Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    566
    ^ ми се случи и то два пати...еднаш на поголема површина,и после една година ко пробав пак само на едно место пак ми се напрај.не чини за чуствителна кожа оти содржи алкохол и многу ја суши кожата.

2. 1-loveyou-1

1-loveyou-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    И јас имам проблем со акните. Цело време го миев лицето со обична вода но немаше никаков резулат, продолжија уште да излегуваат.
    Ноо после некое време купив Dove сапун и лосион за лице од Orifflame, ми помогнаа премногу. Кога излегував ги криев со коректор од Орифлејм. Со коректор се правев и навечер ги сушеше акните.
    Пробај вака, користи и хидратантен крем, верувам дека ќе имаш резултати :)

3. viki.lara

viki.lara Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Kazuvajte go brojot na Sase za masta.....Vi se molam....Pomagajte!!!!!!!!

4. lejlamkd

lejlamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Поздрав , знае ли некој каде да ја набавам кремава низ Скопје - La Roche Effaclar K , фанцуска крема и била некаде околу 1000 и нешто денари ... и ако некој го има користено нека пиши дали е задоволен или не ..

5. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    E што е толку штетен,јас го користам со години еднаш до двапати,ништо до сега не ми се случило,скраја да е :^)

6. PParaskeva

PParaskeva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    260
    Не сакам да коментирам околу това пошто одма ке се јават све знајучи што ке почнат да кажуват дека и воздухот је штетен ако го предишеш................ колку је штетен хлоранфениколот можеш да прелисташ наназат............. или да прогуглаш
    Штетните ефекти кој се неизбежни и сигурно ги има................. немора да се видливи.

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Jас да си кажам.
    Mама моја ретко да става нешто на лице.
    Значи ретко крема нивеа и тоа е.
    A има преубаво лице пречисто ,нежно, преубаво :)
    A јас и креми и се а она пак почисто лице од мене. :)

Eте тоа. Tака да понекогаш не треба и премногу да се стават креми и слично на лице.

Само чисто и вода. Nека дишее. Pоз

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Мислам дека е подобро само со вода да се мие лицето, евентуално некоја крема за лице и тоа е тоа.Според мене, нема потреба да се нанесуваат секакви креми, може и од тоа да има некакви промени на самото лице.Самото си се регенерира, заради тоа нема потреба да се малтретира истото.Сега улога тука играат исхраната и водата, која треба да се внесува во големи количини.Козметиката е убава, но, колку што може да биде убава толку може да биде и штетна.

9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Горде, кога ќе му се накркачат акни на човек, се сака да испроба, никој нема да остави така да му поминат сами. А и од малку пудра да се прикријат нема никаква штета, само помалку згрозени погледи :lol: А ако се работи за чисто лице се согласувам, доволно е само вода и некоја крема зависно од кожата дали е мрсна, сува... :)

10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Да, во ред за акни, за кои нели треба посебен третман, но, мислев за тоа дека и со нанесување на секакви креми и уште некакви средства за прочистување на истото, константо малтретирање на лицето, пак и тоа до некаде влијае за да наштети на лицето.На самото лице му е потребно одмор, да дише, значи потребни му се такви периоди, за самото по себе да се прочистува, а дополнително ќе биде доколку тоа се прочистува, секако онолку колку што е потребно, а да биде сосем доволно.

11. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    А дали е можно да се појават акни на лцието од премногу чоколадо ??

Ја имам проблем само долу кај брада , ми е црвено со флеки некад и слично, ама периодов се изнајадов чоколади и ко полошо да ми стана :(
    Имаа врска некаква ? :|

И да превземам нешто или да оставам онака само?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Да, за жал.
    Лично мене не ми се прават акни на таков начин, ама ете мајка ми е жив сведок - кога и да претера со чоколадите, акните се тука.
    Ќе си се контролираш и нема да претеруваш со јадењето чоколатца, ќе ти се среди лицето. Всушност, и сама ќе забележиш, а додека да се стабилизира барем не ги чепкај и користи си ги препаратите (ако користиш нешто за акните) кои вообичаено си ги имаш.

13. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Искрено решив да не користам ништо освен сабајле со цеден лимон да си го поминам лицето еднаш, али незнам некако, мн ме пече и ми се вцрвенува од тоа и одма го мијам со вода само и ставам крема .

