Ја имам користено и оваа вода и за пиење и за мачкање наместо лосион за лице. Позната е од Антички времиња, кога Александар јадел од сребрена чинија. Среброто како благороден материјал ги уништува сите бактерии и сите кои јаделе и пиеле од такви садови биле здрави. Искрено, мене не ми помогна нешто претерано со акните, ама е многу здрава за пиење (си има упатство). Наместо да купувате, може сами да ја правите, ако имате сребро кое не го носите, ставете го во определена количина вода, така да постои малку, и добивате сребрена вода. (подетално барајте на интернет). Така јас сама си правев сребрена вода.
значи неможе да не помага од проста причина што е антисептик под difolt бактерии уништува..а на своја рака правење сребрена вода НЕ.Не за друго него лабораторија е лабораторија..затоа и може не ти дејствувало.кој сака нека проба нема да зажали напротив природно 100%
А шо је толку тешко да се стави сребрено парче накит или нешо друго сребрено во дестилирана вода па това да морало да било во лабараторија .......................... малко ми је глупаво кога за ваква работа некој ке рече вакво нешто лабараторија си је лабараторија Све што ти требе је сребро со подобра чистота................... било које прстенче од рубин кармин ке заврши работа Иначе това ти је само појако јонизирана вода................ и далеку од това дека је лек за све и големи се шансите да станете штрумфови ако ја пијете уствари ШТРУМФЕТИ Ова се нус појави од пиење сребрена ( Колоидна) вода In August 1999, the U.S. Food and Drug Administration (FDA) banned colloidal silver sellers from claiming any therapeutic or preventive value for the product. Colloidal silver has now officially been banned throughout the European Union! It can no longer be legally sold in any health food store or by any internet vendor in the EU as a nutritional supplement. Што несмеје да се продава во нормални држави ....................... во нашата држава може, сите тије фирми што продаваа штени козметики и лекови сега се на балканот................ и некој бивши советски републики африка јужна америка све се сега по скапан компир државички. Не било баш како што викаш FDA laboratory studies 1998/1999 have found that the amount of silver in some product samples has varied from 1.2% to 124% of the amount listed on the product labels. The amount of silver required to produce argyria is unknown. However, the FDA has concluded that the risk of using silver products exceeds any unsubstantiated benefit [3]. So far, eleven cases of argyria related to silver products have been reported: A 26-year-old man who had sold and used colloidal silver , developed blue/gray discoloration of his fingernails accompanied by a very high blood level of silver [4]. A married couple who had three years of daily consumption of a drink prepared by administering an electrolytic charge to a bowl of water that contained a silver bar [5]. Another couple had been taking a silver-containing "dietary supplement" prescribed by a naturopath [5]. A mentally ill man who had been drinking silver-containing herbal tea for about 10 months [5]. Stan Jones, Montana's Libertarian Party candidate for the U.S. Senate, who reportedly started taking colloidal silver in 1999 for fear that Y2K disruptions might lead to a shortage of antibiotics. He made his own concoction by electrically two silver wires in a glass of water [6]. Two men, ages 23 and 36, developed argyria after a year of product use inspired by Internet claims [7]. A 16-year-old boy developed blue-gray pigmentation of his entire body after ingesting a silver-containing dietary supplement for a year. The product, packaged so that it was identical to bottled water. was touted as a preventive for everyday infections [8]. A 58-year-old man who treated a presumed kidney infection with a colloidal solution 12 times a day for 4 days developed argyria about 4 weeks later [9].
butterfly33 дали оваа крема од Авене е тонирана крема ? Јас ваква користев минатото лето , одлична е за топло време ,да се избегнат тешки пудри но за жал неможам да ја најдам кај нас во мк ? Па ако е таа истата , пиши ми лп од каде ја набави .позз
Јас ја користев лани периодов и да ти кажам право, немав некои зачудувачки резултати. Не мириса ич убаво и дека не ми помогна баш со акните, ја користев како подлога за шминка. Убава ми беше бидејќи тогаш користев пудра на Менхетн и дека крута, не беше лоша, ама за акни не ја препорачувам искрено. Ефтина е, не е повеќе од 100 денари, ако веќе толку сакаш можеш да ја пробаш.
