Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. fatbeautiful

fatbeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    58
    Во последно врееме имам многу акни по лицето а и многу црнки во пределот на брадата и носот...забележувам и на челото..Е сега да ве прашам за третманите кај козметичар на колку месеци се оди повторни и дали навистина помагаат? :^)

2. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172

Мој совет пак да си посетиш дерматолог, ама овој пат не ја прекинувај терапијата, секако дека на почеток ке немаш резултати ама мораш да си упорна. не се зафркавај лице е тоа .

Појди види, и иди до крај ;)

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Јас многу акни имав, но почнав да користам клиндацин лосион против акни и лицето ми е чисто сега.Можете да си купите или во аптека или по супермаркети, има, 100 денари е.

4. the-girl99

the-girl99 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    И јас имам ист проблем како и ти! :( Но сепак моја препорака ти е да не ги стискаш бидејки може да ти останат "дупчиња".Јас користам еуцерин сапун за лице и акни и мн помага :rofl: Исто така една моја другарка користи гарниер крема за мрсна кожа но ја немам прашано од каде и е :| сепак можеш да појдеш до некоја аптека и таму ке ти препорачаат што да користиш :) :)

5. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Девојки, не користете Гарниер. Не знам зошто сите кај нас се залетуваат по колекцијава. Стварно не е добра колекцијата, имам неколку креми пробано. Тежок вид на акни сум немала, ама обавезно по нешто ќе ми искочи. Стакло не ми било лицето никогаш.
    Затоа ви препорачувам од мое искуство, не користете гарниер.

Веќе неколку години ја користам колекцијата на La Roche Posay за проблематична кожа е Effeclar. За жал кај нас ја нема. Најефтина е во Франција, нормално тамо се произведува. И искрено има многгууу разлика во цената од другите земји кај што се продава. Затоа и си купив од таму во залихи :)
    Ако имате некој во странство нека ви донесе...цената како што кажав е различна сегде...

6. JasminaS

JasminaS Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1

Здраво девојко дали ке мозеш да ми дадеш број од Саше на лп.поздрав!

На amour му/ѝ се допаѓа ова.
  7. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Дали некој ја има користено кремата и лосионот ЛЕПТЕН и дали има некакви резултати ? :)

8. svetlana977

svetlana977 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    12
    Девојки ве молам бројот од Саше која го има во ЛП да ми го прати.
    Благодарам

9. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    На која фирма ти е лосионот, Фитофарм или Леа? Јас лосионов го најдов за 194 ден. во аптека, а 215 во Тедико. :|

10. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Ме интересира дали некоја од вас има искуство со Витамин Е масло? Имам читано на интернет и добри и лоши работи за него, ко на пр. едни велат дека помага при лечење на лузни, други викаат дека ги прави лузните уште полошо да изгледаат. Мене ме интересира за лузни од акни пошто имам многу лузни на лицето па не знам дали да пробам или не... да не се влоши на крај работава. :(

11. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Го има неколку страни назад...

12. Katherinee

Katherinee Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пред една недела започнав да користам еден лосион и навистина е корисен и не е скап.
    Го има во аптеките лосион за лице од doctor`s 86 денари.

13. langida

langida Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    13
    еве ви го бројот на сасе-072 276 954 е незнам колку е ефикасна ама малце е скапа позз

14. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Имам многу блед тен и имам многу осетлива кожа. и ако ми излезе брумче(акна) веднаш на тоа место поцрвенувам и како на туфни сум. Бидејќи сега влегувам во пубетретот акни почнаа да ми излегуваат и многу се нервирам. Дај кажете некој сапун, крема, лосион било што, само да не е за возрасни, бидејќи имамм 12 год.ХЕЛППП!! :( :sweat:

15. tonicka

tonicka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    13
    За чисто лице прво треба да припазиш на исхраната,значи без чоколади,мајонез,чипсови и слично.Конзумирај салати,овошје и мнооогу вода.Знам дека звучи како излитена фраза но верувај дека ова многу помага.Јас иако имам 38 год.после изедена табла чоколадо утредента се будам со бубулици на лице.Навлаката за перница менувај ја барем еднаш неделно и не го малтретирај лицето со лосиони и сл.доволна ти е вода и беби сапун .

На fatbeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Галафарм е и многу ќе ти помогне.

17. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    А ќе може само да ми кажеш од каде го купи за 100 ден.? :) Однапред фала! :)

18. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Мене ми се исчисти многу лицево откако почнав да користам хлоракол лосион за акни и една ефтина кремичка од краставица 50-60ден беше ама преубава е,Danai се вика и ја земав од тинекс.Лицево ми е во одлична форма сега.

19. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Долго време ме мачат акните и одлучив да си ја купам кремата од Саше. Бројот го најдов тука само некој да ми каже од каде е човекот?

20. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    За тоа да конзумираш повеќе овошје незнам до каде е толку точно..Имам другарка што по целото лице има бубулици и секој ден јада овошје ама баш секое и не и се тргаат па затоа реков незнам дали е до толку точно тоа..Но,можеби тоа кај секој различно делува,од кај да знам :$