А што му фали на продуктов? Нема алкохол, нема парфеми, многу едноставен состав има. Сличен како еден прескап, не ми текнува брендот.
Не дека му фали нешто, ако имаш едноставна рутина и го користиш умерено и со ваков производ би имала добар ефект. Ова ми делува на некој тонер, поентата ми е доволно е само еден активен производ а во тој случај би се одлучила за серум наместо тонер со БХА.Доколку користиш други активни производи, ова би било само чекор вишок во рутината што би можело да ти ја уништи кожната бариера. Мислам дека мислиш на Paula's choice. Имав цистични акни, бев очајна па разговарав со дерматолог и гинеколог на тие теми за акутан и Спиронолактон. Е сега Спиронолактон се препишува ако имаш покачени андрогени хормони, не ако хормоните ти се во ред, и ако не пиеш доволно вода би можела да имаш проблеми со бубрезите. Разговарај со гинеколог или ендокринолог, провери хормони па види дали ќе ти одговора Спиронолактон. Многу луѓе што го користеле а имале покачени андрогени хормони не им помогнало, додека на други им помогнало. Не се препишува на секого и различно делува на секого.
Конкретно го немам, но имам правено третман со него во козметички салон за чистење на лицето. Реално има разлика, се осеќа освежување на лицето. Не е болно воопшто, благи вибрации. Имаш чувство дека вистина ти излегла и таа нечистотија што не се вади со козметиката за чистење. Според мене не е за честа употреба (истото и од студиото ми го рекоа). Не знам за што би го користела ако го купиш, освен за чистење на носот. Не мислам дека вреди да го купиш, така ќе ти стои. Тоа што сакаш, се постигнува и со само еден третман.