Јас ја правев сама сребрената вода и немав никаков проблем. А, за овие `посребренети` луѓе, како и секој препарат - ако се претера - штети!!!! Од премногу конзумирање се јавува таква пигментација, но потоа се враќа во нормала. Сепак ова се преретки случаеви кои претерале или преретки кои се алергични на сребро. Со правилна употреба и упатство нема штета, само корист.
Девојки препорачајте ми некоја крема со заштитен фактор,за комбинирана кожа. Ја гледав оваа колекцијата на Менхетен ама незнам дали кремата има некој заштитен фактор Ги гледав и Сатва на Алкалоид,ама ми рекоа да не очекувам многу од нив. Сакам да ја сменам Нивеата,а лицето ми е осетливо ,иако пудрата има некојси заштитен фактор сакам и некоја крема плус. Тенкс
Абе луѓе се испробав буквално се , и нишо не ми помогна.. Имам на лице, на рамена а највише кај градите .. И конечно се решив да одам на кожен лекар.. Али Во градов сне имале само еден кожен лекар а тој во пензија заминал пред 2 неделии, и сеа ме пратија на ИНФЕКТОЛОГ( а што е тоа инфектолог појма немам , мајка ми не е дома и немам кој да прашам ако некој знае нека ми каже ) али тој не беше денес на работа , па така да утре ке појдам.. Искрено јас мислам дека од апчиња некакви би ми поминале, пошо со крема треба цела да се мачкам од глава до петици
Леле исто! Вчера ми донесоа Лептен, ако и тоа не ми помогне-се откажувам! Проблемот се хормоните или јајниците, друго нема. Купив Б6 апчиња, како демек помагале, па ќе пишам резултати за недела дена :/
Знам како вие, и јас го имав тој проблем долго време! Само најбитно е мислам нега, нега и нега! Не само надворешно туку и внатрешно! МНооооогуууууу вода тоа е нумеро уно! Максимално намалување на шеќери! Во неделата барем еднаш глинена или маска од мед! Медот е антисептик и ја хидратира кожата, ја прави мека! ЕДно мое откритие, само што кај нас го нема, ама еве како што читам набрзо ќе се отвори и кај нас! Од ДМ и Милер : блага чистилна пена (ваков само зелен за под 25 год) Од мое лично искуство, кога имав акни, пилинзи правев, па го гмечев лицето па што не му правев, ама сфатив дека кожата на лицето е премногу нежна, и дојдов до степен да се воспалам цела, и во фацата бев ко гз од некој бабун! И почнав Флеур од денес вака и вака! И така секое утро и вечер го мијам лицето со блага пена, ја оставам 3-4 мин да ја впие мрснотијата, и ја одмивам! После тоа ставам бебешка витаминска крема онаа од галафарм! Каква промена беше тоа за мене........ух...сега сум среќна, да не се зарекувам ама за 60 посто лицево си го доведов вонормала....оние 40 ги оставам за во мен. циклус! По мое нема шанса да имаш убаво и чисто лице, само ако надворешно го тинтриш! Ако организмот ти е дехидриран, ни кожа ни коса ќе ти е убава!...Толку од мене, се надевам дека ќе најдете начин да го решите проблемот со акните, на начин на кој вас најмногу ви одговара!
Вчера купив крем-подро од една козметичарка Тања од Струмица. Кремата е грчка, а во Македонија единствен дистрибутер била таа. Одамна имав слушато за ефикасноста на таа крема, ги избелува флеките, спречува појава на акни и што е најбитно, има покривно дејство, значи покрива, за овој период е преубава замена на пудра. За недела дена ке ви пишам резултати се надевам позитивни.....
