Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Денес бев на дерматолог и сега пак нова крема ми даде SONA и ми рече да се мачкам и од некоја витаминска PANTEXOL. Инаку го користев гелот NeoStrata ама ме чешеше и многу ми се лепеше. Па дали има некој искуство со некоја од овие две креми?

На Princess.Serena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    И мене ми ги дадоа истите креми но и јас ги немам уште кумено мислам за таа сона а пантексол редовно ја користам, инаку и мене ме интересираат искуства од сона кремата

3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Oф, и јас имам вакви, мака си мачам со овие незнам како да ги остранам, еднаш пробав да стиснам едно такво али многу боли и ги оставив. Bикате добро би било да го парам лицево,да ми се отворат порите, па да ги извадам некако, м? :^)

4. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    Јас секогаш лицето го чистам со тоник го имам порачено од авон и многу ми помага...

5. kerr.miranda

kerr.miranda Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Девојки, дали некој ја има користено оваа крема, Sattwa - крем со овошни киселини, имам некои флеки на лицето од акни па дали ке ми помогне... Искуства? :)
    еве опис за неа...

"24-часовна нега на кожата со нова формула. Фината комбинација од селектирани овошни киселини, масло од авокадо и глицерин во Sattwa кремот, освен што вршат благ пилинг, овозможуваат и длабински промени во квалитетот на кожата, што резултира со видливи манифестации во подобрувањето на тонусот (кожата се затега), хидратацијата (кожата станува мека, нежна и еластична), а тенот осветлува (кожата постепено ги губи дамките). Се стимулира продукцијата на млади клетки, со што се забавува процесот на создавање брчки."

Прикачени фајлови:

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас сакав да купувам ваква,ама аптекарката,ме премисли,ми рече дека овие од алкалоид биле потешки кремчиња,односно дека не биле прочистени доволно,и така јас купив од green line ама некако и тој не ми е баш баш....а и + баѓи скапи беа... :)

7. kerr.miranda

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6

Значи те предомислиле :) Ај можеби ќе даде некој позитивен коментар што ја пробал, се мислам помеѓу оваа и триакнел на авен(многу поскапа од sattwa) - која е исто така за обнова, за флеки итн...

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Тука некаде прочитав дека некој дерматолог го препорачува овој гел за миење на лице, па би сакала да прашам некој дали знае колку чини?

Прикачени фајлови:

• avene.jpg
      avene.jpg
      Големина на фајлот:
      10,3 KB
      Прегледи:
      444
  9. kerr.miranda

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6

мислам дека е околку 900-1000 денари, а минатиот месец имаше акција на овој гел + триакнел крема за 1300 денари, не знам дали може да се најде уште во некои аптеки...

10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968

уу доста скап, ти благодарам. :)

11. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Верувале или не, откако престанав да јадам салама, многу почисто ми е лицето. Освен тоа само што пилинг користам (на Гарние) на секои 3 дена, ама тоа и порано користев, ама акните не престануваа да се појават. Сега ситуацијата е многу посмирена, останува само да се погрижам само за флеќите од акни, и ете... Сакам да потенцирам дека треба исто така да се внимава на исхраната. :!:

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Точно. Се е од исхраната. Ама ете ти си си открила дека ти е од саламата немора да значи дека на сите е од тоа, ама како да разбереме е работава. Ја да знам некако од што ми испагаат акни одма престанувам да го јадам тоа.

13. meche

meche Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Ви препорачувам да одите на дерматолог.И јас ги имав истите и тоа само на чело,потоа ми ги снема па лицето ми стана катастрофа и затоа не чекајте ( сепак се работи за лице).

14. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Па да да, тоа сакав да кажам. Мој совет е да се провери исхраната и да се провери колку е всушност здраво тоа. Пример, морковот содржи керотин, кое е многу добро за здравјето на кожата, косата, многу убава коса има сестра ми, пример, густа, сјајна, а не и прави ништо, а јас се мачам со масла, глупости, и сепак... ју гет мај појнт. :D

15. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Намалете со месо и млеко, помага! И без бел леб. Проверено и кај мене. :)

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.521
    Допаѓања:
    92.116
    За ова потпишувам. Цела зима јадев месен леб и лицето ми беше супер, сега се префрлив на купечкиов и ми се нафрли цело.
    Плус алергична сум малку на млеко, но деновиве морав да пијам и лицево ужас ми е. Ми се плаче од што сум никаква. Од утре морам да ги прекинам лебот и млекото зошто вака не бива. А во понеделник правец на дерматолог. :(

17. komentatorka

komentatorka Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    сто посто помага измешај 3 големи лажици мед со 1 мала лажица цимет нанеси на лицето остви цела ноќ нека стои и сабајле со топла вода измиј го лицето за 2,3 дена ке видисх ефект 100 посто позз

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Пред се е ген и различно е кај секој организам. Ама вода и добар сон, поточно доволен сон помагаат. После е исхраната па намален стрес и нормално чиста средина. И немојте многу да се лицкате со козметики, хемикалиите не се од помош. Што е можно повеќе лицето да е слободно без шминки и креми, да дише и да се регенерира

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Јас не јадам месо одамна, а љубител на млеко никогаш не сум била... Така да секој си е за себе и сам треба да открие што е „проблемот“.
    Но сепак мислам дека најголем фактор игра генот. Потоа исхраната...без многу шеќери и конзерванси и многу вода. Но ете јас јадам едноставна храна и сепак лицето ми се исфрла, иако веќе одамна не сум тинејџер.. не е многу ама сепак.
    Мене лично најмногу ми се исфрла од прљаво и од стрес. Стресот ми е најголем фактор за исфрлањето...

И да, премногу козметика не е убаво. Кожата си има бактерии кои и се потребни а ние со секакви препарати дури може и да предизвикаме контра ефект. Затоа коа ке најдете некоја крема или лосион што ви одговара, користете тоа. Не експериментирајте премногу. Лосион, крема, понекогаш маска...и доволно е. Ете и пудра за да би се прикријат недостатоците...

20. tami-mk

tami-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Има ли некој искуство со Roaccutane капсулите од 10 мг???