritsaki likes this.
  18. koritsaki

Да да , порано имаше и такви креми сега ги повлекоа од продажба. Само рецепт од дерматолог прифаќаат па можат така да ти подготват.
    Инаку за во Мк , Марија гален фарм прават третиноин крема јас се имам допишувано со нив на инстаграм , но немам купено се уште.

Bella.alleB likes this.
  19. sweet_angel

sweet_angel Истакнат член

Дали некој знае колку пари чини преглед во “Дерма нова” кај доктор Верче? За проблеми со акни конкретно

20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Го немам ова од сликава, имам од Тему. Го користам повремено за чистење на носот и брадата. Задоволна сум.Немам нерви и време за да се поминувам со другите 2 опции :lol::tmi:
    Мое мислење не вреди да дадеш 3000.