Па вака..имав многу мозолки,ама сега немам. Ви препорачувам да си го миете лицето со вода и сапун и потоа да го намачкате со Nivea или Neven Krem Мене ми помага
Девојки најискрено мене ми помогна глицерински сапун од бор секоја вецер си ставам од него уште од кога почнаа да ми се прават акни,го нанесувам на лицето, оставам2,3 минути да поседи,го мијам и на крајот нанесувам детска крема Бекутан.
никогаш не би ви препорачала да ставате крем бекутан на тие што имате мрсна кожа подложна на акни....бидејќи нели е многу мрсен....ставајте медицински сапуни и незни креми од типот на тие од авон некои лесни за да не ви се ствараат мозолчиња и моја препорака секогасш пред спиење ставајте нежен пилинг од нивеа ( иако забрануваат секој ден да се става пилин добро е во периодот кога премногу ти се мрси лиицето да го ставаш) и потоа паста за заби на секое мозолче
Па да ти кажам право-секој си го мие лицето со вода и сапун ама тука проблемот е во тоа што незнаеме каков сапун. _____________________ Како што напишаа форумџиките над мене никако не се мачкајте со Бекутан крема за лице. Од тоа дупло ќе се направат мозолчиња ~ Ставајте само хидратантна крема дневна и ноќна ноќе.Покрај миењето на лицето со добар и ефикасен сапун што суши (или пак гел за миење лице) да се направи пилинг.
Девојки ај тие што користеле Далтон Дерманорм производи нека ми пишат како се користат. Купив млеко тоник, гел и крема е сега треба прво со млекото па со тоникот, гелот и на крај кремата или млеко па гелот, тоникот и кремата? Може и во ЛП. Фала ви многу.
До пред два месеци лицето ми беше кристално чисто,се до едно утро кога се разбудив буквално прекриена со акни. Бев на дерматолог правев и хормонски испитувања, тестовите покажаа дека се работи исклучиво за кожен проблем. До пред два месеци никогаш сум немала како што напоменав, два пати бев на ласер но резултатите не се нешто посебно задоволителни. Дерматологот ми препиша и роакутан да пијам,но и од него нема поголеми резултати. Локализирани се исклучиво на лицето, вратот грбот , Т зона немам. Па би ве замолила доколку некоја има/ла сличен проблем, и успешно го решила истиот да сподели. Затоа што навистина се чуствувам како да тапкам во место со сегашниве третмани и терапии,делува како маѓепсан круг дерматолог - козметичар - апотека - дерматолог и се така во круг. А во последно време започнав и доста да се нервирам поради истите, прво време не им придадов голема важност и мислев дека ке се повлечат, но како што поминува времето наместо на подобро јас одам кон полошо.
Не може туку така да избијат вакви акни на 22 години од кожен проблем. Јас мислам дефинитивно уште еднаш да испиташ хормони, мене ова стварно ми личи на хормонски проблем. Алерго тестови исто, можеби се појавила поголема осетливост кон некоја храна или состојка од храна која редовно ја внесуваш. Иако пак ќе кажам, испитај уште еднаш хормони. Некое жариште има, додека не откриеш што е џабе се и креми и козметичари и се. Побарај на интернет што може да е причинител на толку брза појава на акни, можеби е намалена или зголемена функција на некој орган, алергени итн итн итн
Хормонските тестови покажаа дека се е во ред, од сите тестови што ги направив единствено само кај крвната слика се покажа дека железото ми е минимално покачено , но и тоа е сега во нормала. Алерго тестовите сите беа негативни, никогаш не сум ни била на нешто алергична. Бев и на гинеколог, и таму е се во ред. Ми се појавија буквално преку ноќ, вечерта кога си легнав се беше во најдобар ред - утрото имав црвенило а до другото утро лицето ми беше буквално прекриено со акни. Немам правено никакви промени во начинот на живот,или менувано начин на исхрана и вид на храна.