^ ми се случи и то два пати...еднаш на поголема површина,и после една година ко пробав пак само на едно место пак ми се напрај.не чини за чуствителна кожа оти содржи алкохол и многу ја суши кожата.
И јас имам проблем со акните. Цело време го миев лицето со обична вода но немаше никаков резулат, продолжија уште да излегуваат. Ноо после некое време купив Dove сапун и лосион за лице од Orifflame, ми помогнаа премногу. Кога излегував ги криев со коректор од Орифлејм. Со коректор се правев и навечер ги сушеше акните. Пробај вака, користи и хидратантен крем, верувам дека ќе имаш резултати
Поздрав , знае ли некој каде да ја набавам кремава низ Скопје - La Roche Effaclar K , фанцуска крема и била некаде околу 1000 и нешто денари ... и ако некој го има користено нека пиши дали е задоволен или не ..
E што е толку штетен,јас го користам со години еднаш до двапати,ништо до сега не ми се случило,скраја да е
Не сакам да коментирам околу това пошто одма ке се јават све знајучи што ке почнат да кажуват дека и воздухот је штетен ако го предишеш................ колку је штетен хлоранфениколот можеш да прелисташ наназат............. или да прогуглаш Штетните ефекти кој се неизбежни и сигурно ги има................. немора да се видливи.
Jас да си кажам. Mама моја ретко да става нешто на лице. Значи ретко крема нивеа и тоа е. A има преубаво лице пречисто ,нежно, преубаво A јас и креми и се а она пак почисто лице од мене. Eте тоа. Tака да понекогаш не треба и премногу да се стават креми и слично на лице. Само чисто и вода. Nека дишее. Pоз
Мислам дека е подобро само со вода да се мие лицето, евентуално некоја крема за лице и тоа е тоа.Според мене, нема потреба да се нанесуваат секакви креми, може и од тоа да има некакви промени на самото лице.Самото си се регенерира, заради тоа нема потреба да се малтретира истото.Сега улога тука играат исхраната и водата, која треба да се внесува во големи количини.Козметиката е убава, но, колку што може да биде убава толку може да биде и штетна.
Горде, кога ќе му се накркачат акни на човек, се сака да испроба, никој нема да остави така да му поминат сами. А и од малку пудра да се прикријат нема никаква штета, само помалку згрозени погледи А ако се работи за чисто лице се согласувам, доволно е само вода и некоја крема зависно од кожата дали е мрсна, сува...
Да, во ред за акни, за кои нели треба посебен третман, но, мислев за тоа дека и со нанесување на секакви креми и уште некакви средства за прочистување на истото, константо малтретирање на лицето, пак и тоа до некаде влијае за да наштети на лицето.На самото лице му е потребно одмор, да дише, значи потребни му се такви периоди, за самото по себе да се прочистува, а дополнително ќе биде доколку тоа се прочистува, секако онолку колку што е потребно, а да биде сосем доволно.
А дали е можно да се појават акни на лцието од премногу чоколадо ?? Ја имам проблем само долу кај брада , ми е црвено со флеки некад и слично, ама периодов се изнајадов чоколади и ко полошо да ми стана Имаа врска некаква ? И да превземам нешто или да оставам онака само?
^ Да, за жал. Лично мене не ми се прават акни на таков начин, ама ете мајка ми е жив сведок - кога и да претера со чоколадите, акните се тука. Ќе си се контролираш и нема да претеруваш со јадењето чоколатца, ќе ти се среди лицето. Всушност, и сама ќе забележиш, а додека да се стабилизира барем не ги чепкај и користи си ги препаратите (ако користиш нешто за акните) кои вообичаено си ги имаш.
Искрено решив да не користам ништо освен сабајле со цеден лимон да си го поминам лицето еднаш, али незнам некако, мн ме пече и ми се вцрвенува од тоа и одма го мијам со вода само и ставам крема . Ке гледам само со вода и крема за лице, да го одморам .
