Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Можно е да се појават како њус појави на лицето од употреба на некоја крема,пудра, тоник за лице? Иако претходно ти се немат јавено проблеми и ако лицето претходно ти ги примало,сега е можно да не ги прима. Моја другарка маки мачеше со акните баги време пиеше и некој апчиња и одеше на козметичар, и препорачаа од кожно, и ги гореа мислам болна постапка,ама сега ништо нема. И не крава ништо на лицето,од причина што ако клај одма и се прават акни.

2. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    324
    Сакам да ве прашам што да почнам да користам бидејќи станува неподносливо. Родена сум со подочници т.е. не ми се губат дури и кога ќе се наспијам. Епа замислете како ми е мене,пробувам коректори,пудри се и сешто ама пак не се прикриваат.Не се темни подочници туку како балончиња под очи,надуени. Дали знаете нешто со што може да ги прикирам или смалам? :worried:

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Пробај со лажици кои ќе ги оставиш во замрзнувач неколку часа. Потоа стави ги на очите, малку ладничко е ама помага :)

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Девојки од денес решив да пробам нова рутина со надеж дека лицето ќе ми биде скоро скроз чисто, а истовремено и да изгледа здраво. Немам многу акни, т.е. во последно време почнаа малку повеќе да ми се појавуваат поради што решив да сменам нешто. Имам чувствително лице, некогаш суво, некогаш мрсно, некогаш и ок :@ Од денес рутината ми е: прво го мијам со гел за миење некој си од Авон, па чистам со Дермогал лосион, моментално имам 4-5 акни и на нив ставам Хлоракол. Купив и нова крема, за комбинирана кожа од Лореал. Е сега ме интересира, откако ќе го измијам и исчистам со лосионите дали може веднаш да ставам од кремата или? И дали препорачувате целосно истата рутината да се повторува и насабајле и навечер? И во меѓувреме ако имам шминка откако ќе ја извадам? Се плашам да не го измалтретирам премногу лицево :?:

5. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Можам до некаде да те разберам , и јас имам проблеми со мојата чувствителна и мрсна кожа :worried: .Најважно од се е хигиената да ти биди на многу високо ниво и само така ќе имаш резутати.Е сега во врска со употребата на тоници и кремови.Имај си ти секојдневна рутина да го чистиш лицето но мислам дека е многу и на сабајле и навечер да се преоптеретува лицето со козметики.Исто и ова ми беше препорака од повеќе дерматолози и козметичари кај што сум одела, лицето наутро да не се мие со гелови ,само со ладна вода , оти нели претходната вечер пред спиење ти ќе го исчистиш и ќе си легниш па наутро нема потреба.Шминка ставај кога ти е потребна само ,но ако веќе мора да носиш шминка веднаш кога ќе се вратиш дома исчисти го,измиј го лицето со гел, подобро 2 пати во денот така да се миеш лице со гел отколку пак да чекаш да дојде вечер за да ја тргниш пудрата од тебе. Остави ги порите да дишат , да не се затвораат и полнат со нечистотии , за да го спречиш создавањето на акни и црнки.
    :)

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Дали некој има одено кај дерматолог Николина Лазаревска нејзината ординација е вика Medicоs во Скопје , и како сте задоволни??

7. karmenka

karmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    62
    Јас имам одено кај неа. Бидејќи имам само црнки и мааалце бубуљици.. ми даде 3 третмана (т.е 3 креми) па после требаше да ми ги стиска црнките. Но, прекинав после вториот третман ( од лични причини, ништо поврзано со докторката). Планирам летово да почнам со стискањето и дефинитивно ќе идам кај неа, зошто мене лично ми се сфиѓаше она, постара е и се гледа дека е стварно стручна,а има и супер однос.
    Знам и луѓе, на кои многу им помогнала, а и секогаш кога ќе отидев имаше уште по минимум 3 девојчиња внатре кои ги лечеше со ласер и стискање.
    Summa summarum мислам дека вреди да пробаш кај неа, прегледот ти е бесплатен, а за понатаму незнам колку чини, зависи од третманот, јас кремите сама си ги купував.
    Поздрав, се надевам дека ти помогнав :)

8. veseloto.dzudze

veseloto.dzudze Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
  9. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Дали некој има одено на третман кај Др.Мери Николовска во Меа Медика и дали е задоволен?

10. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Само да те поправам, цената на прегледот кај Др. Николина Лазаревска е 300 ден, а контролите и се бесплатни.
    Инаку и јас одам кај неа и сум доста задоволна.

11. pomagajte

pomagajte Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки што мислите дали кремата Здраве би помогнала и на спречување во појавувањето на подкожните акни кои освен со игличе не излегуваат со ништо ?? :^)

12. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Пробај ги Јанг Дерм производите :)

13. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    362
    Може ли информација од каде да купам маст од невен,по аптекиве има само на вазелинска база.

14. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Има и во маркети и продавнички ( барем во нашиот град )
    Има во Орифлејм
    Има во парфимерии ( побарај од асортиманот на Докторс, нивниот е добар )

АНТИАКНЕ - МЕНТА САПУН
    Маслото од мента и анти-бактериските додатоци го отстрануваат вишокот на масно-тии од кожата, ја смалуваат можноста за појава на бактерии кои предизвикуваат гнојничиња. Содржи суперодмастувачи. Ја смирува и лади кожата. Микро биолошки е тестиран и е погоден за честа употреба.

Сапунот е ОДЛИЧЕН !!!!!!!!!!

Има активен ефект на белење и благ пилинг на кожата. Се препорачува кај хиперпигментација на кожата, пеги, флеки и темни дамки. Содржи активна состојка - бораксен декахидрат.

И овој навистина помага

15. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    287
    мене кога ке ми излезе подкожна ставам црна маст, во некој тема другарка имаше пишано за маста и си ја купив од аптека за 50-60 денари, ставаш навечер и утрето веќе е избиена на површина акната.
    ама многу гадно мириса

16. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Клиндацин е 180 денари се користи два пати дневно, наутро и навечер. Мене ми помага премногу верувај ми вреди да се проба. Од овие производи има една линија со 3 производи, овој е најјак и најдобар. Јас имав ужасно лице но сега дојдов до она посакуваното. Не е скапо а е големо пробај го ... Ти гарантирам дека ке ти помогне :))))))

Прикачени фајлови:

• klindacin.jpg
      klindacin.jpg
      Големина на фајлот:
      65,3 KB
      Прегледи:
      350
    На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.049
    Јас користам ациди борици кога ке имам повеќе црнки и бубуљици.Минатата година кога добив алергија на лицето од користење на ефтина пудра (импала) докторката ми го препорача овој раствор,го користев некаде една недела,наутро и навечер и целото лице ми се исчисти.И сега одвреме на време како што реков кога ке имам повеќе црнки го зимам обавезно.

18. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Мене Здраве воопшто не ми помогна...Имам мрсно лице и сигурно не било за мојот тип кожа,и кремата од Докторс од Кантарион само малку ми ги смали но нај ефикасен пронајдок е ,,Clear Skin'' од Авон. . . Значи кога ми стигна веднаш сакав да го пробам. . . Се измив со него и гледам многу црвени бубулициве. . . Бев решена да не одам во школо. . . Кога се раазбудив беа многу намалени никогаш не сум имала толку чисто лице откако имам бубулици. . . Значи во денот се мијам по 2 пари наутро и навечер и стварно само по 2 дена користење има гоооолеми резултати,не знам кај вас колку ќе користи но мене многу ми помогна, се надевам и вас.. .Многу сум Happy!....Конечно го открив вистинскиот производ за моето лице . . . 8)

Прикачени фајлови:

19. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Го користиш како лосион или ????

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12

Некоја да не го има користено овој пилинг?