Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Можно е да се појават како њус појави на лицето од употреба на некоја крема,пудра, тоник за лице? Иако претходно ти се немат јавено проблеми и ако лицето претходно ти ги примало,сега е можно да не ги прима. Моја другарка маки мачеше со акните баги време пиеше и некој апчиња и одеше на козметичар, и препорачаа од кожно, и ги гореа мислам болна постапка,ама сега ништо нема. И не крава ништо на лицето,од причина што ако клај одма и се прават акни.

2. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Сакам да ве прашам што да почнам да користам бидејќи станува неподносливо. Родена сум со подочници т.е. не ми се губат дури и кога ќе се наспијам. Епа замислете како ми е мене,пробувам коректори,пудри се и сешто ама пак не се прикриваат.Не се темни подочници туку како балончиња под очи,надуени. Дали знаете нешто со што може да ги прикирам или смалам? :worried:

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Пробај со лажици кои ќе ги оставиш во замрзнувач неколку часа. Потоа стави ги на очите, малку ладничко е ама помага :)

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Девојки од денес решив да пробам нова рутина со надеж дека лицето ќе ми биде скоро скроз чисто, а истовремено и да изгледа здраво. Немам многу акни, т.е. во последно време почнаа малку повеќе да ми се појавуваат поради што решив да сменам нешто. Имам чувствително лице, некогаш суво, некогаш мрсно, некогаш и ок :@ Од денес рутината ми е: прво го мијам со гел за миење некој си од Авон, па чистам со Дермогал лосион, моментално имам 4-5 акни и на нив ставам Хлоракол. Купив и нова крема, за комбинирана кожа од Лореал. Е сега ме интересира, откако ќе го измијам и исчистам со лосионите дали може веднаш да ставам од кремата или? И дали препорачувате целосно истата рутината да се повторува и насабајле и навечер? И во меѓувреме ако имам шминка откако ќе ја извадам? Се плашам да не го измалтретирам премногу лицево :?:

5. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Можам до некаде да те разберам , и јас имам проблеми со мојата чувствителна и мрсна кожа :worried: .Најважно од се е хигиената да ти биди на многу високо ниво и само така ќе имаш резутати.Е сега во врска со употребата на тоници и кремови.Имај си ти секојдневна рутина да го чистиш лицето но мислам дека е многу и на сабајле и навечер да се преоптеретува лицето со козметики.Исто и ова ми беше препорака од повеќе дерматолози и козметичари кај што сум одела, лицето наутро да не се мие со гелови ,само со ладна вода , оти нели претходната вечер пред спиење ти ќе го исчистиш и ќе си легниш па наутро нема потреба.Шминка ставај кога ти е потребна само ,но ако веќе мора да носиш шминка веднаш кога ќе се вратиш дома исчисти го,измиј го лицето со гел, подобро 2 пати во денот така да се миеш лице со гел отколку пак да чекаш да дојде вечер за да ја тргниш пудрата од тебе. Остави ги порите да дишат , да не се затвораат и полнат со нечистотии , за да го спречиш создавањето на акни и црнки.
    :)

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Дали некој има одено кај дерматолог Николина Лазаревска нејзината ординација е вика Medicоs во Скопје , и како сте задоволни??

7. karmenka

karmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    62
    Јас имам одено кај неа. Бидејќи имам само црнки и мааалце бубуљици.. ми даде 3 третмана (т.е 3 креми) па после требаше да ми ги стиска црнките. Но, прекинав после вториот третман ( од лични причини, ништо поврзано со докторката). Планирам летово да почнам со стискањето и дефинитивно ќе идам кај неа, зошто мене лично ми се сфиѓаше она, постара е и се гледа дека е стварно стручна,а има и супер однос.
    Знам и луѓе, на кои многу им помогнала, а и секогаш кога ќе отидев имаше уште по минимум 3 девојчиња внатре кои ги лечеше со ласер и стискање.
    Summa summarum мислам дека вреди да пробаш кај неа, прегледот ти е бесплатен, а за понатаму незнам колку чини, зависи од третманот, јас кремите сама си ги купував.
    Поздрав, се надевам дека ти помогнав :)

8. veseloto.dzudze

veseloto.dzudze Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
  9. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Дали некој има одено на третман кај Др.Мери Николовска во Меа Медика и дали е задоволен?

10. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Само да те поправам, цената на прегледот кај Др. Николина Лазаревска е 300 ден, а контролите и се бесплатни.
    Инаку и јас одам кај неа и сум доста задоволна.

11. pomagajte

pomagajte Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки што мислите дали кремата Здраве би помогнала и на спречување во појавувањето на подкожните акни кои освен со игличе не излегуваат со ништо ?? :^)

12. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Пробај ги Јанг Дерм производите :)

13. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    361
    Може ли информација од каде да купам маст од невен,по аптекиве има само на вазелинска база.

14. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Има и во маркети и продавнички ( барем во нашиот град )
    Има во Орифлејм
    Има во парфимерии ( побарај од асортиманот на Докторс, нивниот е добар )

АНТИАКНЕ - МЕНТА САПУН
    Маслото од мента и анти-бактериските додатоци го отстрануваат вишокот на масно-тии од кожата, ја смалуваат можноста за појава на бактерии кои предизвикуваат гнојничиња. Содржи суперодмастувачи. Ја смирува и лади кожата. Микро биолошки е тестиран и е погоден за честа употреба.

Сапунот е ОДЛИЧЕН !!!!!!!!!!

Има активен ефект на белење и благ пилинг на кожата. Се препорачува кај хиперпигментација на кожата, пеги, флеки и темни дамки. Содржи активна состојка - бораксен декахидрат.

И овој навистина помага

15. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    286
    мене кога ке ми излезе подкожна ставам црна маст, во некој тема другарка имаше пишано за маста и си ја купив од аптека за 50-60 денари, ставаш навечер и утрето веќе е избиена на површина акната.
    ама многу гадно мириса

16. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Клиндацин е 180 денари се користи два пати дневно, наутро и навечер. Мене ми помага премногу верувај ми вреди да се проба. Од овие производи има една линија со 3 производи, овој е најјак и најдобар. Јас имав ужасно лице но сега дојдов до она посакуваното. Не е скапо а е големо пробај го ... Ти гарантирам дека ке ти помогне :))))))

Прикачени фајлови:

• klindacin.jpg
      klindacin.jpg
      Големина на фајлот:
      65,3 KB
      Прегледи:
      350
    На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Јас користам ациди борици кога ке имам повеќе црнки и бубуљици.Минатата година кога добив алергија на лицето од користење на ефтина пудра (импала) докторката ми го препорача овој раствор,го користев некаде една недела,наутро и навечер и целото лице ми се исчисти.И сега одвреме на време како што реков кога ке имам повеќе црнки го зимам обавезно.

18. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Мене Здраве воопшто не ми помогна...Имам мрсно лице и сигурно не било за мојот тип кожа,и кремата од Докторс од Кантарион само малку ми ги смали но нај ефикасен пронајдок е ,,Clear Skin'' од Авон. . . Значи кога ми стигна веднаш сакав да го пробам. . . Се измив со него и гледам многу црвени бубулициве. . . Бев решена да не одам во школо. . . Кога се раазбудив беа многу намалени никогаш не сум имала толку чисто лице откако имам бубулици. . . Значи во денот се мијам по 2 пари наутро и навечер и стварно само по 2 дена користење има гоооолеми резултати,не знам кај вас колку ќе користи но мене многу ми помогна, се надевам и вас.. .Многу сум Happy!....Конечно го открив вистинскиот производ за моето лице . . . 8)

Прикачени фајлови:

19. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Го користиш како лосион или ????

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12

Некоја да не го има користено овој пилинг?