Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

Од каде ја купуваш оваа колекција ? Кај нас за жал ја нема , мене ми донесоа од Канада еден гел, дел од оваа колекција но ми се потроши и сега незнам каде да барам.Дали ја има во Грција или Бугарија ? :?:

2. marice123

marice123 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    не знам дали ја има во грција или бугарија... мене ми ја пратија од австралија.не знам како да дознаеме каде може да ја купиме.

3. katyimpossible

katyimpossible Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    Девојки ми треба помош. Имам 14 години. Негде од 11 години почнаа да ми излегуваат бубулици. Порано имав по некоја, потоа имав многу на челото. Оваа година почнаа да ми излегуваат на образите,брадата, над горната уста и на грбот. Ја изгубив дури самодовербата. Значи имам бубулици,црнкии после бубулиците како да ми остануваат белези, а и на челото имам како дупчиња.
    Страшно изгледа. Што се немам користено. Хлоракол,Клиндомецин,Јанг дерм,Еуцерин некои маски... Сега одам на чистење со азот, ама незнам не гледам некаков ефект. :( :(
    Стварно незнам што да правам, ако можете дајде ми некаков совет, што ви помогнало вам, или на некоја ваша пријателка? И да напоменам, имам масна кожа.
    Би ви била многу благодарна ако ми дадете некое советче! :)
    Поздрав :hai:

4. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    Јас имав слична ситуација, сега ми е подобро, ми останаа дупчина од флеките :( ... се и сешто имав користено и од шо ми се смачи остајв се... и еве 3 месеци одбегнувам да клавам скапи кремој,лосиони,пилинзи и има ефект...сепак зависи до кожата.
    Се мијам со сапун против акни од докторс... денски клавам лала, а навечер од деба со витамин Ц (ноќен крем е со овошни киселини) и во една недела прам 2-3пати маска од зелена глина, ја има во аптеките... околу 180денари е (ама еве 3 месеци ми е купена и уште имам и мноооооооогу ефикасна за чистење на лицето)
    да напоменам дека и ја користев предходно здравје кремата (плаво пакованње) задоволна бев, ама дека немам сега акни и престанав да ја користам... сепак и лала ги суши,а вооедно и ги избелува флеките.... се надевам дека помогнав до негде :)

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Прочитав тука некаде за тоник за лице од магдонос.Се вари магдонос во вода, и потоа со водата се мачкаш навечер и насабајле.
    Е сеа, ако има некоја што ставала вака, да ми каже дали се мие после лицето откако ќе ставиш или си спиеш така?
    Во принцип се што ставам на лице, освен крема-мијам, па ме интересира дали и ова се измива или само се премачкува така... :?:

6. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    а за што е тој тоник?

7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    За намалување на црвенилото, изедначување на тенот...

8. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    мхм... јас го имам користено кремот од магдонос, од докторс, многу ми помогна ;)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    каде можам да ја најдам кремава?? која цена е?? и кажете ми за колку време се гледа резултатот? позз ви благодарам

10. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    кремата ја има во сите аптеки (ако прашуваш за таа од магдонос,од докторс) и е околу 80 ден...и јас ја користев месец дена и имаше ефект,сепак зависи колку ти се длабоки флеките....

11. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Ќе земеш од аптека, од маркет, секаде има, зелена глина за орална, и за надворешна употреба.
    Земи на Виталија, моја препорака.
    Ќе ги употребуваш онака како што пишува во упатството, точно е опишано се како треба.
    Таа за орална, нормално, се пие, наутро на гладно, првите 2 недели оставаш глината да се таложи, и ја пиеш само водата над талогот, а третата недела размешуваш и ја пиеш целата смеса.
    Ова може да го пие секој, многу е здраво за детоксификација на целиот организам, не мора некакви проблеми да се има. Пожелно е двапати годишно да се прави детоксификација, за тие што немаат проблеми.
    И никако во допир со метал глината, си пишува на неа, со пластична или дрвена лажица ќе мешаш.
    Таа за надворешна како маска ќе ја нанесуваш, додека не се исуши на лицето.
    Како и да е се си пишува на нив.
    Тебе првенствено ти треба внатрешно чистење на организмот, штом кремите и останата козметика не делуваат.
    За 2 недели ќе видиш подобрување, за месец дена, мислам ќе немаш веќе големи проблеми.
    Ако откако ќе ги земеш нешто не ти е јасно, пиши ми слободно лп.

12. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0

Јас го користам маслото од невен и мн ми е погодено. Си го мијам лицето прво со сапунот asso derm па потоа си се мачкам со маслото од невен убаво да ми впие па после редам Здраве крем и можам да кажам дека ова комбинација најмногу ми помага ( и јас имам акни и флеки од акни ) ама Здраве кремата јас ја користам оваа ова најуба ми е. Ја користев и Здраве Лека Формула со цинк оксид таа полесно се размачкува ама не ми беше воопшто убава. поздрав[/quote]

Каде можам да ја најдам оваа крема здраве? За колку време се гледа резултат?? А дали помага и за флеки од акни? И уште едно прашање, кога наеднаш ти излезат многу акни од неа за колку време се повлечат?? Позз ви благодарам

А дале и погодна за секаков вид на кожа?? Зборувам за оваа од магдонос??

13. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Здраво

Јас имам мал преблем со лицето,сум била и на козметичар ама уште бетер ми го направија.Ми рекоа дека имам себореа односно во Т зоната мие некоагаш мрсно некогаш суво,сум пробала многу креми,лосиони ама никако да ми се погоди.На челото имам као ситни брунциња,како да мие запушено во Т зоната го осекам,хаос невиден.Дали некогаш ке ми биде лицево мазно како на другите,немам проблем со мозолчиња,поминав пубертет без некои посебни поблеми ама еве ова многу ме вознемирува.Ве молам за помош.. :(

14. katyimpossible

katyimpossible Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5

Ти благодарам многу. И само да те прашам, ако знаеш колку чинат? А и, ќе пишам овде дали има подобрување... Благодарам многу, поздрав:))

15. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    По околу 150 денари, а тоа е цела доза имаш за некаде месец отприлика, ама немој да пропушташ ни ден од таа што се пие, од другата 2-3 пати неделно како маска за лице. После тоа се прави пауза од некое време, си пишува и тоа колку пауза, па ќе почнеш пак.
    На природна база е, и многу е здраво и корисно.
    Поздрав, и сигурна сум дека ќе имаш резултати.

16. Crnokrak

Crnokrak Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Каде можам да ја најдам оваа крема здраве? За колку време се гледа резултат?? А дали помага и за флеки од акни? И уште едно прашање, кога наеднаш ти излезат многу акни од неа за колку време се повлечат?? Позз ви благодарам

А дале и погодна за секаков вид на кожа?? Зборувам за оваа од магдонос??[/quote]

Јас таа Здраве ја купив со Супер Тинекс.( 52 ден :D ) И на вечер пред да си легнам се мачкам од невенот па од здраве и после кај шо имам акна си редам пак и да стои и си легвам... и сабајле кога ќе станам намалени се.... и така ќе си пробаш неколку дена и ќе видиш резултат. А за флеки немам видено резултат дека помага.... Таа од магдонос незнам не ја имам користено јас позз

17. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    девојки дај помагајте очајна сум веке,,лицето ми се исфрла со акни и на некои места имам кафеави дамки неможам да излезам без пудра никако,а кожата ми е многу сува..се мислам за кремата здраве ама ме фака страв премногу експериментирам со лицето незнам веке што не пробав..ве молам за совет

18. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Кремата Здраве ти ги исчисти акните?...Колкувреме ја користеше и дали да користам нешто друго покрај неа..Инаку во пубертет сум... ;)

Ако може да ми кажеш како се вика..Да знам што да побарам... :D

19. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    кремата здравје ми ги исчисти акните (не ми го напрај стакло лицето,но сепак бев мнооогу задоволна за разлика од другите креми)...за месец дена имав резултати... тогаш користев и лосион хлорамфеникол и сапун од докторс против акни...

а кремата од магдонос...т.е нема име појди во аптека или по маркетиве и прашај крем од докторс, од магдонос.......

еве и прилика да нагласам оти заборајв во предходниот пост... забележав голема позитивна промена на лицето откако го откажав кафето (едно две кафина неделно...а порано пијав по 3 во ден)

20. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    а таа крема деба со витамин ц за каква кожа е? мојата е сува и многу осетлива...