Ке гледам само со вода и крема за лице, да го одморам . :|

14. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Јас од некоја конкретна храна не се исфрлав но пред да добијам лицево лом ми се правеше, еден куп ситни бубулички имав кај брадата, во делот кај слепоочниците и по челото, ми излегуваа недела дена пред да добијам, и по 2 недели им требаше да ми поминат, па во 90% од времето бев исфрлена. Башка што и Октомври-Ноември негде ми полуде кожата, па бев како пубертетлика, целата лом.
    Пребарав све што постои, дадов доста пари за вакви или онакви производи, за да и после нив да немам некои позначајни подобрувања.
    На крај ми пукна филмот, и роварев по нетов, најдов една статија од некој си таму познат амерички дерматолог, кој имаше напишано како демек хигиената е најбитна во борбата со гадниве бубулици, секојдневно миење со сапун или гел, и крема која е соодветна за типот на кожа. Најчест причинител на акните и митесерите била нечистотијата која во текот на денот се лепи на кожата, па доколку таа не се отстранува, навлегува во порите и после некое време се појавувале акните и митесерите.
    Покрај тоа исто и превише мрсна храна, мајонези, јајца и некои млечни производи може да предизвикаат појава на акни.

Е сега, јас со акните се борам така што секоја вечер го мијам лицето со млака вода и сапун, веќе 4-5 месеци користам на Нивеа(зелен чај и краставица), а после тоа едно време користев Павлодерм, па оригиналната Павловичева, меѓутоа најдобра хидратација и најдобри резултати осетив од бадемово масло и Здраве. Откако ќе до измијам лицето го оставам така влажно некое време, 10тина минутки, после со чиста крпа го бришам и нанесувам слој од бадемово масло па врз него мачкам од Здравето.
    Морам да кажам и дека последниве неколку месеци и пред менструација многу помалку се исфрлам отколку претходно, тенот ми е доста врамнотежен, немам црвенила, ниту лишаи кои претходно знаеа да ми се направат кога ќе ми дехидрира кожата.
    Такоџе 2 неделно и пилингот на Лилит со шеќер и то је то.

Муабетот ми беше не се прејадувај со чоколадите, и одржувај ја хигиената на кожата, потхранувај ја, и мора да има резултати.

Напишав цел реферат, ама тоа е, ваљда ќе помогнам.

На WildCherry и DeMelo им се допаѓа ова.
  15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ Јас си имав кристал лице ,додека не дојдов во Скопје-нечистотијата си го направи своето.Лицето и ден денес не ми е скроз исчистено.Кога се враќам од некаде одма ја бришам пудрата ама џабе е.
    Сега купив и јас здраве па ќе пробам само со него.
    Лицето секогаш го одржувам,пилинг,тоник,крема-сите од нивеа за млади за комбинирана кожа.Маски си тавам природни,ама џабе :@
    Не ми е којзнае колку,ама пак ме нервира сакам да ми се врати чисто како што ми беше ;(

16. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    девојки еве и од мене мислење, долго време експериментирав со лицето бев катастрофа уште што не користев, веке, еве веке пола месец користам само масло од невен и здраве кремата..значи насабајле се мијам со ладна вода бидејки е добра за циркулацијата и потоа кога сум цел ден дома се мачкам со маслото од невен само и на акните само ставам здраве крема, иистото и навечер се мијам ставам масло од невен чекам да се упие и потоа здраве, и одморете го лицето од шминка или пак кога сте дома оставете го да дише. пробајте нема да зажалите, маслото од невен е природно и лекува секаква кожна болест исто и кремчето здраве. позз се надевам ке помогнам

17. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    јас ке ви кажам една маска за лице која ги остранува маснотиите се препорачува еднач неделно
    Промешајте една матена белка со неколку капки лимон кој ги отстранува маснотиите од кожата. Нанесете ја маската на лицето и по 15 минути измијте ја со топла вода.

18. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Јас имав катастрофа лице! Дури сега успеав некако да го доведам до некој ред! Она што го правам јас е:
    -пијам многу вода
    -салата еднаш дневно, и барем 1 врста овошје на ден
    -слатки јадам многу ретко, млеко не пијам (само јогурт)
    -лицето го мијам два пати дневно со блага пена
    -користам павловичева
    -еднаш во неделата правам маска од мед на лицето, или зелена глина
    -не се гледам многу во огледало

Јас вака си ја намалив катастрофата да речиме за 60%

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Каква врска има гледањето во огледало со акните на лицето и слично? :^)

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    ^^ Ваљда кога се гледа и текнува да стисне.
    Си го копачи лицето и после си прави поголеми проблеми.
    Стандард проблем. И црнка да види човек, одма со два прста да стисне :D :D

На CrazyStupidLove и MacaLove им се допаѓа ова.