Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Денес бев на дерматолог и сега пак нова крема ми даде SONA и ми рече да се мачкам и од некоја витаминска PANTEXOL. Инаку го користев гелот NeoStrata ама ме чешеше и многу ми се лепеше. Па дали има некој искуство со некоја од овие две креми?

На Princess.Serena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    И мене ми ги дадоа истите креми но и јас ги немам уште кумено мислам за таа сона а пантексол редовно ја користам, инаку и мене ме интересираат искуства од сона кремата

3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Oф, и јас имам вакви, мака си мачам со овие незнам како да ги остранам, еднаш пробав да стиснам едно такво али многу боли и ги оставив. Bикате добро би било да го парам лицево,да ми се отворат порите, па да ги извадам некако, м? :^)

4. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    Јас секогаш лицето го чистам со тоник го имам порачено од авон и многу ми помага...

5. kerr.miranda

kerr.miranda Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Девојки, дали некој ја има користено оваа крема, Sattwa - крем со овошни киселини, имам некои флеки на лицето од акни па дали ке ми помогне... Искуства? :)
    еве опис за неа...

"24-часовна нега на кожата со нова формула. Фината комбинација од селектирани овошни киселини, масло од авокадо и глицерин во Sattwa кремот, освен што вршат благ пилинг, овозможуваат и длабински промени во квалитетот на кожата, што резултира со видливи манифестации во подобрувањето на тонусот (кожата се затега), хидратацијата (кожата станува мека, нежна и еластична), а тенот осветлува (кожата постепено ги губи дамките). Се стимулира продукцијата на млади клетки, со што се забавува процесот на создавање брчки."

Прикачени фајлови:

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас сакав да купувам ваква,ама аптекарката,ме премисли,ми рече дека овие од алкалоид биле потешки кремчиња,односно дека не биле прочистени доволно,и така јас купив од green line ама некако и тој не ми е баш баш....а и + баѓи скапи беа... :)

7. kerr.miranda

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6

Значи те предомислиле :) Ај можеби ќе даде некој позитивен коментар што ја пробал, се мислам помеѓу оваа и триакнел на авен(многу поскапа од sattwa) - која е исто така за обнова, за флеки итн...

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Тука некаде прочитав дека некој дерматолог го препорачува овој гел за миење на лице, па би сакала да прашам некој дали знае колку чини?

Прикачени фајлови:

• avene.jpg
      avene.jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      442
  9. kerr.miranda

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6

мислам дека е околку 900-1000 денари, а минатиот месец имаше акција на овој гел + триакнел крема за 1300 денари, не знам дали може да се најде уште во некои аптеки...

10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968

уу доста скап, ти благодарам. :)

11. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Верувале или не, откако престанав да јадам салама, многу почисто ми е лицето. Освен тоа само што пилинг користам (на Гарние) на секои 3 дена, ама тоа и порано користев, ама акните не престануваа да се појават. Сега ситуацијата е многу посмирена, останува само да се погрижам само за флеќите од акни, и ете... Сакам да потенцирам дека треба исто така да се внимава на исхраната. :!:

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Точно. Се е од исхраната. Ама ете ти си си открила дека ти е од саламата немора да значи дека на сите е од тоа, ама како да разбереме е работава. Ја да знам некако од што ми испагаат акни одма престанувам да го јадам тоа.

13. meche

meche Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Ви препорачувам да одите на дерматолог.И јас ги имав истите и тоа само на чело,потоа ми ги снема па лицето ми стана катастрофа и затоа не чекајте ( сепак се работи за лице).

14. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Па да да, тоа сакав да кажам. Мој совет е да се провери исхраната и да се провери колку е всушност здраво тоа. Пример, морковот содржи керотин, кое е многу добро за здравјето на кожата, косата, многу убава коса има сестра ми, пример, густа, сјајна, а не и прави ништо, а јас се мачам со масла, глупости, и сепак... ју гет мај појнт. :D

15. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Намалете со месо и млеко, помага! И без бел леб. Проверено и кај мене. :)

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.757
    За ова потпишувам. Цела зима јадев месен леб и лицето ми беше супер, сега се префрлив на купечкиов и ми се нафрли цело.
    Плус алергична сум малку на млеко, но деновиве морав да пијам и лицево ужас ми е. Ми се плаче од што сум никаква. Од утре морам да ги прекинам лебот и млекото зошто вака не бива. А во понеделник правец на дерматолог. :(

17. komentatorka

komentatorka Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    сто посто помага измешај 3 големи лажици мед со 1 мала лажица цимет нанеси на лицето остви цела ноќ нека стои и сабајле со топла вода измиј го лицето за 2,3 дена ке видисх ефект 100 посто позз

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Пред се е ген и различно е кај секој организам. Ама вода и добар сон, поточно доволен сон помагаат. После е исхраната па намален стрес и нормално чиста средина. И немојте многу да се лицкате со козметики, хемикалиите не се од помош. Што е можно повеќе лицето да е слободно без шминки и креми, да дише и да се регенерира

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Јас не јадам месо одамна, а љубител на млеко никогаш не сум била... Така да секој си е за себе и сам треба да открие што е „проблемот“.
    Но сепак мислам дека најголем фактор игра генот. Потоа исхраната...без многу шеќери и конзерванси и многу вода. Но ете јас јадам едноставна храна и сепак лицето ми се исфрла, иако веќе одамна не сум тинејџер.. не е многу ама сепак.
    Мене лично најмногу ми се исфрла од прљаво и од стрес. Стресот ми е најголем фактор за исфрлањето...

И да, премногу козметика не е убаво. Кожата си има бактерии кои и се потребни а ние со секакви препарати дури може и да предизвикаме контра ефект. Затоа коа ке најдете некоја крема или лосион што ви одговара, користете тоа. Не експериментирајте премногу. Лосион, крема, понекогаш маска...и доволно е. Ете и пудра за да би се прикријат недостатоците...

20. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Има ли некој искуство со Roaccutane капсулите од 10 мг???