Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. rozy

rozy Истакнат член

и јас имам мрсна кожа но со тоникот од CLEAN AND CLEAR многу ми се чисти барем не светам како лас вегас после многу време...

2. kuklicka

kuklicka Истакнат член

мислам дека одговара за секој тип на кожа... има дневен и ноќен крем... јас ноќниот го користам (никако со него на сончева светлина) и иди како маска да клавам, мн е хранлива,со овошни киселини :)

3. makedonista

makedonista Активен член

за колку време се гледаат резултати? а тој од лала може ли да се користи и како подлога за шминка??

и уште едно прашање те молам сапунот од докторс за акни дали одговора за сува кожа да не ми ја исуши многу? ти благодарам многу

4. love.summer

love.summer Истакнат член

А од тие сапуните од докторс има ли некој што е за црнки?

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Дали ја има здраве кремата во зегин?
    Пред спиење си ставате само така? :D (прашањево :D )

6. Saya

Saya Популарен член

Да, пред спиење, зошто е прилично бела и густа, не се впива како обичните. :) А за во Зегин не знам дали ја има, јас од маркет ја купив.

7. She

She Истакнат член

Јас од Зегин ја земав, би требало таму да ја има. Иначе ја ставам барем 30мин. пред спиење затоа што е многу мрсна и тешко се впива, па повеќето ми останува на перница. А и немора баш навечер пред спиење, ако знам дека сум дома во наредните 2-3 часа обавезно си ставам.

8. Chivas

Chivas Истакнат член

Ја има секаде , дури и во маалски продавничиња,во маркети,во Зегин , во парфимерии некои..
    Но :!: гледај убаво да ја купиш таа на која што пишува само цинк оксид, затоа што има 2-3 врсти мислам а не се исти .
    И како што кажа She, оваа е бела и доста густа, не се мие со вода , ниту гел, само со дискети или памук ќе ја бришиш , а за пред спијање не би ти ја препорачала да ја ставаш затоа што цела ќе ти остане на перница нема да се види ништо од ефектот.Јас ја ставам кога сум дома 2-3 часа некогаш и 4 и после ја бришам со памукче, ставам облоги од камилица да постојат 10тина мин. и легнувам .... |-) :)

9. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Фала kuklicka .... ;)

10. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Лала може како подлога јас го користам само зависи каква пудра користиш па пробај и ќе видиш дали ти одговара :)

11. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Имам чисто лице ама еве неколку дена на челото ми се појавија ситни поткожни бубулички и кога го допирам како рапаво ми е.Личи како алергија,од што може да е :?: :@

12. lepotafemina

lepotafemina Активен член

Па јас имам мозолчиња и користам Нивеа крема, но повторно не помага.Но твоето е друго.Ќе ти помине.Најпаметно е да си земеш некоја крема.Колку години имаш?

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Леле мене тоа честп ми се дешава. Прави деновиве почесто пилинг и чисти го со лосион, а после хидратантна крема. За 2-3 дена мене ми ги снемува :) Нз кај тебе од што е, али мене мислам дека ми е од шминката.

tinkerbelll likes this.
  14. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Исто и мене!!!!! И тоа сега моментално. Но мислам дека знам од што ми е . Бев на фри шопот и сакав да си земам пудра на лореал и ставив 2-3 различни од оние кои беа изложени за проба. Многу се нервирам што не погледнав дали рокот им е истечен

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Јас па си ставив бела крпа на перница :D
    Мада добро, може и тоа...2-3 часа и после тоа со памук бришење.

16. meche

meche Активен член

Ми се има појавено црвени акни по лицето-без гној,ве молам за совет како да ги отстранам

17. principesa

principesa Истакнат член

Женски....не знаев каде да пишам, па ај тука....денес ми донесоа маски за лице од авон планет спа со лотосов цвет и кал од мртво море, од оние 159 денари. Ги поралав минатиот месец, ама во меѓувреме бев на лекар за лицето и ми дадоа што да користам и ми рекоа ништо друго да не ставам и сега немам што да им правам на маските. не се користени, значи денес ми ги донесоа. Ве молам ако сака некоја да ги земе, макар и за помала цена, само да не ги чувам за џабе дома да ми стојат. Ве молам пишете во лп!!!

18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Жената кај која одам на депилација ми препорача природно лекче за лице..
    И тоа ефикасно е! Пред месец ипол кога бев да ме мазни, лицето и беше полошо од на пубертетлија а сега и е чисто, мазно и меко! Се изненадив дури, немаше никакви траги од бубулици, флеки или црнки.
    Се цеди пола лимон и се става мало лажиче бадемово масло. Со тоа се мачка три пати на ден, таман има за два дена!
    јас смесата ја ставам во оние малецкине од алва :rofl:
    Прво се мие лицето со топла накај жешка вода, нели да се отворат пори и се останато, потоа се мачка лицето со смесата.. Може и вратот. Всушност може кој дел од телото сакате затоа што ем чистело ем и дава на кожата мекост.

Јас веќе три-четри дена се мачкам и малку ми е помеко лицето а за чистење си се чисти полека полека.

19. ribce27

ribce27 Истакнат член

Многу помага и маслото од невен, го има во аптеките на самото кутивче, пишува дека е за секакви кожни проблеми, па дури и за акни.На памук ставете неколку капки и исчистете го лицето, после тоа не го миете.

20. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

А дали од кога ке го намачкаш лицето со тоа по извесно време треба да го измиеш или така да стои цел ден?