Јас од некоја конкретна храна не се исфрлав но пред да добијам лицево лом ми се правеше, еден куп ситни бубулички имав кај брадата, во делот кај слепоочниците и по челото, ми излегуваа недела дена пред да добијам, и по 2 недели им требаше да ми поминат, па во 90% од времето бев исфрлена. Башка што и Октомври-Ноември негде ми полуде кожата, па бев како пубертетлика, целата лом. Пребарав све што постои, дадов доста пари за вакви или онакви производи, за да и после нив да немам некои позначајни подобрувања. На крај ми пукна филмот, и роварев по нетов, најдов една статија од некој си таму познат амерички дерматолог, кој имаше напишано како демек хигиената е најбитна во борбата со гадниве бубулици, секојдневно миење со сапун или гел, и крема која е соодветна за типот на кожа. Најчест причинител на акните и митесерите била нечистотијата која во текот на денот се лепи на кожата, па доколку таа не се отстранува, навлегува во порите и после некое време се појавувале акните и митесерите. Покрај тоа исто и превише мрсна храна, мајонези, јајца и некои млечни производи може да предизвикаат појава на акни. Е сега, јас со акните се борам така што секоја вечер го мијам лицето со млака вода и сапун, веќе 4-5 месеци користам на Нивеа(зелен чај и краставица), а после тоа едно време користев Павлодерм, па оригиналната Павловичева, меѓутоа најдобра хидратација и најдобри резултати осетив од бадемово масло и Здраве. Откако ќе до измијам лицето го оставам така влажно некое време, 10тина минутки, после со чиста крпа го бришам и нанесувам слој од бадемово масло па врз него мачкам од Здравето. Морам да кажам и дека последниве неколку месеци и пред менструација многу помалку се исфрлам отколку претходно, тенот ми е доста врамнотежен, немам црвенила, ниту лишаи кои претходно знаеа да ми се направат кога ќе ми дехидрира кожата. Такоџе 2 неделно и пилингот на Лилит со шеќер и то је то. Муабетот ми беше не се прејадувај со чоколадите, и одржувај ја хигиената на кожата, потхранувај ја, и мора да има резултати. Напишав цел реферат, ама тоа е, ваљда ќе помогнам.
^ Јас си имав кристал лице ,додека не дојдов во Скопје-нечистотијата си го направи своето.Лицето и ден денес не ми е скроз исчистено.Кога се враќам од некаде одма ја бришам пудрата ама џабе е. Сега купив и јас здраве па ќе пробам само со него. Лицето секогаш го одржувам,пилинг,тоник,крема-сите од нивеа за млади за комбинирана кожа.Маски си тавам природни,ама џабе Не ми е којзнае колку,ама пак ме нервира сакам да ми се врати чисто како што ми беше
девојки еве и од мене мислење, долго време експериментирав со лицето бев катастрофа уште што не користев, веке, еве веке пола месец користам само масло од невен и здраве кремата..значи насабајле се мијам со ладна вода бидејки е добра за циркулацијата и потоа кога сум цел ден дома се мачкам со маслото од невен само и на акните само ставам здраве крема, иистото и навечер се мијам ставам масло од невен чекам да се упие и потоа здраве, и одморете го лицето од шминка или пак кога сте дома оставете го да дише. пробајте нема да зажалите, маслото од невен е природно и лекува секаква кожна болест исто и кремчето здраве. позз се надевам ке помогнам
јас ке ви кажам една маска за лице која ги остранува маснотиите се препорачува еднач неделно Промешајте една матена белка со неколку капки лимон кој ги отстранува маснотиите од кожата. Нанесете ја маската на лицето и по 15 минути измијте ја со топла вода.
Јас имав катастрофа лице! Дури сега успеав некако да го доведам до некој ред! Она што го правам јас е: -пијам многу вода -салата еднаш дневно, и барем 1 врста овошје на ден -слатки јадам многу ретко, млеко не пијам (само јогурт) -лицето го мијам два пати дневно со блага пена -користам павловичева -еднаш во неделата правам маска од мед на лицето, или зелена глина -не се гледам многу во огледало Јас вака си ја намалив катастрофата да речиме за 60%
^^ Ваљда кога се гледа и текнува да стисне. Си го копачи лицето и после си прави поголеми проблеми. Стандард проблем. И црнка да види човек, одма со два прста да стисне